· 

Heb jij de kalender van het nieuwe jaar al in huis?

Heb jij de kalender van het nieuwe jaar al in huis?

Ik ben altijd chaotisch, ook al werk ik nu thuis het zit in mijn systeem. En met een gezin met drie tieners in huis is het wel handig om te weten waar iedereen is. Dus elk jaar schaf ik een nieuwe kalender aan die standaard in de keuken hangt zodat ik elke ochtend even een kijkje kan nemen over hoe de dag eruit gaat zien.

Heb jij de kalender van het nieuwe jaar in huis?
Heb jij de kalender van het nieuwe jaar in huis?

Waar is iederéén?

Zelf weet ik wel hoe mijn week er grotendeels uitziet. Maar mijn geheugen wordt steeds slechter. Niet alleen omdat ik een 40+ ben, maar ook omdat mijn hersencellen letterlijk afsterven door de epileptische aanvallen. Soms vertelt een van de kids dat ze s'middags ergens naar toe gaan. En in de middag denk ik: "Waar blijft ze nou?" Kortom alles moet opgeschreven worden. Zowel wat ik heb afgesproken totdat wat elk kind en manlief gaat doen.

Welke kalender is fijn?
Welke kalender is fijn?

Een familieplanner of een weekkalender?

Een familieplanner is een kalender voor de familie, waarbij meerdere vakjes aanwezig zijn. Gemiddeld heeft een familieplanner vier tot zes vakjes voor familieleden. Elk familielid heeft dan een eigen kolom waar je activiteiten in kunt noteren. De weekkalender daarentegen heeft een blad per week wat is opgedeeld in zeven horizontale lijnen. Zodat je in een oogopslag de hele week kunt overzien, maar je hebt wel minder ruimte om dingen in op te schrijven.

Ikzelf ga het liefste voor de weekkalender in huis. Soms heb ik net iets te weinig ruimte, maar om nou per kolom te moeten kijken of iedereen wel of niet thuis is vind ik te onoverzichtelijk. Ik schrijf de verjaardagen bijvoorbeeld er niet in op. Maar wel de schoolvakantie's, de tandarts, wanneer mijn ouders op de koffie komen enzovoort. Dit jaar heb ik gekozen voor een kalender met grote letters, lees ook mijn help ik heb een bril blog. Zodat ik goed alles op afstand kan zien. Ja je moet het je makkelijker maken i.p.v moeilijker!

 

Misschien heb je ook interesse in agenda, kalender of familieplanner.

* Dit blog bevat affilatie links

Reactie schrijven

Commentaren: 29
 • #1

  rachel (woensdag, 23 december 2020 09:44)

  hier geen kalender maar 3 agenda's waarvan een op tafel ligt zodat iedereen zijn dingen erin kan zetten

 • #2

  Simone (woensdag, 23 december 2020 10:42)

  Wij hebben een Family Planner voor aankomend jaar nu de kleine er is. Ik ga er snel een stukje over schrijven.

 • #3

  Alexandra (woensdag, 23 december 2020 21:09)

  Tja, ik woon alleen, met poes Lizzy, dus ik red me wel met één agenda.

 • #4

  Lodi (donderdag, 24 december 2020 10:03)

  Normaal had ik altijd een familie planner maar omdat ik nu een agenda kreeg van de postcode loterij gebruik ik die voor de familie en ik heb een kleine agenda op mijn bureau liggen met mijn werk planning.

 • #5

  Tessa (donderdag, 24 december 2020 12:45)

  Ik heb een agenda in huis (voor werk en school) en twee kalenders. Eentje is een maand kalender en eentje is een scheurkalender. Beide zijn van The Rolling Stones

 • #6

  Sandra (vrijdag, 25 december 2020 11:21)

  Ik heb een agenda die hier bij de telefoon ligt en daar schrijven we alles in

 • #7

  Tania (vrijdag, 25 december 2020 22:36)

  Ik heb een familyplanner en eentje voor mijn blog. Daarnaast hebben we nog een groot planner bord zodat iedereen op de hoogte is van de planning

 • #8

  Felice Veenman (zaterdag, 26 december 2020 13:55)

  opes goed dat je het zegt, ik moet ook nog een agenda kopen! Ik kan ook niet zonder. Een gewone agenda en niks van dat bullet gedoe en doelen per dag op schrijven..Gewoon fijn mijn afspraken!

 • #9

  Tessa (zaterdag, 26 december 2020 16:15)

  Een agenda is echt een must voor mij: elke weer wisselen mijn diensten

 • #10

  Nicole Orriëns (zondag, 27 december 2020 09:09)

  Ik heb sinds een week gelukkig mijn nieuwe Moleskine XL voor 2021 in huis. Het werd toch wel lastig.

