Dieren in de tuin

Dieren in de tuin · 26/04/2022
4 simpele tips om kikker naar tuin toe te lokken
Een kikkervijver aangelegd maar geen amfibie in de achtertuin? Ik geef je 4 maar simpele tips om bruine of groene kikkers naar de tuin toe te lokken.
Dieren in de tuin · 02/03/2022
Start Beleef de Lente 2022: welke vogels op webcam?
Ook dit jaar gaat Beleef de Lente 2022 weer van start. We kunnen op de webcam camera's meekijken naar het bouwen van de vogelnesten, live kunnen we de broedende vogels bekijken. Maar welke vogelsoorten doen er allemaal mee?
Dieren in de tuin · 17/01/2022
Vogeltelling: tips om vogels het beste te tellen
De vogeltelling van de Vogelbescherming hoe werkt het? In mijn blog geef ik je tips over hoe je de tuinvogels het beste kunt tellen in tuin of op balkon. Maar ook hoe je de resultaten zelfstandig kunt bijhouden.
Dieren in de tuin · 07/12/2021
Tuin tips: hoe help je de egel de winter door?
Hoe help je de egel de winter door? In mijn blog geef ik tips om je tuin geschikt te maken voor voor de egels. Zodat je het beestje kunt helpen in de zomer maar ook tijdens de winterslaap.
Dieren in de tuin · 02/08/2021
Mieren in de tuin zijn ze nuttig of schadelijk?
Is de mier nuttig in de tuin of richt het beestje juist schade aan? Wat doet de mier met de planten in de tuin? En hoe kun je de mier op een natuurlijke manier bestrijden? In mijn tuinblog geef ik tips.
Dieren in de tuin · 21/07/2021
Help er zit een rivierkreeft bij de goudvissen in de vijver!
Help er zit een Amerikaanse rivierkreeft bij mijn goudvissen in de vijver! Hoe krijg ik de kreeft uit het water. En eet de kreeft mijn vissen op? Gelukkig heb ik de kreeft wel kunnen vangen.
Dieren in de tuin · 20/05/2021
Eikenprocessierups gespot? - 4 tips voor natuurlijk bestrijding
De eikenprocessierups gespot? Dan wordt het tijd om het insecht op natuurlijke wijze te bestrijden. In mijn blog geef ik 4 handige tips over het plaaginsect
Dieren in de tuin · 17/04/2021
Help de naaktslakken eten mijn tuinplanten op! - Tips tegen slakken
Help de slakken eten mijn tuinplanten op! Wat kun je er aan doen. In mijn tuinblog geef ik je tip en ideeën om de (naakt)slaak te bestrijden.
Dieren in de tuin · 10/04/2021
Wil je ook insecten en vlinders in de tuin? - 20 planten tips
Wil je graag insecten in je tuin? Dan is het handig om nectar planten te plaatsen. Tuinplanten die vlinders, bijen en hommels naar je tuintje lokken. In mijn blog mijn top 20 aan insectvriendelijke planten.