· 

Aroma armband- Etherische olieën lavasteen kralen

Aroma armband-  Etherische olieën lavasteen kralen

Van Flow Oils kreeg ik een kralen armbandje gemaakt van edelstenen. Het sieraad  is op maat gemaakt, want ik mocht de stenen zelf uitzoeken. Het is een mix van zonnesteen, maansteen en lavasteen geworden. Er zijn twee heerlijke etherische oliën bij gedaan van het merk DoTERRA.  DoTERRA is 100% biologisch, fairtrade en duurzaam. Met het natuurlijke product kun je jezelf en je systeem extra ondersteuning bieden. Maar hoe maak je van een sieraad een aroma armband?

aroma armband - Flow oils

Geur armbandje

Ik kreeg de geuren Lavendel en Citris Bliss mee. Beide hebben een heerlijke geur, lavendel is fijn te gebruiken voor als je in slaap wilt komen. En van de Citris kreeg ik juist een opgewekt gevoel. Deze sinaasappelgeur kun je dus gebruiken bij het starten van de dag. De bekende aroma olie Lavendel staat voor ontspanning. De aroma werkt kalmerend. Al in Egypte, China en Indië werkte ontwikkeling van het volk met essentiële oliën. De aroma geur haalde ze uit de natuur, uit vele plantsoorten maar ook uit bloemen, zaden en wortelen. Vroeger werden de etherische oliën gebruikt bij ziekte.

 

Zoals gezegd staat de geur van Lavendel voor ontspanning en kalmering. De aroma olie is goed te gebruiken in slaapkamer, woonkamer of op kantoor. De Citris Bliss geur ruikt is een mengeling van sinaasappel, citroen, grapefruit en mandarijn. Deze aroma zorgt voor een betere stemming en voor minder stress. Beide geuren zijn ook goed te gebruiken bij kinderen.  De geuren zijn goed te combineren met een armbandje. Maar hoe pas je de geur toe aan een armbandje?

Hoe gebruik je een diffuser armband?

Dat de aroma een goede werking heeft op je gesteldheid is een feit. De meegekregen armband kan ik gebruiken als diffuser armband omdat de lavasteen erin verwerkt is.  De zwarte vulkanisch steen is zeer geschikt om olie vast te houden.  De lavasteen is aardend en zorgt ervoor dat je geen last hebt van overtollige energie.  Lava zorgt voor minder stressen versterkt je persoonlijke kracht. Flow Oils gebruikt voor al de sieraden voor dames en kinderen lavasteen zodat deze goed te gebruiken zijn met de essentiële oliën. Je gebruikt de diffuser armband door 1 á 2 druppels op een lavasteen kraal te laten vallen. Zorg ervoor dat je de druppel plaatst op de kant waar de steen de huid raakt. De aroma zal dan geheel de dag om de armband blijven hangen en zo kun je de essentiële olie gebruiken als aromatherapie, aangezien de oliën de mentale helderheid en emoties positief kunnen beïnvloeden.

etherische oliën op lavasteen

Waar kun je de etherische olie nog meer voor gebruiken?

 • Je kunt de olie ook gebruiken voor op de huid om bijvoorbeeld als massageolie te gebruiken. Let er wel op dat de etherische olie altijd verdunt moet worden. Je kunt de etherische olie bijvoorbeeld combineren met olijfolie. Daarbij is voor een volwassene de richtlijn om 4 druppels aroma olie te gebruiken per 10 ml olijfolie,
 • Verdamp de aroma olie met een diffuser, de lucht zal gezuiverd worden in bijvoorbeeld de woonkamer, en er ontstaat een ontspannen sfeer,
 • In bad kun je de aroma olie ook gebruiken, maar ook hier moet je de etherische olie eerst verdunnen. Meng de olie met room, melk of douchegel. En geniet van de heerlijke lucht,
 • Wil je weer een fris ruikende stofzuiger, plaats dan een paar druppel op een watten bol in de stofzuiger, de heerlijke geur zal zich verspreiden in de kamer, en je stofzuiger ruikt heerlijk.
 • Wil je je slaapkamer of woonkamer heerlijk laten ruiken plaats dan een paar druppels op droogbloemen of op potpourri. De geur verdampt en verspreid zich in de ruimte.
 • Maak een voetebad door drie druppels aroma olie en meng het met neutrale badolie.

