· 

Slaapproblemen door stress oplossen - Ervaring verzwaringsdeken

Slaapproblemen door stress oplossen - Ervaring verzwaringsdeken

Slaapproblemen je hebt ze liever niet. Een goede nachtrust is belangrijk voor je gezondheid. Het zorgt ervoor dat je de volgende dag weer fit op staat. Maar wat nou als je onrustig in slaapt of als maar blijft malen in je hoofd? Dan heb je slaapklachten door stress. Stress die je overdag hebt ervaren. Je wilt graag slapen maar het lukt niet. Vaak blijf je piekeren in bed.  Om mijn slaapprobleem op te lossen heb Ik een verzwaringsdeken gekocht. In dit blog deel ik je mijn ervaring.

slaapproblemen door stress oplossen met verzwaringsdeken
slaapproblemen door stress oplossen met verzwaringsdeken

Chronische slapeloosheid

Slapen is een van je eerste levensbehoefte. Toch is er een gedeelte van de bevolking die moeilijk in slaap komt. Het wordt ook wel chronische slapeloosheid genoemd. Door stress heb je vaak moeite om in slaap te komen, en heb je de neiging om te gaan piekeren op je beste matras.. Maar ook slaap je erg onrustig en word je vaak onrustig wakker. Dit alles kan leiden tot concentratieproblemen en zelfs een burn-out.

Kenmerken chronische slapeloosheid:

 • Het duurt langer duurt 30 minuten voordat je in slaap valt,
 • Je slaapt onrustig,
 • Je wordt te vroeg wakker,
 • Je wordt midden in de nacht wakker,
 • Hierdoor ontstaan geheugenproblemen en concentratieproblemen
 • Je voelt je overdag niet fit, en bent oververmoeid

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is een deken om onder te slapen. Het weegt alleen zwaarder zoals de naam het al zegt. De zwaarte is gelijkmatig verdeeld. Waardoor het een behaaglijk gevoel geeft. De deken valt als een cocon om je heen. De druk van het zwaartekleed zorgt voor veiligheid en ontspanning. Je lichaam wordt letterlijk door de zwaarte van de deken ontspannen. Door de gelijkmatige druk van de deken maken je hersenen geluk hormonen aan waardoor je beter in slaap valt. En vaster gaat slapen. Waardoor je fitter opstaat.

werkt een verzwaringsdeken bij slaapproblemen?
werkt een verzwaringsdeken bij slaapproblemen?

Hoe zwaar is  de deken?

Het deken wat voor rust zorgt is in verschillende zwaarte te koop. Gemiddeld is de zwaartedeken 10% van je lichaamsgewicht. In het begin is het aan te raden om je lichaam te laten wennen aan het zwaartekleed . De eerste week kun je alleen je voeten bedekken. De tweede week kun je de deken tot je middel gebruiken. En de derde week kun je er goed onder slapen.

Mijn ervaring

Ik leg de deken als sprei bovenop mijn dekbed. Mijn verzwaringsdeken voelde in het begin echt zwaar. Het wennen in het is dan ook een aanrader. Maar drie weken opbouwen daar had ik geen geduld voor. Dus ik heb ik in drie dagen de zwaarte opgebouwd. De eerste dag op alleen je voeten is erg wennen. Maar al gauw weet je niet beter. Het voelt alsof je in een holletje ligt, wat een fijn gevoel geeft. Nu driekwart van mijn lichaam zwaar is, en wil slapen. Moet mijn hoofd automatisch meegaan. Dit is niet altijd het geval. Maar het is zeker verbeterd. Wat helemaal weg is, is het onrustig slapen. S 'nachts word ik niet meer tussendoor wakker. Ik hecht zelfs zoveel waarde aan mijn deken dat de zwaartedeken op vakantie meegaat. Het enigste nadeel is dat de deken niet gewassen kan worden. Wil je tips om beter te slapen, neem dan bij dit blog een kijkje of lees dit review vezwaringsdeken.

 

Leestip: Nekklachten? Met Calmzy hoofdkussen geen problemen meer

 

Heb jij slaapproblemen door stress? En ken je het begrip verzwaringsdeken?

 

* Dit blog bevat affiliatie links

Reactie schrijven

Commentaren: 21
 • #1

  Corrina Wassenaar (zondag, 17 januari 2021 18:43)

  Gelukkig slaap ik heerlijk
  Het lijkt me vermoeiend als je niet lekker kunt slapen

 • #2

  Jouvence (donderdag, 28 januari 2021 16:46)

  Ik heb niet alleen slaapproblemen door stress ;) Toevallig van de week een verzwaringsdeken ontvangen, dus binnenkort uitgebreid aan het testen ermee. Ben er heel benieuwd naar en hoop dat het wat doet.

 • #3

  Nicole Orriëns (vrijdag, 29 januari 2021 07:15)

  Een verzwaarde deken vind ik altijd weer een hele mooie en goede oplossing voor slaapproblemen en ook voor kinderen die last hebben van onrust.

