· 

Makkelijk & hippe kamerplanten voor in huis | Jungle.nl

Makkelijk & hippe kamerplanten voor in huis van Jungle.nl

Van Jngl.nl kreeg ik een makkelijke en tevens hippe kamerplant toegestuurd. Ik mocht de plant zelf uitkiezen. Nou daar maak je mij als planten mens helemaal blij mee. Mijn interieur staat vol met planten. De keuze vond ik erg moeilijk want er staan zo veel leuke hippe kamerplanten op de website. Maar ik had nog twee grote potten waar nog een mooi plantje in kon. Uiteindelijk zijn het twee olijfboompjes geworden. Beide komen voor het raam in de keuken te staan.

Makkelijke kamerplanten - Jngl.nl
Makkelijke kamerplanten - Jngl.nl

Een plant met weinig onderhoud

Planten geven sfeer in huis. Ze maken je interieur sfeervol en gezellig. En tegenwoordig is de trend hoe groter, hoe beter. Maar niet iedereen heeft groene vingers. Toch heeft Jngl.nl voor de mensen die een drukke baan hebben of gewoon een plant willen waar je weinig omkijken naar hebt, een speciale categorie: makkelijke planten. Planten die vaak alleen maar in het licht hoeft te plaatsen. En waarbij de plant af en toe een beetje water nodig heeft. Niet iedereen heeft de tijd om kamerplanten uitgebreid te verzorgen en onderhouden. Maar welke planten zijn nu makkelijk te verzorgen?

Top 5 makkelijke planten:

 • Drakenbloedboom: De ideale plant die wel tegen een stootje kan. Als je de plant even vergeet wat water te geven, dan is het niet meteen een ramp. De grote plant is ook nog luchtzuiverend dus wat wil je nog meer?
 •  Monstera: Ook wel gatenplant genoemd. De plant die vele gaten in het blad is erg makkelijk te verzorgen. Je kunt de plant op een lichte plek zetten. Maar niet in de volle zon. En in no time heb je je eigen jungle paradijs.
 • Olijfboompjes: De olijfboompjes zijn erg makkelijk te onderhouden. Deze mediterrane boompjes houden van licht en zon en willen alleen van maart tot november water. En ben je erop uitgekeken dan kun je ze altijd op balkon of in de tuin plaatsen.
 • Olifantspoot: Deze plant heeft weinig water nodig. Maar wil wel graag vrij staan. Dus niet strak tegen muur of kastje. Als je je daaraan houdt, dan heb je een hele fijne plant in huis.
 • Ficus Bonsai: Dit boompje behoord tot de Ficus familie en is gekweekt als Bonsaiboompje. Zet deze mooie eyecatcher op een zonnig plaats met af en toe een beetje water. En dan heb je er geen omkijken naar.
top 5 makkelijke en hippe kamerplanten
top 5 makkelijke en hippe kamerplanten

Diervriendelijke kamerplanten

Kamerplanten zijn niet weg te denken uit het interieur van tegenwoordig. Als je een plant koopt dan wil je natuurlijk niet dat je huisdier vergiftigd wordt. Jngl.nl heeft daarom een speciale categorie diervriendelijke kamerplanten. Plantjes waarvan je zeker weet dat ze niet giftig zijn voor je hond of kat. Een trendy diervriendelijk plant is bijvoorbeeld de pannenkoekenplant. Een hippe plant die bijna in elke woonkamer te vinden is. Al heb je een huis vol met dieren dan nog kun je genieten van planten. Wil je weten welke planten nog meer giftig zijn voor je huisdier? Lees dan dit blog.

diervriendelijke kamerplanten
diervriendelijke kamerplanten

Haal de jungle in huis met grote planten

Grote planten zijn hip en helemaal niet moeilijk te verzorgen. Maar er is een grote keuze en welke plant is nu voor jouw kamer geschikt. Jngl.nl heeft een ruime keuze grote kamerplanten. Of het nu in de slaapkamer, de woonkamer of op kantoor is, een grote plant mag niet in je kamer ontbreken. Natuurlijk moet je er wel plek voor hebben. Een weg gedrukte plant is ook geen gezicht. De plantentrend van 2021 is een eyecatcher van een plant in huis. Dit kan zijn door de wilde grote bladeren, maar het kan ook een enorme plant op stam zijn. Aan jou de keuze.  Misschien heb je ook interesse in Grote hippe kamerplanten.

