· 

Met de feestdagen online of in de winkels shoppen?

Met de feestdagen online of in de winkels shoppen?

Wij vieren beide feestdagen. Voor mij hoeft Sint eigenlijk niet meer. Maar de tieners vinden het nog steeds leuk. Traditioneel kijken we nog naar de intocht en wordt het schoentje gezet.  Kerst vieren we dan met een paar kleine cadeautjes. Dat betekent inkopen doen voor de feestdagen. Zelf ga ik graag shoppen in de winkels. Zo kan ik zien wat ik koop, en ik beleef er ook plezier aan. Maar is winkelen in de Coronacrisis wel zo slim? Of kan je beter online shoppen?

Lijstje maken

Zodra het bol.com boek binnen komt wordt mijn jongste (10) enthousiast. Druk gaat hij afbeeldingen van speelgoed bij elkaar zoeken en ze op de lijst plakken. Hij zit in een moeilijke leeftijd want het echte kinderspeelgoed is niks meer voor hem. Dus kom je al snel bij games en dat soort artikelen. Games vind hij leuk, maar het is geen kind dat eindeloos computerspelletjes speelt. 

Het lijstje van de meiden ziet er anders uit. Zij kiezen meer gebruiker spulletjes zoals make-up, mandjes om spulletjes in op te bergen, Happy Socks en fotolijstjes. Voor ons is er dus genoeg keuze. Eerst gaan we voor Sint aan de slag, dat zijn ook vaak de iets grotere cadeaus. Maar ook weer niet heel erg groot, het moet wel leuk blijven.

Met de feestdagen online winkelen
Met de feestdagen online winkelen

Even snel winkelen

De eerste cadeautjes wilde ik in de winkel halen, maar het was geen succes. Ik de grote winkel was ik niet de enigste die naar een kinderspel opzoek was. Daarbij wil je in Corona tijd niet te dicht op ieder zijn lip staan. En er stond een mevrouw precies bij het product dat ik wilde. Uitgebreid keek de persoon op de achterkant wat het spel precies voorstelde. En gelijk heeft ze, maar het maakt het winkelen voor mij niet makkelijker.

In de winkels cadeaus voor de feestdagen kopen
In de winkels cadeaus voor de feestdagen kopen

Conclusie

Dus ben ik tot de conclusie gekomen dat ik alles via de computer ga bestellen, en zelf ga inpakken. Omdat meer mensen dat waarschijnlijk ook gaan doen vanwege Corona, gaan we (voor ons) vroeg aan de slag. Alle lijstjes worden na gegaan en nu kijken of ik zo veel mogelijk bij een winkel kan scoren . Want ja je zit ook nog met de eventuele verzendkosten en de wachttijd op je pakketje met deze feestelijke dagen.

 

Waar koop jij je feestdagen cadeaus?

* Dit blog bevat affilatie links

Reactie schrijven

Commentaren: 25
 • #1

  Jouvence (zondag, 22 november 2020 20:23)

  Wij vieren geen kerst met cadeaus, maar als ik dat wel zou doen zou mijn voorkeur uitgaan naar online bestellen.

 • #2

  Krystle/Batboy (woensdag, 25 november 2020 10:15)

  Ik koop ze het liefst in de winkel. Nu is het natuurlijk super druk rond deze tijd van het jaar, maar ik haal de cadeautjes vaak iets ruimer van te voren.

 • #3

  Alexandra (woensdag, 25 november 2020 11:14)

  Het liefst ga ik naar de winkel, maar nu vanwege corona ook besloten het meeste online te kopen.

 • #4

  nicole orriens (woensdag, 25 november 2020 11:17)

  Vanwege corona toch vooral online dit jaar . Dat lijkt me toch beter.

 • #5

  Frederique (woensdag, 25 november 2020 11:44)

  Ik doe het zeker online dit jaar. Echt geen zin in die enorme drukte met corona.

 • #6

  Vivienne (woensdag, 25 november 2020 11:55)

  Wij vieren tegenwoordig alleen kerst met cadeaus, nu mijn dochters groter zijn. En ik koop eigenlijk al jaren alles vooral online.
  Veel plezier en groetjes,
  Vivienne www.mamas.nl.

 • #7

  rachel (woensdag, 25 november 2020 17:50)

  hier is het online en in de winkels en ik ga zo vroeg mogelijk want drukte moet ik niet veel van hebben
  https://lafamiliab.nl/

 • #8

  Marion (donderdag, 26 november 2020 09:24)

  Wij vieren geen Sinterklaas en met Kerst gaan we gewoon lekker koken. Het inslaan van de kerstboodschappen wordt dus de grootste uitdaging dit jaar.

