· 

4 redenen waarom houten vloeren je huis er beter doen uitzien

4 redenen waarom houten vloeren je huis er beter doen uitzien

Als je overweegt de vloeren in je huis te upgraden, dan is hardhout misschien wel de beste optie. Het is niet alleen esthetisch mooi, maar het heeft ook veel voordelen als het gaat om het verhogen van de waarde van je huis en het vergemakkelijken van het schoonmaken. Hier zijn vier belangrijke voordelen van het hebben van mooie houten van Martijn de Wit Vloeren.

4 redenen waarom houten vloeren je huis er beter doen uitzien

Duurzaamheid

Hardhouten vloeren zijn ongelooflijk duurzaam en kunnen met de juiste verzorging en onderhoud jaren meegaan. Zelfs als je huisdieren of kinderen in huis hebt rondlopen, zou een hardhouten vloer na verloop van tijd nog steeds bestand moeten zijn tegen slijtage. Vanwege zijn duurzaamheid is hardhout vaak een van de duurste soorten vloeren, maar dat is het op de lange termijn waard, omdat het niet zo vaak vervangen hoeft te worden als andere soorten vloeren.

Schoonheid

Er gaat niets boven de uitstraling en het gevoel van echt hout onder de voeten. Of je nu kiest voor licht of donker hout, er zijn zoveel verschillende opties die passen bij elke stijl of inrichting. Houten vloeren kunnen een kamer ook meteen groter en uitnodigender doen aanvoelen - een geweldig voordeel als je de waarde van je huis wilt verhogen!

Eenvoudig onderhoud

In tegenstelling tot vloeren met tapijt hoeven houten vloeren niet regelmatig gestofzuigd of met stoom gereinigd te worden (hoewel ze wel geveegd moeten worden). En omdat ze geen vuil en stof opnemen zoals tapijt, zijn ze veel gemakkelijker schoon te houden - een groot pluspunt voor iedereen die een hekel heeft aan stofzuigen!

Milieuvriendelijk

Last but not least is hardhout een van de meest milieuvriendelijke vloeropties die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Omdat het van natuurlijke materialen is gemaakt, zijn er geen speciale chemicaliën of behandelingen nodig tijdens de productie, waardoor het beter is voor de luchtkwaliteit binnenshuis en voor het milieu in het algemeen.

Conclusie

Het installeren van nieuwe houten vloeren kan schoonheid en waarde toevoegen aan je huis en je tegelijkertijd een milieuvriendelijke optie bieden die gemakkelijk te onderhouden en ongelooflijk duurzaam is! Met zoveel verschillende stijlen en kleuren is er echt voor elk wat wils als het gaat om investeren in hardhouten vloeren voor je huis - ongeacht voor welke esthetiek je gaat! Dus waarom zou je geen nieuwe houten vloeren proberen? Je zult er geen spijt van krijgen!

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Jouvence (woensdag, 04 januari 2023 21:15)

  Ik vind een houten vloer zo mooi! Helemaal als het een warme en natuurlijke kleur heeft.

 • #2

  Nicole Orriëns (vrijdag, 06 januari 2023 09:28)

  Ik vind houten vloeren altijd heel erg sfeervol. Zeker als het echt van die houten planken zijn.

 • #3

  Tessa (zaterdag, 07 januari 2023 18:58)

  Houten vloeren vind ik er altijd erg mooi en klassiek uit zien