 

Heb jij makkelijke en hippe kamerplanten in huis? Misschien heb je ook interesse in giftige kamerplanten kat.

Reactie schrijven

Commentaren: 33
 • #1

  Nienke van Oosten (zondag, 17 januari 2021 21:37)

  De Monstera is er een die ook nog op mijn lijstje staat! Zo gaaf :)

 • #2

  Rosalyn (maandag, 18 januari 2021 11:48)

  Leuke tips! Ik heb al meerdere dracena's in mijn huis, en sinds kort ook een ficus. Planten maken het echt gezellig, vind ik!

 • #3

  rachel (dinsdag, 19 januari 2021 10:08)

  het staat en is super gezellig maar hier gaat alles dood dus heb het opgegeven

 • #4

  Jouvence (dinsdag, 19 januari 2021 11:47)

  Wat een mooie planten en die grote potten zijn ook erg tof! Hier overleeft geen enkele plant het, iets met 5 katten..

 • #5

  felice veenman (dinsdag, 19 januari 2021 16:15)

  grote planten, kleine planten : huiskamer planten zijn gewoon mijn ding niet. Het staat bij mij allemaal op het balkon

 • #6

  Nicole Orriëns (dinsdag, 19 januari 2021 16:23)

  Dat ziet er goed uit en lekker groen. En wat fijn dat ze makkelijk in leven te houden zijn.

 • #7

  Rory (dinsdag, 19 januari 2021 19:49)

  Ja! Ik had flink wat planten in huis staan (die het niet hebben gered) waaronder een ficus benjamina en ettelijke orchideeën. Ik weet niet het wat het is met die laatste, maar ze redden het nooit bij ons. Er zijn twee planten die het goed doen (en echt als het ware uit hun voegen zijn gegroeid) maar die echt nodig getopt moeten worden. Sinds kort ook twee mooie nieuwe planten in huis trouwens.

 • #8

  corrina (dinsdag, 19 januari 2021 20:20)

  A ha hier staan wel wat planten tussen die Corrina proof zijn. Ik heb geen groene vingers vandaar

 • #9

  Lodi (woensdag, 20 januari 2021 09:22)

  Wat zijn ze leuk! Hier ook met jngl samen gewerkt en ik heb de Kentia Palm ontvangen, deze is groot en staat zo mooi. Het is de eerste grote plant in huis, maar ik wil er echt meer!

 • #10

  Tania (woensdag, 20 januari 2021 17:42)

  Ik wil graag ook wat meer kamerplanten. Bedankt voor de tip voor de gemakkelijke planten in onderhoud. daar ga ik zeker eens naar kijken

 • #11

  Tessa (woensdag, 20 januari 2021 18:46)

  Wat een mooie planten. Ik heb vooral cactussen in huis en twee grote Bonsai bomen

 • #12

  Wanda (woensdag, 20 januari 2021 20:09)

  Momenteel hebben we weinig planten in huis omdat onze kat overal boven in duikt.

 • #13

  Alexandra (vrijdag, 22 januari 2021 08:09)

  Moeilijke planten overleven het hier niet. Dus ga ik voor de makkelijke. Zo kan ik mijn planten weer aanvullen.

 • #14

  Gabrielle (vrijdag, 22 januari 2021 12:40)

  Hoe leuk, ik ben dol op planten! We hebben er alleen geen omdat we heel vaak op reis zijn. We hebben wel allerlei leuke neppe planten.

 • #15

  Deborah (zaterdag, 23 januari 2021 09:48)

  We hadden een paar hippe en grote kamerplanten in huis. Die zouden helemaal Boor-Proof moeten zijn. Maar helaas hebben deze het ook niet gered. Inmiddels ben ik opnieuw begonnen. En heb hier en daar wat stekjes opgekweekt tot, inmiddels, redelijke kamerplanten. Het lukt redelijk om ze levend te houden. Ik wist niet dat ze van de ficus ook een bonsai variant hebben. Leuk!!

 • #16

  Caroline (zaterdag, 23 januari 2021 15:28)

  Ja natuurlijk hebben wij makkelijke en hippe kamerplanten in huis! Dat mag natuurlijk niet ontbreken in een hippe bloggers interieur ;-) Ik heb een urban jungle hoekje waar ik heel erg van geniet.