Mijn ervaring

Er was mij gevraagd om een druppel van de olie op mijn handpalm te doen, er een kommetje van te maken en zo de geur te ruiken. Ik ben begonnen met de lavendelolie, toen ik de geur inademde voelde ik letterlijk mijn lichaam helemaal ontspannen worden. Maar ik kreeg ook spontaan hoofdpijn. Bij navraag kan dat een reactie zijn van de spanningen die je loslaat.  In de avond een paar druppels voor het slapen gaan op mijn armbandje gedaan. Bij elke beweging ervaar je een geurvlaag heel erg lekker, de geur bleef ongeveer 1 á 2 uur actief. Ik kreeg twee flesjes van 5 ml, ik wilde er veel mee uitproberen maar dat ging helaas niet, daar had ik te weinig druppels voor. Wel heb ik er een lekker bad van genomen in combinatie met bad spul. Heerlijk rook de geur, en ontspannen ging ik naar bed toe.

Over een paar jaar wil ik verhuizen en op mijn wenslijstje staat een sauna. Voor de sauna zou ik zeker deze oliedruppels gaan gebruiken. Want de geur en de werking is heel erg fijn.

 

Heb jij wat met etherische olieën?

Reactie schrijven

Commentaren: 26
 • #1

  Lodi (woensdag, 24 februari 2021)

  Ik gebruik zelf geen olieën, maar ik heb genoeg mensen om me heen die er erg enthousiast over zijn. Ik kan me voorstellen dat een armband op deze manier goed zijn werk zal doen.

 • #2

  Felice Veenman (woensdag, 24 februari 2021 13:19)

  grappig idee een armband met geurtjes, ik weet niet hoe ik erop zou reageren, maar proberen kan nooit kwaad, toch?

 • #3

  Nicole Orriëns (donderdag, 25 februari 2021 10:48)

  Ik vind het een heel mooi armbandje en het idee dat je door olie vanzelf rustiger wordt spreekt me ook erg aan.

 • #4

  Melanie Hoogvliet (donderdag, 25 februari 2021 16:20)

  Ik kan heel slecht tegen geuren ik vind het armbandje mooi maar denk dat ik daar helemaal gek door zou worden.

 • #5

  Felice Veenman (donderdag, 25 februari 2021 17:55)

  dat va die geurtjes is naturrlijk grappig, dat moet je ervaren om te weten of het iets voor je is. maar dat armbandje is gewoon schattig

 • #6

  Tessa (donderdag, 25 februari 2021 18:59)

  Wat een leuke armband. Ik kan niet zo heel goed tegen dat soort sterke geuren

 • #7

  Jouvence (donderdag, 25 februari 2021 19:59)

  Leuk zo'n lavasteen armband! Ik krijg vaak hoofdpijn van etherische oliën, dus gebruik het niet meer in huis.

 • #8

  Amina (vrijdag, 26 februari 2021 00:11)

  Wat een mooie armband! En de geur van lavendel vind ik zo fantastisch, die planten heb ik ieder jaar ook op m'n balkon staan. Na een drukke dag word ik daar inderdaad helemaal rustig door.

 • #9

  Jasmina (vrijdag, 26 februari 2021 07:31)

  Wat een mooie armband en wat leuk met die geuren zeg..wist niet eens dat dat zo kon

 • #10

  Nicole Orriëns (vrijdag, 26 februari 2021 10:28)

  Ik heb een tijdje terug ook etherische olieën ontdekt om te verdampen, en dat vond ik ook best een eye opener.

