· 

Een gratis kerstboom is dat mogelijk?

Een gratis kerstboom is dat mogelijk?

Na Sinterklaas gaat het bij mij kriebelen en wil ik graag h leuk een kerstboom in huis. De sfeer en de gezelligheid met de kerstverlichting, persoonlijk vind ik het een toegevoegde waarde. Maar een boom is niet goedkoop, en daarbij komt dat de kerstboom, maar even in je interieur staat. Toch zou ik de boom in huis niet willen missen, maar is het mogelijk om gratis een kerstboom te scoren?

Ik wil een gratis kerstboom
Ik wil een gratis kerstboom

De ondernemer kan de boom gratis uitzoeken

Mijn man heeft een eigen bedrijf en al jaren komen we bij de Makro voor van alles en nog wat. Niet alleen voor het bedrijf kopen we er artikelen zoals wc-papier, printpapier en niet te vergeten de kerstpakketten. De Makro heeft al jaren een mooie actie voor ondernemers, als je meer dan 150,00 exclusief btw. uit geeft krijg je een Nordmann kerstboom cadeau. Het systeem is makkelijk. Je gaat voordat je de winkel in gaat je kerstboom uitzoeken. Er zijn twee maten, de keuze is 150-180 cm of 180-210 cm. Je kiest willekeurig een boom uit, daar komt een nummertje aan te hangen. Bij de kassa vraag je jouw nummer op de bon te zetten.  En na het shoppen kun je je boom afhalen. Natuurlijk kun je de kerstboom ook kopen, dan betaal je voor de grote versie ongeveer 25,00 en voor de kleinste 16,00 inclusief btw. Let wel op de actie is tijdelijk voor meer info kijk op de site.

Wij doen dat al jaren. Mijn man koopt de kerstpakketten en slaat wat extra printpapier in en dan kunnen we een gratis boom uitzoeken. Zelf ben ik nogal kritisch, maar ik moet zeggen elk jaar hebben we een goede boom waar ik zeer tevreden over ben.

gratis kerstboom - zaag je boom op de Veluwe
Gratis Makro kerstboom

Zaag je eigen boom

Hoe leuk is het om in de natuur je eigen boom uit te zoeken, en die je zelf mag zagen. In het Nationale Park De Hoge Veluwe kun je gratis een scharrel-den uitkiezen. Hoe werkt het? Er zijn vaste data ś wanneer je kunt komen. Maar vanwege Corona kun je niet op de bonnefooi langskomen. Tussen 10.00 uur-15.00 kun je een uur boeken om je boom uit te kiezen. Het is vanwege Corona handig om zelf je zaag mee te nemen. De scharrel-den mag je gratis meenemen, je moet alleen entree betalen voor het park. Je kunt 1 boom per persoon uitkiezen.

Waar haal ik een gratis kerstboom
Waar haal ik een gratis kerstboom

Zo heb je twee vliegen in één klap, en een leuk gezinsuitje en zo help je de natuur een beetje. De bomen groeien namelijk op unieke stuifzand gebieden. Als de bomen niet verwijderd worden zal het landschap dichtgroeien en verdwijnen. Op Hogeveluwe.nl kun je meer info vinden.

IKEA kerstboom voor 1,00

IKEA heeft een leuke actie, het is niet gratis maar voor 1,00 heb je een kerstboom. Het verhaal klinkt iets mooier dan het is. Bij aankoop van een Nordmann van 20,00, krijg je de IKEA actiepas ter waarde van 19 euro cadeau. Zo kost je boom nog maar een euro. Kom je graag bij IKEA dan is het in je voordeel. Voor meer info kijk op deze site van IKEA.

Ik heb ooit de IKEA-boom bij iemand anders zien staan, toen vond ik het niks. Maar ik houd van een grote stevige boom. De boom heeft wel lang gestaan. Wil je meer kerstbomen inspiratie voor een goedkope prijs, kijk dan op Kerstboomprijzen.nl

 

Heb jij wel eens een gratis kerstboom gescoord of ga je liever voor een duurzame kerstboom?

