· 

Vlooienband Seresto geen vlooienplaag | Mijn ervaring

Vlooienband Seresto geen vlooienplaag | Mijn ervaring

Een vlooienplaag dat zal mij niet overkomen. Waarom niet? Omdat ik elke dag mijn huis stofzuig, en het ligkleedje van mijn hond wordt regelmatig schoongemaakt. Daarbij ontvlooi ik mijn hondje om de drie weken en krijgt hij het beste vlooienmiddel wat er is. Maar niks van dat alles was waar. Ik kreeg in de zomer een vlooienplaag, mijn hondje bleek een vlooienallergie te hebben. Na lang zoeken heb ik het vlooienmiddel gevonden: de Seresto vlooienband. Ik vertel je in mijn blog mijn ervaring.

Vlooienband Seresto hond - wat is mijn ervaring

Beestjes op de benen

Als kind zijnde hadden we een kat in huis. Een lief beestje waar mijn tante op kwamen passen als wij met vakantie gingen. Totdat we terugkwamen en ik als zes jarige rare zwarte stipjes op mijn blote benen zag. Je raad het al we hadden vlooien in huis. En niet één maar een heleboel. En dit terwijl mijn moeder heel schoon was/is. We mochten dan de gekke beestjes pakken en van het balkon afgooien, dat vond ik als kind heel grappig. Maar later dacht ik: dit gaat mij nooit overkomen!

De pipet

Bij de komst van onze hond ben ik meteen met pipetten begonnen. Het is een buisje met vloeistof wat je om de drie weken spuiten tussen de schouder en de nek. Geen moeilijke handeling maar mijn hondje was er niks blij mee. Zodra hij het kastje open zag gaan en de krakende verpakking hoorde was hij weg. Van alles geprobeerd en met veel moeite lukte het om hem de druppels te geven.  Want mij huis vol met beestjes was mijn grootste ramp gedachte.

Zomer

Ik vergeet het nooit. Een paar dagen voordat we op vakantie gingen was hij zo aan het jeuken. Maar hij had al een tijdje een voedselallergie en last van de pollen, en de gemeente had net het gras rondom het fietspad gemaaid. Als bijwerking kreeg hij van de voedselallergie jeuk.T och maar even met de vlooienkam er extra door heen, en gelukkig had hij niks. Ik ben toch even naar de dierenarts gegaan want de hond ging niet mee op vakantie, mijn ouders zouden voor Spike zorgen. Mijn verhaal gedaan. Maar de dierenarts pakte ook even de vlooienkam. "O dat hoeft niet dat heb ik pas gedaan" riep ik nog. Maar bij het kammen sprongen er vrolijk drie vlooien omhoog. Geschrokken deinsde ik naar achteren. Er was een ramp uitgebroken, twee dagen voordat we op vakantie gingen. Mijn hondje bleek een vlooienallergie te hebben. Als een bezetene heb ik mijn huis schoongemaakt en alles ondergespoten en gewassen.

Hoe ontstaat vlooienallergie?

Bij een vlooienbeet injecteert de vlo speeksel in de huid van de hond. De vloeistof heeft irriterende stoffen waardoor de hond een ontsteking krijgt en jeuk. Bij een hond of kat die vlooienallergie heeft werken de eiwitten in het speeksel als allergeen. Wat inhoudt dat de hond op elke vlooienbeet reageert, en grotere ontstekingen kan krijgen. 

Mijn pipetten hadden geen functie ze werkte niet meer. Ik ben op Google gaan kijken en kwam op de Seresto vlooienband uit. Ik zag zeer positieve reviews bij van mensen die ook een hond of kat hadden met een vlooienallergie en na het gebruik nergens last meer van hadden. Verleden jaar heb ik de vlooienband van het merk Seresto gekocht, de band is anti vlo en tegen teken. De band is verkrijgbaar in verschillende maten. Mijn hond heeft na de band zo goed als geen jeuk meer gehad. Nu ben ik in de zomermaanden en de herfst natuurlijk extra alert en kammen doe ik ook nog regelmatig. Want het gaat me niet nog een keer gebeuren. Ik ben zeer tevreden over deze vlooienband, en ik gun iedereen rust die met hetzelfde probleem heeft gezeten als ik. En wat een voordeel is je kunt er zo'n zeven tot acht maanden mee doen. Daarbij is de prijs maar 27,00 per vlooienband inclusief verzenden terwijl je voor vier pipetten 24,00 betaald. Met 1 pipet doe je 3 á 4 weken. In mijn huis geen vlooien meer. De band kan ook tegen water wat het voor mij erg fijn maakt want nu kan de vlooienband ook in de regen of tijdens het zwemmen om blijven. Het enigste nadeel is dat de band alleen in het grijs verkrijgbaar is en ik een zwarte hond heb. Je ziet de vlooienband dus altijd duidelijk om zijn nek. Maar ja als dat het grootste probleem is. Misschien heb je ook interesse in de 6 symptomen van een te warme hond.