 • #17

  Tessa (zaterdag, 23 januari 2021 19:16)

  Wat een mooie planten heb je uitgekozen voor die potten

 • #18

  Sherry (zaterdag, 23 januari 2021)

  Wat een mooie ponden. Ik ben er gek op.

 • #19

  Sherry (zaterdag, 23 januari 2021 20:11)

  Wat een mooie planten.. Ik ben er gek op. Mooie blog.

 • #20

  An Van Assche (zaterdag, 23 januari 2021 21:56)

  Die potten waarin je olijfboompjes staan zijn heel erg mooi. Ben ook sinds vorig jaar begonnen met meer plantjes in huis te halen. En met het zelf kweken van avocadoplantjes. Heel leuk.

 • #21

  Jasmina (zondag, 24 januari 2021 16:02)

  Ik heb niet zulke groene vingers...mijn man heeft wel wat plantjes zoals aloe vera enzo..maar niks voor mij...alles gaat altijd dood :(

 • #22

  Saskia (zondag, 24 januari 2021 19:34)

  Zo fijn dat je tegenwoordig kunt filteren op diervriendelijk. Vind ik zelf erg belangrijk met twee katten die toch regelmatig aan planten knabbelen

 • #23

  Marsha (dinsdag, 26 januari 2021 21:00)

  Die zien er tof uit! En wat een leuke vazen zeg!

 • #24

  Renata Feyen (zondag, 31 januari 2021 01:14)

  Ik hou ook heel erg van planten, maar ik moet eerlijk toegeven dat er wel al wat gesneuveld zijn hier thuis :)

 • #25

  Mandy (woensdag, 03 februari 2021 17:07)

  Heb super veel planten in huis! Mijn lievelings plant is de monstera

 • #26

  Amina (maandag, 15 februari 2021 17:24)

  Zo lief die 2 olijfboompjes! Ik heb ze ook! En ik vind het ook heel tof dat ze rekening houden met diervriendelijke planten op de website. M'n kat zit namelijk vaak met die planten te rommelen hahaha

 • #27

  Cynthia | Cynspirerend.nl (zaterdag, 20 februari 2021 18:54)

  Ik wist niet dat olijfboompjes zo geschikt waren als kamerplanten. Dat ga ik even onthouden! Thanx!

 • #28

  Mirjam Hart (maandag, 15 maart 2021 13:04)

  Wij hebben aardig wat groen in huis, maar olijfboompjes ontbreken nog in onze verzameling. Ik wil ze zo graag in de tuin! Terwijl ik dit typ staat er een olifantspoot naast me, want die staat tussen onze bureaus in de werkkamer als natuurlijke afscheiding. Vind ik erg gezellig staan en het schijnt gezond te zijn op je werkplek!

 • #29

  Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh (zaterdag, 20 maart 2021 12:22)

  Wat een leuke samenwerking! Ik word ook super blij van groen. De symboliek achter het olijfboompje vind ik ook super bijzonder. Ik had geen idee dat je ze ook binnen kon houden. Leuk!

 • #30

  Eliane Roest (zaterdag, 20 maart 2021 19:20)

  Wat een heerlijk lijstje! Ik heb inmiddels ook een ficus. Ik dacht dat Olijvenboompjes lastig waren, maar dat is dus helemaal niet waar. Lekker plekje heb je daar.

 • #31

  www.hippiemeisje.com (donderdag, 25 maart 2021 15:10)

  Oh, die zijn inderdaad wel leuk.
  Ik ben zelf ook nog op zoek naar leuke plantjes, ik wil in huis.
  Wat groen in huis brengt ook wat meer rust in huis, ik heb dat soms wel nog in lijn drukke kopje, zeker met al dat telewerken.

 • #32

  Bouchra (dinsdag, 30 maart 2021 08:32)

  Ik heb liever planten die weinig onderhoud nodig hebben. Het gaat nu wel veel beter af dan vroeger. Toen ik echt geen plant leven houden.

 • #33

  Mandy Eggens (maandag, 15 november 2021 14:34)

  Van mijn bonsai vielen ineens alle blaadjes af.. ik vond het plantje zo mooi. Ik snap echt niet hoe dat kan haha