· 

5 tips voor een romantisch weekendje weg in Nederland

5 tips voor een romantisch weekendje weg in Nederland

Af en toe heb je zo'n moment, het is tijd om er lekker met zijn tweeën tussenuit te gaan. Of je nu net een paar maanden samen bent of een stel hardwerkende ouders, soms ben je eraan toe om even samen wat leuks te doen. Even geen rompslomp om je heen, maar tijd voor elkaar. Tijd om aandacht aan elkaar te besteden en wat leuks te gaan doen.

 

Wil je een romantisch weekendje weg met je vriend in Nederland dan heb je meerdere keuzes, je kunt diverse plekken bezoeken, van een sfeervolle stad tot overnachten in een luxe slaapkamer. Er zijn genoeg mogelijkheden, het is maar net wat je voorkeur heeft. Heb je geen inspiratie wat je in het weekendje weg kan doen? In dit artikel staan meerdere tips, zodat je een verrassingsweekend kan organiseren.

5 ideeën voor een romantisch weekendje weg

Een weekendje weg betekent tijd voor elkaar

Een weekendje weg betekent tijd voor elkaar, je niet bezig houden met de kinderen of je werk, maar even samen wat leuks ondernemen. Je kunt op verschillende manieren een bestemming uitkiezen, misschien heb je een favoriet plaats in Nederland waar je graag verblijft dan kun je rondom de plek een geschikte overnachting uitzoeken. Misschien verblijf je graag op Texel of in de hanzenstad Deventer, alles is mogelijk.

Romantische tips voor als je er samen op uit wilt gaan

Vaak maakt de bestemming nog eens zo veel uit, als je maar een comfortabel bed ter beschikking hebt, fijn samen kan ontbijten en eventueel gezellig uiteten kunt gaan. Daarbij is het altijd leuk als je een doel voor ogen hebt, zo kun je bijvoorbeeld samen naar de bioscoop, een dagje naar de sauna of een fiets- en/of wandelroute nemen om de regio te verkennen. Wil je er lekker van genieten, neem dan een picknickmand mee en maak er een romantisch dagje van.

 

Heb je minder weer dan zijn er ook veel leuke dingen om te doen als je er samen op uit wilt gaan, je kunt bijvoorbeeld een stad bekijken, een museum bezoeken of ga lekker uitgebreid lunchen. Wil je er zeker van zijn dat je ook goed kunt ontspannen bij slecht weer, boek dan een hotel met zwembad. Zo weet je zeker dat je heerlijk binnen kan genieten van een verwarmd binnenzwembad.

Overnachten in een luxe kamer bij een Van der Valk hotel

Wil je een overnachting voor twee personen, maar er wel iets speciaals van maken? Bij het hotel Van der Valk ben je aan het goede adres. Je kunt bij dit bekende hotel niet alleen overnachten met je gezin of in een vakantiehuisje verblijven, voor een huwelijksnacht of een bijzonder weekendje weg is er ook genoeg keuze. 

 

De (thema)suites hebben uitgebreide faciliteiten zoals een rond bed, een sauna of bubbelbad. Je slaapt niet alleen comfortabel, de kamer is ook voorzien van veel luxe, waardoor je het gevoel hebt alsof je in een 5-sterren locatie begeeft.

Daarbij kun je in de ochtend uitgebreid ontbijten, van diverse brood tot koud en warm eten, het wordt allemaal voor je verzorgd. Dit is pas echt ontspanning en een fijne start van de dag.

Op en top relaxen tijdens een weekendje wellness

Ben je toe aan veel ontspanning dan kun je ook een kleine wellness vakantie boeken. Zo kun je samen heerlijk relaxen, en wellness vakantieactiviteiten beoefenen zoals yoga, massages en spa faciliteiten. Zodat geest en lichaam weer tot rust kunnen komen. Kies voor je weekendje een locatie in de natuur, zo kun je genieten van de natuurlijke geluiden en je mindfullness kan ontwikkelen, zodat je beter leert omgaan met stress, piekeren en slapeloosheid.

