· 

De voordelen van een spiegel in je interieur

De voordelen van een spiegel in je interieur

Een spiegel mag niet ontbreken in je huis. In de woontrends zie je de spiegel veel als woonaccessoire terug in het interieur. Dat is ook niet zo gek want een spiegel is een toegevoegde waarde voor je woonkamer. Maar welke voordelen creëer je door een spiegel in huis te plaatsen?

De voordelen van een spiegel in je interieur
De voordelen van een spiegel in je interieur

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Waar ronde spiegels erg trendy zijn is er nu de comeback van de vierkante en rechthoekige spiegel. Spiegels aan de wand zijn ideaal. Behalve decoratief voor in de woonkamer is het ook handig om er zelf een blik in te werpen. Hoe zit je haar en is je make-up niet doorlopen? De spiegel kan een blikvanger zijn in de woonkamer. Vaak heb je in je interieur wel een plekje wat op het eerste gezicht saai eruitziet. Bijvoorbeeld in een nis of juist op een centrale plaats zoals boven de bank. Plaats op de plek een spiegel met een mooie omlijsting zoals spiegel koper. Koper is de trend van nu en voegt warmte toe aan je huis. De warme kleur is mooi te combineren met aarde tinten. In elke woonstijl is koper goed toe te passen of het nu industrieel, romantisch of modern is.

 

Een rechthoekige spiegel met een neutrale uitstraling is een spiegel van zilver, die past in elk interieur. Zilver is een accent kleur die fraai te combineren is met andere woonaccessoires in je woonkamer zoals plantenpotten, vaasjes en fotolijstjes.

Waarom een spiegel in de woonkamer?

Zoals gezegd zijn er vele voordelen aan het plaatsen van een spiegel in je woonkamer. Een van de belangrijkste voordelen is dat je woonkamer bij het plaatsen van een spiegel vele malen groter lijkt. Vooral bij de wat kleinere woningen is een spiegel ideaal. Door een spiegel te plaatsen wordt de ruimte in je woning optisch groter omdat de spiegel een deel van de kamer reflecteert in de spiegel. Dit zorgt voor meer diepte en meer licht in je woning. Wil je het effect nog meer vergroten plaats dan spiegels op twee aan elkaar grenzende muren, die hoeks op elkaar staan.

Tips voor het plaatsen van een spiegel in je interieur
Tips voor het plaatsen van een spiegel in je interieur

Overal in huis kom je de spiegel tegen

Behalve de woonkamer kun je een decoratieve spiegel ook plaatsen in de hal. Een rechthoekige spiegel zorgt ervoor dat je hal langer of dieper oogt. Spiegels zijn overal te vinden op het toilet, in de badkamer .En vergeet de lange passpiegel op de slaapkamer niet. Een mooie lange spiegel waarin je kunt kijken of je kleding helemaal naar wens zit.

Kortom in elk hoekje van het huis is er wel een mooie plek om een spiegel te plaatsen.

Heb jij spiegels in je interieur of een spiegel aan de wand?

Reactie schrijven

Commentaren: 30
 • #1

  Charlotte (donderdag, 29 april 2021 17:56)

  Ik kan echt niet zonder spiegels in mijn interieur!

 • #2

  Lodi (vrijdag, 30 april 2021 08:31)

  Ik schrijf vaak over interieur en de spiegel is bij mij ook voorbij gekomen. Ik vind het heel mooi staan en het geeft zo een ander gezicht aan je woning.

 • #3

  Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh (vrijdag, 30 april 2021 09:24)

  Wat een mooie voorbeelden! Een spiegel in de hal bij de kapstok mag voor mij nooit ontbreken, net zoals in de badkamer en bij de kledingkast.

 • #4

  Henk (vrijdag, 30 april 2021 09:53)

  Wie heeft er geen spiegel in huis? De eerste badkamer zonder spiegel moet ik nog tegenkomen. Het spelen met spiegels om zodoende een ruimte groter te laten lijken vind ik ook een leuk spel, je kunt er zoveel mee bereiken.

 • #5

  Felice Veenman (vrijdag, 30 april 2021 10:01)

  hahaha wat leuk, schreef ik net een blog over Sneeuwwitje en de spiegel, kom ik hier spiegels tegen ! Ik herken wat je zegt: een spiegel maakt een ruimte groter. Ik vind die lange staande wel erg mooi!

 • #6

  Caroline (vrijdag, 30 april 2021 10:01)

  Ja duh, natuurlijk hebben wij spiegels in huis ;-) Niet alleen om even gezellig naar jezelf te zwaaien in je spiegelbeeld maar omdat het ook een fijne interieur decoratie is.

 • #7

  Sandra (vrijdag, 30 april 2021)

  Ik heb een mooie spiegel in mijn hall, decoratief en praktisch!

 • #8

  Nicole Orriëns (vrijdag, 30 april 2021 14:23)

  Jazeker! En ik ben het helemaal eens met de voordelen die je noemt!

 • #9

  Mandy (vrijdag, 30 april 2021 15:03)

  Ik heb op best veel plekken een spiegel maar ik heb wel vaste spiegels die ik gebruik, sommige loop ik alleen langs lol. Vind decoratieve spiegels ook heel mooi

 • #10

  Jouvence (vrijdag, 30 april 2021 18:57)

  Ik heb een spiegel op de badkamer en een op het toilet en dat was het dan ook.

