· 

Edelsteen Rozenkwarts werking en reiniging

Edelsteen Rozenkwarts werking en reiniging

Edelstenen zijn zeldzame gesteente. De Rozenkwarts valt onder de bekende edelstenen. Al eeuwenlang zijn edelstenen bekend bij de mensheid. Dat kunnen we opmaken bij de opgravingen er van.  Steeds meer mensen willen een edelsteen en kopen de steen dan in de vorm van een armbandje, ketting of als steen. Wat is de werking van de Rozenkwarts en hoe moet je de steen reinigen?

Edelsteen Rozenkwarts werking
Edelsteen Rozenkwarts werking

De werking van Rozenkwarts

Rozenkwarts wordt de steen van de liefde, het hart en geborgenheid genoemd. De edelsteen Rozenkwarts heeft een zachte werking en werkt berustend op verdriet en trauma's. En bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen van de liefde zorgt voor mooie liefdesrelaties en fijne vriendschappen. Lichamelijk heeft Rozenkwarts een positieve werking op het hart. Maar ook op de geslachtsorganen. Ook voor seksuele problemen en vruchtbaarheid schijnt de edelsteen een goede werking te hebben. Heb je last van longkwalen dan wordt de edelsteen Rozenkwarts je ook aangeraden. De roze edelsteen hebt bij ouderdomsziekte's zoals Alzheimer en Parkinson.

Edelsteen Rozenkwarts reiniging
Edelsteen Rozenkwarts reiniging

Edelstenen grondig reinigen

Edelstenen geven energie af, maar nemen ook energie op. Als je een edelsteen ontvangt is het daarom handig om je edelsteen eerst te reinigen. Je wilt natuurlijk met een "schone" steen beginnen waar geen negatieve energieën aan kleven. Omdat de edelsteen Rozenkwarts ook een steen is die de negatieve energie uit je haalt is het ook handig om de edelsteen af en toe te reinigen. Hoe kun je Rozenkwarts reinigen?

 • Water: Door je armbandje of steen vijf minuten onder lauw stromend water te houden, reinig je de steen snel. Het water mag niet te warm zijn want zo kunnen er scheurtjes in je stenen ontstaan. Wil je de Rozenkwarts grondig reinigen, plaats dan de stenen in een bakje met lauw water. Het liefst bronwater, want kraanwater bevat kalk. Ververs het water ongeveer vier keer. En plaats er maar een steensoort in. Niet elke edelsteen is hiervoor geschikt. Maar Rozenkwarts en Jaspis onder andere wel.
 • Hematiet: Leg je steen op een bedje van Hematiet. Hematiet is een ijzerhoudende steen die niet ontladen hoeft te worden.
 • In de aarde: Begraaf je Rozenkwarts in de aarde. Doe dit gemiddeld 24 uur. Voor Rozenkwarts is het geen probleem. Maar let op niet elke edelsteen kan tegen de vochtigheid in de aarde.
 • Witte salie: Reinig je steen in de rook van gedroogde witte salie bundeltjes. Steek de bundeltjes aan en blaas het daarna weer uit. Je reinigt de edelsteen door het door de rook te houden.
Edelsteen schoonmaken
Edelsteen schoonmaken

Werken edelstenen echt?

Vroeger werden kruiden en edelstenen gebruikt vanwege hun werking. Door het dragen of het opleggen van een steen kwam de mensheid erachter dat een edelsteen echt de werking had om een mens te genezen. Wetenschappelijk is het nooit bewezen dat de stenen ook echt werken. Toch zijn er veel mensen die zeggen dat ze baat hebben bij het dragen van een edelsteen.

De stenen die uit de natuur komen zijn berust op energietrillingen. De trillingen zouden een therapeutisch uitwerking hebben. Het menselijk aura bestaat ook uit energietrillingen. De edelsteen zou het mensen positief kunnen beïnvloeden door de steen op het lichaam te dragen of bijvoorbeeld in de slaapkamer neer te leggen. Een klacht of ziekte wordt meestal veroorzaakt door een tijdelijke afwijkende trilling van organen. Door een steen of bepaalde stenen te combineren zouden de klachten kunnen verminderen of zelfs weg kunnen gaan. 

 

Vond je dit blog leuk om te lezen dan is het aroma armbandje blog misschien ook een leuke tip,

 

* Dit blog bevat affilatie links

Reactie schrijven

Commentaren: 18
 • #1

  nicole orriens (vrijdag, 22 januari 2021 10:22)

  Ik geloof nooit zo in geneeskrachtige werkingen van stenen en zo, maar ik vind dit wel een prachtige armband!