 • #4

  Felice Veenman (vrijdag, 29 januari 2021 07:54)

  ik heb zeker 1 x per week "plafonddienst" Geukkig slaap ik de andere nachten wel goed.
  Ik heb mijn eigen verzwaringsdeken: leg gewoon een extra sprei op mijn bed. Werk prima. En helpt sosm tegen de slapeloosheid, soms ook niet

 • #5

  Alexandra (vrijdag, 29 januari 2021 10:35)

  Met een verzwaringsdeken was ik nog niet bekend. Krijg je het s nachts dan niet warm? Ik slaap in de winter nog onder mijn zomerdekbed. Ben wel benieuwd.

 • #6

  Tessa (zaterdag, 30 januari 2021 18:58)

  Ik heb gelukkig geen slaapproblemen. Mocht het een keer voorkomen, dan neem ik gewoon een slaappil

 • #7

  Caroline (zondag, 31 januari 2021 16:04)

  Ik hoef mijn hoofdkussen maar te ruiken en ik val al in slaap! Ik slaap graag onder een licht en dun dekbed dus zo'n verzwaringsdeken is vermoed ik aan mij niet zo besteed. ;-)

 • #8

  Felice (zondag, 31 januari 2021 16:15)

  het is wel begrijpelijk dat mensen bereid zijn geld uit te geven voor een verzwaringsdeken, van niet slapen kan je zo wanhopig worden

 • #9

  rachel (maandag, 01 februari 2021 11:13)

  ik slaap al 15 jaar niet en dit soort dekens helpen mij ook niet ;)

 • #10

  Mandy (maandag, 01 februari 2021 23:10)

  Mijn moeder heeft 1, ik heb er een paar dagen onder gelegen en vind het heerlijk!!

 • #11

  Xiana (maandag, 01 februari 2021 23:32)

  Ik ken het eigenlijk niet dus wel benieuwd naar. Ik slaap relatief goed behalve als mijn partner zijn snurken in heeft. Ik vrees dat het verzwaringsdeken dan geen nut zal hebben :-).

 • #12

  Wanda (dinsdag, 02 februari 2021 17:30)

  Ik merk wel dat ik door het hele corona gebeuren soms onrustiger slaap, dus misschien is zo'n verzwaringsdeken wel iets om uit te proberen.

 • #13

  Manon (donderdag, 04 februari 2021 23:03)

  Ik kan juist absoluut niet tegen zware dekens. Maar ken wel mensen die er baat bij hebben.

 • #14

  Frederique (zaterdag, 06 maart 2021 10:42)

  Ik zou wel benieuwd zijn om het eens uit te proberen, kijken of ik het fijn vind. Het lijkt me heel persoonlijk.

 • #15

  Melanie Hoogvliet (donderdag, 08 april 2021 09:25)

  Een verzwaringsdeken is iets dat ik al heel lang wil aanschaffen. Met mijn autisme en add zou het goed kunnen helpen maar ik ben bang dat ik het te zwaar vind voelen met mijn lichamelijke klachten daarom twijfel ik nog heel erg.

 • #16

  Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh (vrijdag, 23 april 2021 09:23)

  Ik hoor hier super goede verhalen over! Ik ben ook wel nieuwsgierig hoe ik het zelf zou ervaren.

 • #17

  Melanie Hoogvliet (donderdag, 29 april 2021 07:55)

  Ik ben reuze benieuwd of je de verzwaringsdekken nu nog veel gebruikt?

 • #18

  Soraya (maandag, 15 november 2021 15:57)

  Gebruik je het verzwaringsdeken nog? Ik heb gemerkt dat ik me meer veiliger voel als ik met een deken slaap. Symptomen van chronische slaapproblemen herkende ik ook allemaal. Of piekeren juist, ook overdag

 • #19

  EvenDelen.be (donderdag, 10 februari 2022 20:30)

  Hier heb ik al veel over gehoord, maar zelf heb ik het niet.
  Wat me tegenhoudt, is het onderhoud.
  Hey ik wist niet dat je het gebruikt moest opbouwen!
  Ah ik weet nu al dat ik op een dag er ook wel eentje zal hebben.

 • #20

  Nina Perveen (dinsdag, 22 februari 2022 10:54)

  Ik heb het voor mijn zoontje aangeschaft. Hij sliep er de eerste paar nachten heerlijk rustig door en ook diep. Daarna was het weer uit de deken klimmen en alle kanten op draaien :) Het heeft wel even gewerkt gelukkig. Ik ben heel bekend met slecht slapen... :/ Gelukkig was dat een aantal jaren geleden, toen ik na mijn heftige burnouts ziek thuis zat. Inmiddels heb ik mezelf en andere vrouwen kunnen helpen met goed slapen en goed voelen. Uit het hoofd en in het hart zeg ik altijd. Dat is mijn missie. Ik heb mij als marketeer bijgeschoold in health. Beste beslissing ooit ! :)

 • #21

  Patricia Heres (zondag, 09 april 2023 21:39)

  Is het dan niet extra warm onder zo'n deken? Ik slaap al maanden, jaren slecht. Het gaat de laatste tijd wel wat beter, maar ik wordt nog steeds 's nachts wakker en slaap ontzettend onrustig. Dus wat dat betreft is een verzwaringsdeken misschien wel wat voor mij. Alleen door de, vervroegde, overgang word ik ook vaak wakker door het zweten...