· 

Thee vraag van vandaag: Uitstellen

Wat stel je altijd uit?

De theevraag van vandaag was: "Wat stel je altijd uit? Ja er zijn klusjes waar ik niet zo weg van ben. De dingen die ik niet graag doe zijn huishoudelijke taakjes. Deze klusjes stel ik vaak uit:

 • Schuur opruimen,
 • Kledingkast opnieuw indelen van zomer naar winter,
 • Strijken,
 • Ramen lappen
 • Boodschappen doen
Theevraag wat stel je altijd uit
Theevraag wat stel je altijd uit

Schuur opruimen

Elk voorjaar maak ik de schuur schoon en deel ik hem weer opnieuw netjes in. Maar na een paar weken soms dagen is het al weer een puinhoop. Er staat ook veel in de schuur onder andere gereedschap, hogedrukreiniger, grasmaaier , potjes en vazen, dieren spullen en kinderspeelgoed. En als laatste niet te vergeten vijf fietsen. Elke keer (op een mooie voorjaarsdag) leg ik alles in de tuin, en wordt de schuur uitgeveegd, schoon gemaakt. En ik bekijk of we de spullen eigenlijk nog wel nodig hebben. Wat is het probleem vraag je je misschien af? Nou de rommel, zodra ik een heleboel rommel bij elkaar zie blokkeer ik. Met met de rommel bedoel ik alle spullen die ik uit het schuurtje heb gehaald en dan op het gras liggen. Er ontstaat dan stress in mijn hoofd en mijn overzicht raak ik een beetje kwijt. Het liefst doe ik dan ook plank voor plank opnieuw indelen. Maar ja als alle aarde die uit de zak is gevallen weer opgeruimd is en alle spullen weer strak in dozen en kisten zijn zitten. Dan ben ik weer helemaal in mijn nopjes.

Kledingkast opnieuw indelen

Mijn eigen kledingkast opnieuw indelen is ook een klusje die ik liever uitstel. Er zit een systeem in mijn kledingkast. Voor ligt het gene wat ik vaak gebruik, dat is nu herfst/winterkleding en achter ligt de lente/zomer kleding. Er is een moment dat je denkt nu moet ik switchen. Het weer veranderd mijn andere kleding moet ik nu vooraan leggen. Dat moment dat ik denk nu switchen stel ik altijd uit. Waardoor ik kleding van achteren naar voren trek en het dus een zooitje wordt. Waarom stel ik het uit? Omdat ik er wel even tijd voor moet vrij maken, want ik kijk meteen ook naar de kledingstukken, kan ik het beter weg gooien of toch op de stapel? En als alles weer netjes in rijtjes staat, denk ik: "Dat had ik veel eerder moeten doen!".

Welke huishoud klusjes zijn niet leuk?
Welke huishoud klusjes zijn niet leuk?

Strijken

Ik strijk niet veel alléén het beddengoed en de overhemden van mijn man. In de zomer draagt manlief t-shirts dus blijft mijn strijkijzer in de kast staan. maar ook hier schakelen we in de herfst over op een ander systeem. Mijn man draagt dan geen t-shirts meer maar overhemden. Dat betekent dus strijken, want een gekreukt overhemd is geen gezicht. Spontaan neem ik dan ook het beddengoed mee. Eigenlijk ben ik één keer in de week daar een half uurtje mee bezig. Maar ik vind het gewoon niet leuk om te doen. Tegenwoordig doe ik de t.v er maar bij aan dan gaat het sneller.

Waarom ik strijken altijd uitstel
Waarom ik strijken altijd uitstel

Ramen lappen

Ramen lappen is echt iets wat ik niet leuk vind om te doen. Het is bij mij wel meer een voorjaar/zomer klusje maar ik stel het altijd uit. Het komt denk omdat ik geen geduld heb. Eerst met de spons dan trekken. Vaak zie je aan de zijkant toch nog spetters. Hun mijn kranten even te voorschijn toveren en de zijkant deppen. Kortom ik vind het een hel gedoe en ik denk dat ik ramen lappen ook niet goed onder de knie heb. Voor 50% zie je bij mij altijd strepen. 

 

Waarom ik ramen lappen altijd uitstel
Waarom ik ramen lappen altijd uitstel

Maar ja doe ik het niet dan hoor je me elke dag mopperen : "Wat zien die ramen eruit! Vooral als de zon op de ramen staat. Toen ik vroeg wie het klusje voor 3,00 wilde doen, was mij dochter enthousiast. En wat denk je, binnen een handomdraai had ze het gedaan en het zag er nog strak uit ook!

Toen ik buuf sprak zei ze dat er ook een systeem is waar je water in kan doen, zonder een emmer water enz. Toch maar eens naar opzoek gaan. Geeft opruimen je voldoening lees dan dit blog.

 

Welk klusje stel jij altijd uit?

Reactie schrijven

Commentaren: 25
 • #1

  Manon (dinsdag, 20 oktober 2020 17:26)

  Makeupkwasten schoonmaken. Het liefst koop ik gewoon allemaal nieuwe kwasten, dan dat ik ze was. Maar dat is ook zo belachelijk.

 • #2

  rachel (woensdag, 21 oktober 2020 09:02)

  oh geinig wij hebben dezelfde rubriek op de site.
  maar ik stel niks uit want dat vind ik zinloos want het komt toch terug dus dan maar gelijk doen
  https://lafamiliab.nl/

 • #3

  Linda Meester (woensdag, 21 oktober 2020 10:47)

  Ik stel de hele huishouding uit, zo lang tot het weer aan de beurt is

 • #4

  Krystle/Batboy (woensdag, 21 oktober 2020 10:57)

  De kelder opruimen. Moet nodig aan de slag om dingen uit te zoeken wat weg kan, maar zie er zo tegenop!

