· 

Mijn gebeurtenissen van het jaar 2020

Mijn gebeurtenissen van het jaar 2020

Waar het jaar 2020 nog zo begon met aan me zelf werken, wat betreft therapie. Nam het al gauw een andere wending. Corona kwam in het land. Voor de meiden werd het werken thuis eigenlijk als prima beschreven maar voor de jongste, die nog op de basisschool zit was deze gebeurtenis pittig.

mijn gebeurtenissen 2020

Thuis les geven

Ik heb mijn jongste van (toen 9 jaar) thuis les gegeven. Toen had ik pas door hoeveel moeite hij had op school door middel van zijn dyslexie. Niet alleen de taal ging moeizaam ook het rekenen waar verhaaltje werden verteld waar de som in verpakt was. Dat betekende samen drie uur per dag ploeteren ik alles voorlezen en hij moest zijn huiswerk afmaken. Mede hierdoor hebben we besloten de jongste van school af te halen. En in september is hij begonnen op een school voor Speciaal Onderwijs. En hij komt helemaal tot leven. Je ziet zijn zelfvertrouwen groeien. Hij durft nu zelfs hardop in de klas te lezen.

Wel of niet geslaagd?

In mei leefde Corona ook nog in Nederland. Daarom was het zeker nog even spannend of de oudste we haar examen kon doen, aangezien ze thuis les kreeg. We hebben even in spanning gezeten maar mijn kanjer is geslaagd met een ExamenOverzicht! Dit keer een speciaal feestje waarbij de familie in de auto langs mocht komen. En zo stonden alle ouders in de garage van school te kijken naar de uitreiking van het diploma.

in 2020 je diploma halen hoe ging dat?

Waar gaan we op vakantie?

De vakantie in augustus was gepland naar Mallorca.  Alles was grotendeels betaald.  Mallorca ging op de dag van vertrek op code oranje (wat inhoud om er niet naar toe te gaan), we gingen ook niet. Maar dat hadden we van tevoren besloten. Ook hier bleef Corona actief. Maar niet getreurd. We zijn naar de Veluwe om precies te zijn Lunteren gegaan. De oudste ging ook mee, en wat hebben we een ontspannen vakantie gehad met een jacuzzi en sauna in de tuin. En de kids kunnen weer naar school na de zomervakantie.

Tweede lockdown

Oktober 2020 kwam de tweede lockdown, dit keer bleven de scholen op, maar restaurants, theaters en veel meer diensten en bedrijven gingen dicht. Het mondkapje werd verplicht, op openbare plekken zoals winkels en de kapper maar ook op school. Waar we eerst nog huiverig naar het mondkapje keken. Wisten we in november niet beter, en zat het mondkapje standaard in onze jaszak. In november ben ik jarig, maar dit keer niet het gevierd met familie, het is nu eenmaal zo.

de lockdown 2020- hoe was de corona crisis?

Net voor kerst

De herfstvakantie in een huisje ging vanwege de lockdown niet door, want de besmettingen bleven oplopen. Vijftien december was het zo ver Rutte sprak ons vanuit het torentje toe. Het ging echt niet goed, alle winkels moesten sluiten behalve de supermarkten, drogisterijen en verder eerste levensbehoefte winkels. De laatste dag voor sluiting nog net de laatste kerstcadeaus kunnen kopen. De kerstdagen beleven we niet anders dan normaal, de tweede kerstdag gaan we naar mijn ouders. En na de kerst vertrekken we met de andere opa& oma naar een huisje in Drenthe. Het zal een sober weekje weg zijn met afhaal eten, geen zwembad. Alléén maar midgetgolf, maar het maakt me niks uit. We zijn er even tussen uit, een andere omgeving en toch bij elkaar. En we vieren oud&nieuw in alle rust in plaats van gekte in de Randstad. Daar doe je mij en de hond een plezier mee.

Was het allemaal shit?

Was het een verschrikkelijk( Corona) jaar? Nee voor mij niet. Persoonlijk ben ik erg gegroeid dit jaar, lees hier mijn blog van 2019, maar ook het volgen van de EMDR-therapie heeft een goede invloed gehad. De rust heeft mij goed gedaan vooral de eerste lockdown veel minder verkeer en drukte in de winkels. En stukken minder verjaardagen, waarbij ik sommige miste en andere prima kon missen. En wat kreeg ik veel verjaardagskaarten dit jaar. Alsof je erin deze periode toch heel veel samenhorigheid is, ook al zie je elkaar niet. Eigenlijk leefde ik altijd al een beetje in lockdown. Als hooggevoelig persoon leef ik het liefst in rust zonder prikkels.

 

Hebben de gebeurtenissen van 2020 jou ook iets positiefs gebracht?

Reactie schrijven

Commentaren: 24
 • #1

  Alexandra (maandag, 21 december 2020 10:38)

  Ik vond het vooral een eenzaam jaar. Ik denk dat ik de hoeveelheid mensen die ik dit jaar heb gezien op twee handen kan tellen. Mede doordat ik alleen woon, werkloos ben geworden en drie maanden de deur niet uit kon vanwege mijn knie. Maar ik ervaar ook meer rust en ik ben dichter bij mezelf gekomen. Ik mis t erop uit kunnen gaan heel erg, maar ik heb vertrouwen, volgend jaar gaan we t beter doen.

 • #2

  rachel (maandag, 21 december 2020 10:48)

  hier is er niet veel veranderd alleen dat de meiden vaker thuis waren

 • #3

  girls-things (maandag, 21 december 2020 11:34)

  Wat een bijzonder en raar jaar he. Ik heb gedeeltelijk thuis moeten werken. In het onderwijs is dat best lastig. Hopelijk is het snel voorbij allemaal.

