· 

Plant Rebelz terrarium - Plant in fles zelf maken

Plant Rebelz terrarium - Plant in fles zelf maken

Van Plant Rebelz kreeg ik een terrarium toegestuurd. Alle artikelen die je nodig hebt om een ecosysteem te maken krijg je meegestuurd inclusief de plant. Nu kun je in de fles je samenleving van organismen zelf maken. Hoe leuk is dat?

Plant Rebelz terrarium - plant in fles maken
Plant Rebelz terrarium - plant in fles maken

Uitleg ecosysteem

Ja wat is een ecosysteem eigenlijk? Het betekent letterlijk in leven houden van. Het bestaat uit een natuurlijk systeem van organismen, die zich in een afgebakende omgeving zichzelf in stand houden. In dit geval houden de planten zich zelfstandig in leven in de fles. Maar in het groot zie je dat de dieren, en bossen hun levens systeem in stand houden, zonder dat er iemand aan te pas komt.

De natuur in huis

Ik ben een natuurmens en ik word happy van groen, ben ik niet in de bossen te vinden dan wel in een omgeving waar je plant kan kopen. Van groen in huis word ik blij, en daarbij geeft het je interieur meer sfeer en uitstraling. Het leuke is dat er voor elke woonkamer stijl wel een hippe plant te vinden is. Heb je een industriële woonkamer dan kun je gaan voor grote planten zoals de bananenplant. En heb je een wat kleiner huishouden dan kun je een groene vriend kiezen die fijn maar klein is. Nu hoor ik je denken: "Dat is leuk als je groene vingers hebt...¨ Maar voor het terrarium wat ik gekregen heb, heb je helemaal geen groene vingers nodig. 

Plant Rebelz terrarium
Plant Rebelz terrarium

Planten geen water geven?

Wil je toch groen in huis, maar heb je geen tijd om de plant te verzorgen dan is een terrarium de uitvinding. Want het ecosysteem hoef je niet te verzorgen, water geven is zelfs niet nodig! Plant Rebelz heeft verschillende ecosystemen waar je een keuze uit kunt maken. Mijn woonaccessoire is 24,50. Je krijgt het ecosysteem niet compleet thuis gestuurd, en dat vond ik zelf erg leuk. Ik kreeg de fles met alle onderdelen los verpakt toegestuurd. Wat krijg je?

 • De fles
 • Witte steentjes
 • Actieve kool
 • Grond
 • Een plantje
 • Mos
 • Decoratie stenen

Er zit een beschrijving bij hoe je het beste kunt opbouwen. Ook dat is heel makkelijk, binnen vijf minuten is je terrarium opgebouwd en kun je het decoratief in de woonkamer neergezetten.

Standplaats tips

Er zijn een paar punten waar je wel rekening mee moet houden, en dat is onder andere de standplaats. Zo moet je het ecosysteem niet in de volle zon zetten, maar wel op een lichte plek. Van licht krijgt je systeem zuurstof. Let op zodra het wat donkerder wordt in huis, dat je terrarium nog steeds bij een lichte plek staat. De decoratie neerzetten bij de kachel is te warm en daar zal je systeem snel van verpieteren. Het ecosysteem regelt zichzelf dus ook het water. Komen er te veel druppels op het glas dan kun je altijd de deksel er even afhalen. Je wilt natuurlijk dat je plantje niet naar een kant groeit daarom is het handig om het levens systeem om de twee weken een kwartslag te draaien, zodat het ecosysteem aan alle kanten licht ziet.

 

Met deze tips moet jouw ecosysteem een succes worden. Wil je nog meer weetjes over het terrarium kijk dan even op de website van Plant Rebelz. Meer lezen? Misschien heb je ook interesse in het plantenterraruim blog.

 

Heb jij een terrarium als woonaccessoire in huis?

Reactie schrijven

Commentaren: 34
 • #1

  Felice Veenman (maandag, 14 december 2020 17:55)

  niet mijn ding...sorry.Ik tuinier buiten en ben veel buiten te vinden. maar de natuur in een fles proppen, het werkt voor mij niet al ziet die fles er best schattig uit

 • #2

  Sherry (dinsdag, 15 december 2020 00:39)

  Nog niet maar binnenkort wel. De jouwe ziet er goed uit.

 • #3

  Charlotte (dinsdag, 15 december 2020 10:09)

  Hoe tof dit, leuke tips!

 • #4

  nicole orriens (dinsdag, 15 december 2020 11:47)

  Nee, maar ik heb wel diverse boeken over ze in huis gehaald ter inspiratie!

 • #5

  Tessa (dinsdag, 15 december 2020 17:05)

  Ik vind dit echt super leuk! Misschien een leuk project voor het voorjaar

 • #6

  Henk (dinsdag, 15 december 2020 21:26)

  Ik heb binnen niet heel veel planten, het groen bewaar ik voor de tuin

 • #7

  corrina (woensdag, 16 december 2020 06:41)

  Dit is leuk. Ik heb inderdaad geen groene vingers. Ik vind het wel leuk voor op kantoor voor op mijn buro

 • #8

  Tania (woensdag, 16 december 2020 12:56)

  vind zo'n terrarium zo mooi en wil er ook wel eentje.

