· 

3 nieuwe smartphones met een lekker groot scherm

3 nieuwe smartphones met een lekker groot scherm

Een telefoon op broekzakformaat is fijn, maar zeker als je wat ouder wordt, is zo’n relatief klein scherm toch wat lastiger af te lezen en te bedienen. Daarom is het fijn om een smartphone te hebben die een wat groter scherm heeft. Dat voelt vaak wat comfortabeler aan, zeker als je het geen probleem vindt om hem met twee handen te bedienen.

 

Maar welke telefoon moet je nemen als je op zoek bent naar zo’n smartphone met een lekker groot scherm? We geven drie tips van recente topsmartphones die aan deze eis voldoen.

Smartphones met groot scherm

Samsung S23 Plus

De nieuwste smartphone in dit lijstje, is de Samsung S23 Plus (oftewel de S23+). Dit toestel is op 1 februari uitgekomen. Het scherm van de S23 Plus is met 6,6 inch groot, maar niet gigantisch. Dit display is voorzien van een hoge verversingssnelheid van 120 Hz, zodat alle bewegingen op het scherm er extra soepel uitzien. Daarnaast heeft het AMOLED-scherm een hoge piekhelderheid, zodat je hem ook buiten in fel zonlicht zonder moeite kunt aflezen. Achter op de smartphone zitten drie cameralenzen: een 50 MP hoofdcamera voor haarscherpe foto’s, een ultragroothoeklens om meer op beeld te kunnen passen en een telelens om nog een beetje te kunnen inzoomen. Heel fijn aan de Samsung S23 Plus is verder dat hij supersnel is dankzij een ultramoderne processor en een hele grote accu heeft waar je het de hele dag op moet kunnen volhouden. Met 256 GB biedt hij veel interne

opslagcapaciteit,

Google Pixel 7 Pro

Wil je liever toch nét een iets groter scherm en een iets goedkopere smartphone? Dan is er de Google Pixel 7 Pro, die in het najaar van 2022 in Nederland op de markt is gekomen. Dit toestel heeft een scherm van 6,7 inch met hoge resolutie voor een lekker scherp beeld én dezelfde hoge verversingssnelheid als de S23+. De Pixel 7 Pro heeft niet net zo’n snelle processor, maar wel heel veel intern geheugen, waardoor hij uitstekend kan multitasken. Wat in het bijzonder aantrekkelijk is, zijn de camerafuncties van de Google Pixel 7 Pro. Ook de selfiecamera heeft een brede hoek, waardoor je meer mensen of achtergrond op de foto kunt krijgen en met de telelens aan de

achterkant kunt je tot vijf keer inzoomen. De camerasoftware is al helemaal interessant: deze biedt een magische gum om mensen of objecten te verwijderen, cinematic blur voor een filmisch effect bij video én een handige functie om foto’s die lichtelijk onscherp zijn gemakkelijk scherper te maken.

iPhone 14 Pro Max

Voor liefhebbers van iPhones is er de nieuwe iPhone 14 Pro Max. Deze heeft eveneens een scherm van 6,7 inch met een verversingssnelheid van 120 Hz, plus een hele sterke processor van Apple. Qua camera’s heeft het toestel een groothoeklens én een ultragroothoeklens, dus alles op de foto krijgen moet geen probleem zijn. Het toestel heeft standaard een opslagcapaciteit van 128 GB, maar voor een meerprijs is meer mogelijk.

Verschillende mooie toestellen om uit te kiezen dus als je op zoek bent naar een grotere smartphone. Je moet er wel aardig de portemonnee voor trekken, maar dan heb je ook een fijn groot scherm!

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Tessa (donderdag, 16 februari 2023 19:43)

  Handig zo'n groot scherm. Vooral als je vaak fotos maakt of filmpjes kijkt

 • #2

  Claire (donderdag, 16 februari 2023 20:02)

  Ik ben Android fan. De nieuwe Samsung ziet er weer veelbelovend uit.

 • #3

  Nicole Orriëns (vrijdag, 17 februari 2023 09:19)

  Een groot scherm is inderdaad wel zo prettig in het gebruik. Zeker als je wat wilt typen.