Lekker genieten aan de kust

De kust is altijd een goede locatie of het nu zomer, herfst of winter is, je kunt altijd genieten van het weer. In het voorjaar kun je een terrasje pakken en samen heerlijk in het zonnetje zitten en veel plezier hebben van het mooie leven. In het najaar is het fijn om de ruige wind te voelen wapperen door je haren. 

 

Het strand en de zee geven je het gevoel alsof je even op vakantie bent. Bekijk samen de ondergaande zon en laat het rustgevende geluid van de zee fijn op je inwerken.

Snuif de natuur op bij een mooi natuurgebied

Wil je ontsnappen aan de drukte zoek dan een bestemming rondom een natuurgebied. Al het groen en de natuurlijke geluiden bieden een rustgevende en ontspannen sfeer, waardoor het heerlijk is om met je partner even weg te zijn uit het dagelijkse leven.  Harderwijk vlak bij de Veluwe is een fijne plek waar je samen kunt relaxen. Geniet van de mooi bloeiende heide, bezoek het Harderwijkse bos of ga naar natuurpark Lelystad. Ook het Nationaal Park Dwingelderveld is een aanrader. Geniet van de afwisselende natuur in Drenthe, van bos, vennen tot het Plankenpad.

Bezoek een van de mooiste steden van Nederland

Een stedentrip is erg leuk om met je partner te ondernemen, bekijk de mooie plaatsen van Nederland zoals Middelburg, Maastricht, Amsterdam, Leiden, Haarlem en Enschede eens van dichtbij. Je kunt verschillende activiteiten ondernemen, van het bezoeken van een museum, monumenten tot historische gebouwen.  Verken de lokale markten en winkels en proef het lokale gerecht of drankje waar de plaats zo bekend om staat.

 

Welke plaats staat op je lijstje als je met je partner wilt genieten van een overnachting buitenshuis?

Reactie schrijven

Commentaren: 10
  • #1

    Sandra (maandag, 12 juni 2023 14:00)

    De kust is altijd leuk! Ik zou ook wel eens naar Den Haag willen gaan want daar ben ik nog nooit geweest

  • #2

    Mandy Eggens (maandag, 12 juni 2023 15:57)

    Nederland heeft zoveel mooie plekjes, vind het heerlijk om weekendjes weg te gaan. Een van der valk is ook altijd goed

  • #3

    Claire (maandag, 12 juni 2023 19:04)

    Wij zijn ook dol op van der Valk! Al is het wel weer even geleden dat we er samen een weekend tussenuit zijn gegaan.

  • #4

    Amina (dinsdag, 13 juni 2023 13:58)

    Dit artikel komt echt als geroepen! Wij willen samen een weekendje weg en zoeken dus een hotel of een suite met een zwembad! Liefs!

  • #5

    Tessa (woensdag, 14 juni 2023 09:32)

    In Nederland is echt zo veel moois en bijzonders te ontdekken. Fijne tips geef je weer

  • #6

    Jouvence (woensdag, 21 juni 2023 09:54)

    Ik vind Valkenburg echt een leuke plaats om heen te gaan samen met mijn partner.

  • #7

    Melanie Hoogvliet (woensdag, 21 juni 2023 10:56)

    Nederland heeft zoveel prachtige plekken om lekker romantisch een weekeindje weg te gaan. Ik wil binnenkort weer een keer richting de kust scheveningen vind ik altijd erg gezellig! Met de leuke strandtentjes

  • #8

    Sandra (maandag, 26 juni 2023 10:22)

    De kust trekt mij altijd aan en hotelketen Van der valk stelt zelden teleur

  • #9

    Saskia (maandag, 26 juni 2023 17:39)

    En staan nog veel steden op de lijst om eens te bezoeken. Persoonlijk hou ik niet zo van drukke en onpersoonlijke steden. Beetje bourgondisch, leuke terrassen, relaxte sfeer. Dan vind ik het al snel leuk :)

  • #10

    Wanda (woensdag, 28 juni 2023 20:17)

    In augustus gaan we een weekend naar Schiermonnikoog, gewoon even lekker relaxen en hopelijk 's avonds lekker op het strand genieten van een mooie zonsondergang.