 

Heb jij een huisdier die last heeft van vlooienallergie?

Dit blog bevat affilatie links

Reactie schrijven

Commentaren: 13
 • #1

  Saskia (woensdag, 30 december 2020 08:14)

  Ik heb er gelukkig nog nooit last ven gehad, niet van vlooien, ook niet van een beestje met een allergie.
  Gelukkig zijn er tegenwoordig goede spullen te verkrijgen

 • #2

  Simone (woensdag, 30 december 2020 08:35)

  Helaas, hier hebben we ook wel eens last van vlooien, hoe goed je het ook probeert te doen.... :(

 • #3

  rachel (woensdag, 30 december 2020 11:35)

  wij hebben geen huisdieren maar een vlooienband is een must bij die beestjes vind ik, toen we nog wel huisdieren hadden een keer een vlooienplaag gehad en nooit meer!! brr

 • #4

  Felice Veenman (donderdag, 31 december 2020 13:17)

  vlooienplagen horen nu eenmaal een beetje bij huisdieren! Maar wat sneu dat je hond er allergisch voor is. Fijn dat de band helpt. zelf heb ik altijd pipetten gebruikt: dat vond ik veiliger

 • #5

  nicole orriens (donderdag, 31 december 2020 15:56)

  Nee, onze Trixie heeft daar gelukkig geen last van. Wat een narigheid lijkt me dat.

 • #6

  Tessa (vrijdag, 01 januari 2021 10:30)

  Nee, maar dat komt omdat ik, van wege een allergie, geen huisdieren heb

 • #7

  Corrina Wassenaar (vrijdag, 01 januari 2021 13:57)

  Gelukkig hadden we met onze kat nooit probleem

 • #8

  An Van Assche (vrijdag, 01 januari 2021 21:06)

  Geen huisdieren dus ook geen last van vlooien. Maar ik kan me voorstellen dat het erg vervelend is/

 • #9

  Monique (vrijdag, 01 januari 2021 21:19)

  Wat sneu en vooral ook vervelend voor hem.

 • #10

  Caroline (zaterdag, 02 januari 2021 08:10)

  Wat een mooie oplossing als je trouwe viervoeter zo'n allergie heeft. Want het laatste wat je wil zijn vieze vlooien in huis.

 • #11

  Jasmina (maandag, 04 januari 2021 22:31)

  ik heb geen huisdieren...dus nee ook geen Allergieën gelukkig... maar jeetje wat rot...arm beest

 • #12

  Jouvence (donderdag, 21 januari 2021 11:55)

  Wat vervelend van de vlooienallergie! Ik ben persoonlijk niet zo'n fan van vlooienbanden. Hier 5 katten in huis en regelmatig met pipetje. Maar mijn grootste angst is een vlooienplaag in huis, als je ziet wat voor een werk dat is..

 • #13

  9Lives.Cats.Etc (dinsdag, 15 juni 2021 20:35)

  Seresto zijn de vlooibandjes in die ronde blikken dozen. Voor de buitenpoezen gebruik ik pipetjes van bij de dierenarts. Ze zijn prijzig (35 euro) maar effectief. Dit omdat ik geen bandje wil voor de buitenpoezen. 1 binnenpoes krijgt dan een bandje van Seresto. Deze zijn gewoonweg de beste vlooibandjes die er zijn. De rest van het bandje knip ik in stukjes die ik in de mandjes leg en 1 stukje in de stofzuigzak.