 • #9

  Wendy (woensdag, 16 december 2020 13:46)

  Oh wow dit is echt tof! Dat lijkt me leuk om ook in mijn huisje te hebben.

 • #10

  Marion (woensdag, 16 december 2020 15:51)

  Toevallig heb ik maandag net samen met mijn dochter plantjes voor een terrarium gekocht. Zeker als je klein woont is het een leuke en makkelijke manier om planten te houden.

 • #11

  Tessa (woensdag, 16 december 2020 16:54)

  Ik vind dit er altijd zo leuk uitzien

 • #12

  Monique (woensdag, 16 december 2020 18:41)

  Ik heb er ook 1, super leuk he! Het staat zo mooi in je interieur.

 • #13

  patricia kleijn (woensdag, 16 december 2020 20:08)

  dit ga ik zeker onthouden, als straks de kerst weer het huisverlaten heeft dan ga ik dit misschien wel eens doen :)

 • #14

  Marsha (woensdag, 16 december 2020 20:44)

  Oh dit vind ik zo gaaf zeg! Ziet er erg leuk uit, goed gedaan.

 • #15

  Jouvence (woensdag, 16 december 2020 21:15)

  Ik heb ook een terrarium van Plant Rebelz, maar vond het best een gepriegel om het goed in de pot te krijgen met 1 hand.

 • #16

  Kiki Hasselton (donderdag, 17 december 2020 13:31)

  Nee nog niet, maar het lijkt mij ideaal voor mij met mijn niet zo groene vingers

 • #17

  Lodi (vrijdag, 18 december 2020 09:27)

  Nog niet, maar dit is wel echt iets voor mij in huis. Ik heb wel planten van Plant Rebelz en ben hier ook erg tevreden en blij mee.

 • #18

  nicole (vrijdag, 18 december 2020 10:39)

  Het handige aan zo'n terrarium vind ik dat je er daarna geen omkijken meer naar hebt : )

 • #19

  Joanne (vrijdag, 18 december 2020 14:43)

  Oh wat leuk zeg. Ik heb hier er al vaker wat van zien staan, maar durfde het niet te kopen haha. Handig dat je er echt geen omkijken meer naar hebt !

 • #20

  Alexandra (zaterdag, 19 december 2020 20:35)

  Leuk project, fijne tips. Iets voor het nieuwe jaar om te doen.

 • #21

  Felice (zondag, 20 december 2020 07:53)

  ik heb geprobeerd een kerststukje in een hoge vaas te maken...oeps nou dat was een heel gedoe...

 • #22

  Sherry (zondag, 20 december 2020 08:50)

  Wat een mooie plant. Ik ben dol op dit soort dingen in huis.

 • #23

  Mieke | Miek's Mind (dinsdag, 22 december 2020 09:35)

  Hé wat leuk, ik heb ook een terrarium van PlantRebelz, staat ook een artikel van op mijn blog, wel een andere dan deze :)

 • #24

  Cynthia (dinsdag, 22 december 2020 11:39)

  Wat leuk zeg! Ik heb dit nog nooit eerder gezien. Ik vind het wel een leuk idee!

 • #25

  Sherana | Reisenergie.nl (dinsdag, 22 december 2020 13:31)

  (Nog) niet, maar ik vind het er wel ontzettend leuk uitzien!

 • #26

  Jasmina (woensdag, 23 december 2020 08:14)

  oow wat leuk om zoiets zelf te maken! Zodra de lockdown afgelopen is en we kunnen weer naar de Action, weet ik wat me te doen staat

 • #27

  Monique (woensdag, 23 december 2020 11:01)

  Super leuk he! Ik heb er ook 1.

 • #28

  Caroline (woensdag, 23 december 2020 11:11)

  Nee wij hebben geen terrarium als woonaccessoire in huis maar ik kan ze nog wel van vroeger herinneren in de jaren 70 in van die flesgroene grote bulb flessen.

 • #29

  Xiana (woensdag, 23 december 2020 23:21)

  Ook een terrarium in huis en vind dit zo fascinerend. Af en toe laten wij de plantjes ook wat luchten en de geur die dan uit de pot komt hmmm heerlijk.

 • #30

  Mitchel (donderdag, 24 december 2020 16:24)

  Eerder heb ik op deze website gekeken, maar nog niets gekocht. Toch vind ik het er erg leuk uitzien en een beetje groen maakt vrolijk!

 • #31

  rachel (maandag, 28 december 2020 09:56)

  heel leuk maar niet mijn ding en ik laat altijd alles wel dood gaan dus nee niet voor mij maar het ziet er wel heel leuk uit

 • #32

  Simone (woensdag, 30 december 2020 08:26)

  Wat een super leuke ren creatieve DIY is dit!

 • #33

  Mandy Eggens (zaterdag, 02 januari 2021 12:07)

  Heel leuk! Ik wil ook super graag 1 van hun

 • #34

  Melanie (dinsdag, 05 januari 2021 08:17)

  Wat een super mooi terarium ik wil er ook nog steeds een in mijn huis.