 • #2

  corrina (zaterdag, 23 januari 2021 09:38)

  Ik heb iets met edelstenen in de zin dat ik het mooi vind als sieraad. Ik heb me er nooit echt in verdiept naar de werking maar na het lezen van deze blog interesseerd het me wel

 • #3

  Felice Veenman (zondag, 24 januari 2021 08:36)

  hahaha,dat salie een veel zijdig kruid is, dat wist ik wel, maar dat je er rozenkwarts meekan reinigen is nieuw voor me

 • #4

  Jouvence (zondag, 24 januari 2021 12:14)

  Wij hebben een grote kast vol met edelstenen in huis staan, manlief en ik zijn beiden verzamelaars van edelstenen (wel dure hobby overigens).

 • #5

  Wanda (maandag, 25 januari 2021 15:26)

  Wij waren vorig jaar in Idar Oberstein en dat stadje staat bekend om zijn edelstenen en heb ik verschillende mooie armbanden daar wel gezien. Uiteindelijk ook eentje gekocht, maar in de praktijk draag ik hem amper omdat ik het simpelweg altijd vergeet.

 • #6

  Tessa (maandag, 25 januari 2021 17:04)

  Ik vind edelstenen er mooi uit zien, maar ik geloof niet in de werking er van

 • #7

  Lodi (dinsdag, 26 januari 2021 08:42)

  Ik heb nik smet edelstenen maar vind zo herverhaal en de betekenis er wel mooi achter en kan me best voorstellen dat mensen hier iets aan kunnen hebben.

 • #8

  Jasmina (dinsdag, 26 januari 2021 09:09)

  Ik heb ook jarenlang een rozenquartz gedragen...niet direct voor de werking maar ook omdat ik die roze zachte kleur zo ontzettend mooi vond.

 • #9

  Rory (woensdag, 27 januari 2021 13:15)

  Yep! Sta er helemaal achter. Ik heb een glazen waterfles met een amethist erin. Ook heb ik een aantal edelstenen in de slaapkamer staan, voor mijn kant van het bed. Op mijn nachtkastje een hartje van rozenkwarts. Ik voel er veel bij. Dat reinigen doe ik eigenlijk in het maanlicht van volle maan. Maar opladen dat zou ik ook eens moeten doen.

 • #10

  Deborah (woensdag, 27 januari 2021 15:39)

  Er gaat echt een bijzondere werking uit van edelstenen. En net als Rory sta ik er helemaal achter. Heb ook diverse edelstenen in huis. Al enige tijd niet meer gebruik en zou ze eigenlijk weer eens flink moeten opladen.

 • #11

  Sherry (donderdag, 28 januari 2021 20:19)

  Heb zeker wat met edelstenen. Ik vind ze heel erg mooi.

 • #12

  Manon (donderdag, 28 januari 2021 23:36)

  Ik vind het heel mooi, maar ik sta niet ‘in touch’ met de spirituele kant

 • #13

  Caroline (zondag, 31 januari 2021 16:21)

  Zelf heb ik niets met de kracht van edelstenen, maar wel met de schoonheid van edelstenen. En ook de symboliek spreekt me aan.

 • #14

  Priscilla (woensdag, 03 februari 2021 13:19)

  Prachtige armband! Ik weet niet of ik er helemaal in geloof, maar het idee is mooi.

 • #15

  Nicole Orriëns (woensdag, 03 februari 2021 15:54)

  Is het een elastisch armbandje? Of moet je het met de sluiting om doen?

 • #16

  Janet (woensdag, 03 februari 2021 19:15)

  Ik heb zelf helemaal niets met edelstenen, maar heb me er ook nog nooit in verdiept. Ik ben wel benieuwd naar de eventuele werkingen ervan.

 • #17

  Mandy (zondag, 07 februari 2021 00:38)

  Ik verdiep me steeds meer in edelstenen en ik heb er ook altijd 1 om. Aan mijn auto spiegel hangt ook 1, voor heel veel examens ben ik heel vaak gezakt, toen kreeg ik die, nam ik mee naar mijn examen en in 1 keer geslaagd. Ik geloof er in!

 • #18

  Claire (maandag, 03 mei 2021)

  Wat een prachtige armband! Wij zijn ook allemaal dol op rozenkwarts.