 • #11

  Renata Feyen (vrijdag, 26 februari 2021 11:47)

  ja das waar, potpourri dat is zo iets dat ik me herinner van vroeger - sommige ruikten echt lekker, maar andere alles behalve :)

 • #12

  Tania (vrijdag, 26 februari 2021 13:45)

  Wist niet eens dat er zoiets bestond als een diffuser armband?

 • #13

  Melissaschrijft (vrijdag, 26 februari 2021 14:23)

  Geur diffuser hebben we wel. Maar geur armband kon ik nog niet. Leuk om meer over te lezen

 • #14

  Caroline (zaterdag, 27 februari 2021 11:07)

  Ik ben dol op oliën en geuren maar met etherische oliën heb ik nog niet zoveel affiniteit. Dus op dat gebied valt daar voor mij nog heel veel te ontdekken.

 • #15

  Frederique (zondag, 28 februari 2021 14:28)

  Ik heb er eigenlijk niets mee maar ik vind de armband wel erg mooi en de combi van armband en olie interessant klinken.

 • #16

  Wanda (zondag, 28 februari 2021 15:00)

  Ik heb het zelf nog niet gebruikt, maar een vriendin is er ook helemaal weg van, dus misschien dat ik het toch maar eens ga testen of het ook iets is voor mij.

 • #17

  Mitchel (zondag, 28 februari 2021 19:41)

  Het is fijn om iets te hebben dat aardend werkt. Zo heb ik daar ook edelstenen voor, maar een lavastaan heb ik eigenlijk nooit gemaakt.

 • #18

  Sherry (maandag, 01 maart 2021 01:45)

  Mooi stuk. Ik ben gek op dit soort oliën. Ik heb eentje met lavendel ik huis om in slaap te komen.

 • #19

  Rory (maandag, 01 maart 2021 09:46)

  Ik heb zeker wat met etherische oliën (ik heb ook een diffuser. Die mag ik er weer weleens bij pakken trouwens). Van een aroma armbandje heb ik nog niet eerder gehoord. Alleen gebruik ik iedere dag een eau de parfum / eau de toilette dus dat is dan in mijn geval niet zo handig. Wel een goed idee trouwens!

 • #20

  rachel (maandag, 01 maart 2021 09:53)

  ik heb altijd een diffuser aan staan zowel boven als beneden :) maar van de armband had ik nog nooit eerder gehoord!

 • #21

  Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh (maandag, 08 maart 2021 09:36)

  Wat leuk om te lezen! Toevallig komt mijn samenwerking met Flow Oils morgen online. Ik ben ook fan!

 • #22

  Nienke | mamameteenwolkje (maandag, 08 maart 2021 11:37)

  Wij hebben thuis ook een mandje vol met verschillende soorten. Heerlijk! In het bad of de diffuser. Ik gebruik ook vaak olie bij mijn dochtertje, het werkt echt.

 • #23

  Ellen Snuverink (dinsdag, 16 maart 2021 10:29)

  Ohw wow ik wist helemaal niet dat dit kon! Goede tip dank je wel!

 • #24

  Heidi (donderdag, 08 april 2021 09:55)


  Fijn dat het zijn werking deed.
  Van sommige druppeltjes krijg ik ook massa hoofdpijn van. Ik doe er soms bij het water van mijn vuur, zo ruikt mijn kamer altijd heerlijk.

 • #25

  Mandy (vrijdag, 23 april 2021 15:37)

  Ik gebruik ze vaak in mijn difuser, die armband vind ik echt heel leuk! Ik geloof sowieso wel in zulke dingetjes

 • #26

  Jouvence (donderdag, 06 mei 2021 19:54)

  Ik ken zoiets wel met lava stenen en die dan in een armband verwerkt. Ben zelf niet zo'n fan van etherische oliën.