 • #5

  Tessa (woensdag, 21 oktober 2020 16:53)

  De afwas. heb daar zo´n hekel aan

 • #6

  corrina (woensdag, 21 oktober 2020 20:23)

  Op mijn werk niet betalende klanten bellen, is onderdeel van maar ben geen fan ervan

 • #7

  Melanie Hoogvliet (donderdag, 22 oktober 2020 09:22)

  De ramenlappen jeetje wat heb ik daar een hekel aan zeg

 • #8

  Lizette (donderdag, 22 oktober 2020 14:06)

  Strijken doe ik niet aan, ik draag niets dat gestreken moet worden of trek het een beetje recht ;) Maar die kledingkast wisselen van seizoen, ik wacht daar ook altijd lang mee! Dan is het seizoen alweer halverwege. Verder stel ik administratieve dingen thuis vaak uit, zoals de hypotheek oversluiten of belastingaangifte. Ik moet er echt even voor gaan zitten, maar vind het zo saai!

 • #9

  Jasmina (donderdag, 22 oktober 2020 21:41)

  ramen lappen en strijken...en eigenlijk moet ik de logeerkamer ook opruimen en opnieuw indelen

 • #10

  Caroline (vrijdag, 23 oktober 2020 08:23)

  Ramen lappen stel ik graag uit totdat de zon er fel op schijnt en het er van binnen niet meer uitziet. Ook strijken en kasten uitmesten zijn geen favoriete bezigheid.

 • #11

  Nicole Orriëns (vrijdag, 23 oktober 2020 10:53)

  Ik stel eigenlijk zelden tot nooit wat uit! Het knaagt dan toch, dus ik kan het net zo goed meteen doen denk ik dan.

 • #12

  nicole orriens (vrijdag, 23 oktober 2020 13:38)

  En is er niet ook een spreekwoord dat gaat: 'Stel niet uit tot morgen, wat je vandaag kunt doen?' Daar sluit ik mij graag bij aan!

 • #13

  Jouvence (vrijdag, 23 oktober 2020 16:46)

  Strijken doe ik niet aan, wat ik wel vaak uitstel is het wassen van mijn make-up kwasten.

 • #14

  Simone (vrijdag, 23 oktober 2020 17:25)

  Alles wat met het huishouden te maken heeft, haha. Althans, de grote dingen. Zoals ramen lappen etc. Daar heb ik echt een hekel aan.

 • #15

  Marcha (zaterdag, 24 oktober 2020 02:48)

  Ramen lappen vind ik helemaal niet erg :) Strijken daarentegen vind ik afschuwelijk. Ik pas er zelfs mijn koopgedrag op aan! Maar de overhemden van mijn man moeten toch op de strijkplank. Dat stel ik dan ook echt altijd te lang uit.

 • #16

  Kiki Hasselton (zaterdag, 24 oktober 2020 10:59)

  kledingkast uitruimen stel ik altijd uit. maar nu moet ik wel, want mijn vriend komt tijdelijk bij mij wonen

 • #17

  Felice Veenman (zondag, 25 oktober 2020 10:38)

  boeken terug naar de bieb brengen. ik heb mijn abo stop gezet. Dat scheelde me veel geld

 • #18

  Marsha (zondag, 25 oktober 2020 21:43)

  Strijken is wel een dingetje ja...Hmm.. Ik denk ook de afwas, nooit echt zin in haha.

 • #19

  Sas / iliveformydreams.com (maandag, 26 oktober 2020 07:28)

  Ik stel zeker wel eens wat vaste dingetjes uit ^^

 • #20

  Alexandra (vrijdag, 06 november 2020 16:34)

  Huishouden is voor mij ook een moetje. Vooral ramen wassen en de schone was opvouwen en opruimen, blijft nog wel eens liggen. Gelukkig heb ik een hele zolder daarvoor.

 • #21

  www.youngwildfree.be (dinsdag, 24 november 2020 15:03)

  Hahha, wat een toffe topic!
  Ik stel veel te veel zaken uit: De was opplooien en stof afdoen vooral.
  Ik doe nu ook een extra opleiding (+ werk ook gewoon), dus die schooltaken durf ik helaas ook veel te hard uitstellen, terwijl ik hier bij mijn vorige studies juist zo stipt mee was!

 • #22

  Tessa (vrijdag, 18 december 2020 16:15)

  Afstoffen. Vanwege mijn allergie heb ik echt een hekel aan

 • #23

  Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh (zaterdag, 01 mei 2021 09:35)

  Wat een leuk idee om hier over te bloggen! Iets wat ik altijd uitstel is de afwas doen. Ik vind het vreselijk dat we in ons huidige appartement geen vaatwasser hebben, maar als ik eenmaal begin dan is het ook zo klaar.

 • #24

  Mandy (woensdag, 05 mei 2021 20:15)

  Bij mij is het ook de kledingkast, maar soms stel ik de gieter vullen ook echt uit, voor mn plantjes boven en dan denk ik, shitttty, nu moet het wel echt want anders heb ik ze niet lang meer haha!

 • #25

  Frederique (zaterdag, 24 juli 2021 16:54)

  Ik stel vooral dingen uit die buiten de deuren moeten gebeuren zoals schoenen naar de schoenmaker brengen of pakketten naar de postpunt.