 • #4

  Wanda (maandag, 21 december 2020 16:51)

  De eerste lockdown periode heb ik nog wel vrij relax beleefd omdat we toen nog volop konden genieten van het mooie weer, nu vind ik het een stuk lastiger om te bedenken hoe ik mijn weekenden in ga vullen. Wat in ieder geval een hoogtepunt van dit jaar was, is de komst van Mikey, onze kat, in mei, echt ontzettend blij dat we toch weer voor een jong katje zijn gegaan.

 • #5

  patricia kleijn (dinsdag, 22 december 2020 07:28)

  het is een heftig jaar geweest hoor dat zeker, ik ben verhuisd, nieuwe baan, compleet andere omgeving en toen kwam idd corona...

 • #6

  Melanie Hoogvliet (dinsdag, 22 december 2020 10:27)

  Ik vond het eigenlijk best een ok jaar. Maar dat komt omdat ik enorm ben gegroeid en toch veel op de bank lag en niks kon door operaties :) dus dan mis je ook niet zo heel veel.

 • #7

  nicole orriens (dinsdag, 22 december 2020 11:10)

  Ik vond 2020 ook geen 'shit' jaar. Ja, het was anders dan anders, maar het was toch ook niet alleen maar kommer en kwel.

 • #8

  Tessa (dinsdag, 22 december 2020 20:00)

  2020 is in vele opzichten een vreemd, maar uitdagend jaar geweest

 • #9

  Sherry (dinsdag, 22 december 2020 20:46)

  Het was me een vreemd jaar. Hopelijk brengt 2021 iets moois.
  Gefeliciteerd met je kanjer.

 • #10

  Lianne (dinsdag, 22 december 2020 23:38)

  Voor mij bestond 2020 vooral uit veel thuiswerken, maar ik vond het ook wel een fijn jaar. Echt enkel omgaan met belangrijke mensen in je leven. Hopelijk is er in 2021 wat meer vrijheid.

 • #11

  Felice Veenman (woensdag, 23 december 2020 06:44)

  het was een bijzonder jaar, wij zijn er tot nu toe gezond doorheen gekomen, ik ben erg benieuwd naar de wereld na Covid

 • #12

  Simone (woensdag, 23 december 2020 10:37)

  Fijn dat het ondanks alles een jaar met persoonlijke groei voor jou was. Hier ook een goed jaar, omdat onze kleine geboren is. Maar vind het langzaam wel weer tijd voor het normale leven! ;-)

 • #13

  Caroline (woensdag, 23 december 2020 12:20)

  Zakelijk gezien heeft 2020 mij heel veel positiefs gebracht doordat mensen als gevolg van de lockdown veel online zijn. Het bracht een verdubbeling van de schrijfopdrachten en een verdubbeling in bezoekersaantallen.

 • #14

  Eva (woensdag, 23 december 2020 13:43)

  Leuk dat je alle gebeurtenissen in dit artikel deelt! De gebeurtenissen zelf zijn wat minder leuk (Corona). Zelf heb ik ook aardig wat meegemaakt dit jaar, je inspireert me om er ook over te schrijvenn :)

 • #15

  nicole orriens (woensdag, 23 december 2020 14:03)

  Ik vind de agenda in de foto in het mandje zo leuk! Waar heb je die gekocht? Ik houd van de vrolijke bloemetjes!

 • #16

  Tania (woensdag, 23 december 2020 22:46)

  Ik heb sinds half maar alleen maar thuisgewerkt maar ik kan niet echt zeggen dat ik het een slecht jaar vond. Natuurlijk had ik liever wat meer leuke dingen willen doen

 • #17

  Corrina Wassenaar (donderdag, 24 december 2020 01:18)

  Ik vond het vooral een onsociaal en mis het fysieke contact met mensen
  Ik ben echt mensen mens

 • #18

  Cynthia (donderdag, 24 december 2020 19:18)

  Hier was het een heftig, maar leerzaam jaar, waarin ik mezelf weer goed heb leren kennen

 • #19

  Kiki Hasselton (zondag, 27 december 2020 19:58)

  een erg heftig jaar met het overlijden van mijn schoonvader en een auto ongeluk. corona niet eens meegenomen. Maar ook een zeer positief puntje, van de week hebben wij ons droomhuis gekocht.

 • #20

  Jouvence (maandag, 28 december 2020 10:17)

  Leuk om zo'n samenvatting van jouw jaar te lezen. Fijn dat je zoontje nu helemaal opbloeit op het speciaal onderwijs!

 • #21

  Deborah (maandag, 28 december 2020 11:45)

  Een shitjaar was het niet. Maar het was wel anders dan anders...
  Leuk om je samenvatting te lezen. Fijn om op terug te kijken. En een goede beslissing om je zoontje speciaal onderwijs te geven. Zo zie je maar dat een kind veel meer zichzelf kan en durft te zijn zodra ze maar de juiste prikkels krijgen.

 • #22

  Amy (zondag, 24 januari 2021 12:52)

  Ik probeer juist zoveel mogelijk naar de positieve dingen in het leven te kijken, al was niet alles hetzelfde als normaal natuurlijk.

 • #23

  Serge (zaterdag, 28 augustus 2021 08:54)

  Voor ons als ouders viel het op een paar momentjes na erg mee. Voor onze pubers die hele dagen thuis “les” kregen was t een drama jaar.

 • #24

  Kalendergigant (dinsdag, 14 juni 2022 12:22)

  Het was inderdaad voor velen een apart kalenderjaar... Mooi om te lezen hoe jij dit jaar ervaren hebt en dat je als persoon zo gegroeid bent dit jaar! - Carla