 • #11

  nicole orriens (zondag, 27 december 2020 09:16)

  Een losse kalender heb ik overigens niet. Ik gebruik eigenlijk alleen agenda's.

 • #12

  Wendy (zondag, 27 december 2020 11:16)

  Ik heb een maandplanner gekocht waarbij ik zelf de maanden nog in kan vullen. Het is een heel blok met allemaal planners die ik steeds af kan scheuren, super handig.

 • #13

  Caroline (zondag, 27 december 2020 12:17)

  Outlook is mijn agenda, mijn planner, mijn to-do lijst en mijn reminder voor alle verjaardagen, deadlines en andere dingen die ik niet mag vergeten. Een papieren agenda of planner vind ik trouwens ook heel tof maar minder efficiënt.

 • #14

  Alexandra (zondag, 27 december 2020 12:31)

  Net een nieuwe agenda gekocht, papieren, wil toch echt niet zonder.

 • #15

  Mitchel Kleuver (zondag, 27 december 2020 20:19)

  Als kerstcadeautje lag de uilenkalender op mij te wachten. Die krijg ik elk jaar. Zo fijn! Komend jaar maar eens beter gaan gebruiken.

 • #16

  Renata Feyen (zondag, 27 december 2020 22:59)

  Ik zou beter ook wat vaker de dingen moeten opschrijven ik vergeet vaker wel eens iets

 • #17

  Jasmina (maandag, 28 december 2020 10:05)

  Ik heb de familieplanner van purpuz, ik denk dat ik die ga gebruiken voor 2021

 • #18

  Sherry (maandag, 28 december 2020 14:30)

  Wij hebben er twee eentje op de eerste verdiepen en de andere op de tweede. Super handig.

 • #19

  Corrina Wassenaar (maandag, 28 december 2020 16:38)

  Geen kalender maar agenda
  op mobiel
  Ik wel nog leuke kalender puur voor het ouderwetse aanschaffen

 • #20

  Janet (maandag, 28 december 2020 22:38)

  Ik vergeet ook erg veel dingen, maar heb niet echt een agenda of kalender. Ik gebruik al een jaar of twee alleen mijn agenda in mijn telefoon. Dit werkt grotendeels prima, maar er zijn nog wel eens kleine dingen die vergeten worden.

 • #21

  Saskia (dinsdag, 29 december 2020 07:29)

  Hier een eigen digitale agenda, wel gelinkt met die van mijn man, zodat we ook elkaars afspraken en rooster kunnen inzien. Werk al jaren perfect.

 • #22

  Marsha (donderdag, 31 december 2020 12:51)

  Ik vind kalenders altijd erg leuk, maar ik doe er nooit wat mee. Ik gebruik mijn telefoon kalender. Altijd bij de hand.

 • #23

  Melanie Hoogvliet (vrijdag, 01 januari 2021 11:15)

  Ik gebruik vooral de kalender van mijn telefoon ik heb allerlei andere planners geprobeerd maar ik vergeet ze gewoon in te vullen,

 • #24

  Frederique (zaterdag, 02 januari 2021 08:48)

  Ja ik herken het heel goed maar heb dan ook drie kinderen en drie banen dus erg veel te onthouden. Ik doe wel alles op Google agenda want die papieren versies waren het niet voor mij.

 • #25

  Rory (zaterdag, 02 januari 2021 13:07)

  Jaaaa! Ik had altijd een Milly Pie-planner en agenda ineen. En geloof mij. Ik vind 'm nog steeds ideaal. Wat mij alleen toch meer tegen ging staan was dat ik alle weken en dagen zelf in moest vullen. En dat ik nogal een paar feestdagen heb gemist (don't ask) want die moest ik zelf ook invullen. Dan heb ik het nog niet over de vrije dagen van school.
  Afijn, lang verhaal kort. Geinfluenced door Sanne van Laviesanne heb ik dit jaar gekozen voor een (grote!) bureauagenda. Alles al ingevuld. Lekker openklappen en schrijven en lezen maar. Ideaal!

 • #26

  Kiki Hasselton (woensdag, 06 januari 2021 11:43)

  Ik heb ook geen kalender, wel een agenda. Vind het nog steeds fijn om dat op papier te zien

 • #27

  Henk (zondag, 10 januari 2021 19:33)

  We hebben een fiat 500 kalender. Verder agenda in telefoon.

 • #28

  www.hippiemeisje.com (zondag, 17 januari 2021 10:58)

  Ik gebruik verschillende methodes...
  Als agenda gebruik ik er een van de Hema, de meest handige die ik al gehad heb, maar ik sta open voor veel. Ik word zelf ook helemaal blij van die dingen.

 • #29

  Jouvence (zondag, 24 januari 2021 12:35)

  Ik gebruik een papieren planner, ik werk het liefste nog op papier dat geeft me het meeste overzicht. Momenteel heb ik de Purpuz planner.