 • #11

  Janet (zaterdag, 01 mei 2021 20:33)

  Ik zou heel graag een grote ronde spiegel in de woonkamer of hal willen hebben, ik vind dat zo gaaf!

 • #12

  An Van Assche (zaterdag, 01 mei 2021 20:49)

  Spiegels zijn een dankbaar interieurelement. We hebben er ook verschillende.

 • #13

  ingrid (zondag, 02 mei 2021 08:52)

  spiegels maken de ruimtes zo veel groter. mooi!

 • #14

  Wanda (zondag, 02 mei 2021 13:17)

  Wij hebben wel een spiegel in de hal hangen, maar ik zou daar nog wel een grotere exemplaar willen hebben.

 • #15

  Uniek overnachten (zondag, 02 mei 2021 14:00)

  Waw zo'n grote ronde spiegel is echt knap! Zelf zou ik wel liever eentje met een zwarte rand hebben.

 • #16

  Kiki Hasselton (maandag, 03 mei 2021 10:26)

  Ik houd van spiegels, vooral met een rare vorm of kleur.

 • #17

  Felice Veenman (maandag, 03 mei 2021 10:38)

  ik wil al jaaaaren een grotere spiegel in de badkamer. Kan niet moeilijk zijn zou je denken, maar het komt er maar niet van

 • #18

  Renata Feyen (maandag, 03 mei 2021 18:18)

  Zo een grote spiegel kan inderdaad wel leuk zijn als je er plaats voor hebt - wij hebben op onze slaapkamerkast een grote spiegel :)

 • #19

  Melissa krijns (maandag, 03 mei 2021 19:29)

  Spiegel in woonkamer zou ik niet snel doen. Wel hebben we eentje in de gang hangen

 • #20

  Nicole Orriëns (dinsdag, 04 mei 2021 10:56)

  Ik wil nog graag een spiegel in onze keuken. We hadden daar een tv maar die is nu weg.

 • #21

  Deborah (dinsdag, 04 mei 2021 11:26)

  Natuurlijk hebben wij spiegels in huis. Zo mogen niet ontbreken. Zeker niet in de badkamer en in de hal zodat je bij binnenkomst of weggaan nog snel even een blik op jezelf kunt werpen.

 • #22

  Amy (dinsdag, 04 mei 2021 12:01)

  Wat een leuke ideeën! Ik heb alleen een spiegel in de badkamer en in de kledingkast, maar in de woonkamer niet. Het is wel leuk daar eens naar te kijken.

 • #23

  Nicole Orriëns (woensdag, 05 mei 2021 15:46)

  Spiegels geven echt een heel ruimtelijk effect, dat is mijn favoriete reden om er eentje op te hangen. En natuurlijk om mezelf te controleren als ik ergens naar toe ga : )

 • #24

  Tessa (vrijdag, 07 mei 2021 16:19)

  Ik heb meerdere spiegels in mijn huis hangen, allerlei formaten en vormen

 • #25

  Melanie Hoogvliet (zaterdag, 08 mei 2021 09:45)

  Ik heb meerdere spiegels in huis ik vind dat deze een ruimte ook echt kunnen vergroten.

 • #26

  Manon (zaterdag, 08 mei 2021 22:38)

  In mijn slaapkamer staat een hele grote antieke kast met een spiegel in de deur. :)

 • #27

  www.hippiemeisje.com (zondag, 09 mei 2021 13:25)

  Ik heb heel lang geen spiegel in huis gewild. Ik ontliep ze ook allemaal. Ik wilde mezelf niet bekijken, dat heeft met de gevolgen van mijn onveilige jeugd te maken.
  Ondertussen ben ik vooral blij dat ik de spiegel in mijn slaapkamer oké vindt en mezelf kan bekijken in de spiegel. Ik durf mijn haar nu ook borstelen en tegelijkertijd in de spiegel te kijken, weet je wel. Maar ik vrees ervoor dat ik het ooit echt als decoratieelement zal kopen.

 • #28

  Jasmina (donderdag, 13 mei 2021 21:04)

  Ik had altijd een spiegel boven de bank,nu hangt er een groot canvas van mijn dochter en staat de spiegel achter het bed...moet er nog een goede plek voor vinden

 • #29

  9 Lives, Cats, Etc (woensdag, 30 juni 2021 11:00)

  Al een tijdje ben ik op zoek naar een mooie antieke wandspiegel. Ik heb namelijk 1 kamer die heel rustiek is ingericht met onder andere een antiek bureautje dat van de grootvader van mijn schoonvader is. Ook wil ik een wandspiegel en geen staander. Dit om het gemak bij het poetsen: zo moet ik niet steeds de spiegel verzetten. Regelmatig stap ik wel even een tweedehands winkel binnen en bekijk welk aanbod ze hebben betreffende spiegels. Ook kijk ik regelmatig op tweedehands sites. Maar de ene spiegel is de andere niet. Op een spiegel moet ik 'verliefd' worden.

 • #30

  Frederique (woensdag, 13 april 2022 08:01)

  Ja, ik houd ervan en inderdaad het zorgt voor een lekker ruimtelijk gevoel. Ik vind spiegels in de tuin of op het balkon ook erg leuk.