 • #9

  Jouvence (donderdag, 26 november 2020 15:35)

  Wij vieren geen Sinterklaas of Kerst (sinds we op onszelf wonen niet meer, voorheen altijd met cadeaus). Persoonlijk vond ik de stad in gaan toen leuker dan online shoppen.

 • #10

  Sherey (donderdag, 26 november 2020 16:11)

  Ik heb een hekel aan winkelen. In een winkel wil een winkel zul je mijn niet zo heel vaak zien om kleding te kopen. Als ik een cadeautje moet hebben dan moet het helaas wel in de winkel voor als ik weet voor wie het is. Maar ik heb niet zo’n zin meer om in Een lange rij te gaan staan. Online winkelen is de beste.

 • #11

  Tessa (donderdag, 26 november 2020 18:06)

  Ik heb al mijn cadeautjes in fysieke winkels gekocht, dan heb ik het namelijk gelijk in huis. Bovendien koop ik vaak als ik wat leuks zie gelijk het voor als kerst cadautje

 • #12

  Lodi (vrijdag, 27 november 2020 08:31)

  Ik moet zeggen dat ik al klaar ben, ik ben deze keer begin november al gaan winkelen en heb het meeste in kleinere winkels gekocht en nog het een en ander online. Ik heb wel de grote massa genegeerd deze keer. Ik merk dat ik daar slecht tegen kan.

  https://lodiblogt.nl

 • #13

  Melanie Hoogvliet (vrijdag, 27 november 2020 09:41)

  Ik heb een deel al even geleden in de winkels gekocht de rest heb ik online besteld wel zo makkelijk

 • #14

  Felice Veenman (vrijdag, 27 november 2020 10:31)

  ik koop meestal in winkels, aleen als de kinderen ( ze zijn volwassen) iets heel specifieks willen hebben, bestel ik het online.

 • #15

  Nicole Orriëns (vrijdag, 27 november 2020 10:53)

  Ik hoor op het nieuws nu wel steeds dat je nu al moet beginnen, omdat door drukte bestellingen anders pas na Sinterklaas of Kerst worden afgeleverd. En dat is jammer natuurlijk.

 • #16

  Manon (zaterdag, 28 november 2020 14:38)

  Altijd online. Vorig jaar ben ik wel gaan ‘kerstshoppen’ in Utrecht. Maar het was druk, ik kon niet echt rustig kijken en meer dan de helft was uitverkocht.

 • #17

  Caroline (zondag, 29 november 2020 09:46)

  Ik ben gisteren (zaterdag) in de namiddag even naar de stad gegaan. Ik vond het heerlijk om gewoon even tussen al het moois te snuffelen. Ik bezocht Sissy Boy, Douglas, Rituals en een aantal cadeauspeciaalzaken. En ik ben goed geslaagd!

 • #18

  Wanda (zondag, 29 november 2020 14:47)

  Het liefst in de winkel, maar meestal gaan we dan naar Groningen en dat ga ik dit jaar natuurlijk niet doen, dus dat wordt of in mijn eigen stadje waar de keuze een stuk minder is of toch vooral online. Het eerste cadeau heb ik net gisteren online besteld.

 • #19

  Rosalyn (maandag, 30 november 2020 18:07)

  Alles online! Ik hou echt van snuffelen in de winkels en zou dat normaal niet doen, maar het advies is om nog steeds zoveel mogelijk thuis te blijven. Gewoon online dus en hopen dat het snel weer veilig is!

 • #20

  Janet (maandag, 30 november 2020 20:13)

  Ik vind het leuker en soms ook gemakkelijker om even fysiek in de winkel iets te kopen, maar in deze tijd ga ik toch echt voor online. Ik vind het echt niet tof met zo veel mensen die nog steeds fysiek gaan shoppen.

 • #21

  Gabrielle (dinsdag, 01 december 2020 12:46)

  Hoewel ik het in de winkels shoppen leuker vind, ga ik het liefst voor online. Zeker met alle regels voelt dat fijner.

 • #22

  Yaika (woensdag, 02 december 2020 16:55)

  Ik heb veel online besteld. Gelukkig ben door de weeks veel vrij, waardoor ik dan tijd heb om de stad in te duiken. Het is dan gelukkig niet zo heel druk.

 • #23

  Jouvence (dinsdag, 08 december 2020 14:11)

  Online producten bestellen is momenteel best wel drama met die mega lange levertijden en bezorgmomenten die elk uur verspringen.

 • #24

  Corrina (vrijdag, 18 december 2020 14:00)

  Normaal in het gewone leven vind ik echt naar de winkel leuk
  Ik bestel ook wel veel online
  Maar altijd wel zelf inpakken en briefje erbij

 • #25

  Mandy Eggens (maandag, 17 mei 2021 14:09)

  Ik ga voor feestdagen cadeaus liever naar de winkel, tenzij ik specifiek iets in mijn hoofd heb, dan koop ik liever online