Reactie schrijven

Commentaren: 16
 • #1

  Tessa (woensdag, 09 december 2020 09:29)

  Leuke initiatieven. Zelf heb ik al jaren een kunstkertboom gekocht bij de Kringloop

 • #2

  Alexandra (woensdag, 09 december 2020 09:48)

  Ik heb geen boom, vier de kerstdagen bij mijn ouders. Eigenlijk best saai, misschien toch eens de kunstboom van zolder halen.

 • #3

  Krystle/Batboy (woensdag, 09 december 2020 11:06)

  Mooie boom! Heb twee keer een echte boom gehad, niet gratis, maar heb nu jaren een neppe en bevalt me super!

 • #4

  Corrina (woensdag, 09 december 2020 17:58)

  Leuke acties
  Wij hebben een kunstboom nou ja 2
  Al jaren gaan mee op vakantie

 • #5

  An (woensdag, 09 december 2020 19:47)

  Ik was gaan kijken bij Ikea (Zaventem) maar daar hadden ze dit jaar (nog) geen kerstbomen

 • #6

  Wendy (woensdag, 09 december 2020 21:57)

  Ik heb ooit eens een kerstboompje gekocht met kluit en die met nieuwe aarde in een grotere pot gezet. Die is toen jaren meegegaan, na de kerst ging hij de tuin weer in tot de volgende kerst.

 • #7

  rachel (donderdag, 10 december 2020 09:28)

  wat een leuk idee! ik ben alleen allergisch voor een echte boom dus hier al vanaf kleins af aan een neppe
  https://lafamiliab.nl/

 • #8

  Alexandra (vrijdag, 11 december 2020 09:36)

  Een echte boom ruikt zo lekker, maar dan wel een kleine. Gratis hoeft niet, mensen werken ook voor de kost. Maar een hele dure hoef ik ook niet.

 • #9

  Nicole Orriëns (vrijdag, 11 december 2020 10:39)

  Nee, dat is me nog nooit gelukt. Wij zetten elk jaar onze nepperd maar weer op.

 • #10

  Jouvence (zondag, 13 december 2020 13:22)

  Wij zetten geen kerstboom, iets met 5 katten. Mijn schoonmoeder haalt altijd de kerstboom bij de Ikea voor €1 en die zien er prima uit.

 • #11

  Caroline (zondag, 13 december 2020 13:59)

  Nee, nog nooit een gratis kerstboom gescoord. Dat hoeft voor mij ook niet, wil er graag voor betalen. Dit jaar hebben we een verse boom, we wisselen af met onze kunstboom.

 • #12

  Manon (zondag, 13 december 2020 14:38)

  Oh dat wist ik niet van de Makro actie!

 • #13

  Tania (woensdag, 16 december 2020 13:09)

  Wat een leuke initiatieven. Denk niet dat ze dit in België doen. Lijkt me leuk om zo samen een boom in het bos uit te gaan kiezen

 • #14

  Rory (maandag, 21 december 2020 10:48)

  Ja, de IKEA-boom. Die hebben wij ook gehad. Het addertje onder het gras is natuurlijk de 19 euro die je moet spenderen. Je koopt dan natuurlijk altijd meer dan je nodig hebt en dan ga je dus ver over de 19 euro heen. Want als je naar IKEA gaat kom je altijd met meer thuis dan je eigenlijk nodig hebt (bij ons zijn dat vaak de afwasborstels, servetten en uiteindelijk toch ook wat grotere producten)... Maar de boom was mooi!
  De laatste jaren kopen we altijd een mooie Nordmann (= duur) bij tuincentra of de Gamma bij ons in de buurt.

 • #15

  Cynthia (dinsdag, 22 december 2020 11:23)

  Ik heb inmiddels al jarenlang een nepperd, dus ik hoef alleen maar elk jaar op zolder te gaan gluren. Die van mij heb ik in de opruiming gekocht en ziet er behoorlijk echt uit. Ik ben er nog steeds erg blij mee.

 • #16

  patricia kleijn (donderdag, 24 december 2020 11:46)

  ik heb 2 jaar een gratis boom gehad omdat mijn ex bij kwekerijen kwam en er dan 1 mocht meenemen. nu heb ik al verder jaren een neppert en die staat dit jaar ook gewoon weer