· 

De 6 leukste persoonlijke foto cadeaus voor Moederdag

De 6 leukste persoonlijke foto cadeaus voor Moederdag

Oma of je moeder verrassen met Moederdag, is niet altijd even makkelijk. Vaak is het zoeken naar een origineel cadeau een moeilijke opdracht.  Toch is je mama altijd blij met een persoonlijk kado, mooie fotocadeaus met een eigen foto van de (klein)kinderen of het gezin. Heb je geen idee wat je je moeder cadeau kan geven dan kan je ook gaan voor een luxe kado zoals een aluminium fotolijst met eigen gemaakt kiekje. Omdat deze dag in mei toch een speciale dag is om bij stil te staan is een bijzonder fotocadeau een leuk geschenk om te geven.

In dit blog geef ik je de zes leukste ideeën met foto's om te geven met Moederdag.

Hexagon: persoonlijke foto cadeaus voor Moederdag
Hexagon: persoonlijke foto cadeaus voor Moederdag

Hexagon: een bijzonder fotocadeau geprint op zeshoek

Misschien heb je de Hexagon in de vorm van een zeshoek al ergens aan de wand zien hangen. Met het unieke model kan je heel de muur versieren met een gezin of persoonlijke foto voor (groot)moeder. Alle bijzondere momenten kan je laten printen op foto 6 hoek van Fotocadeau. Maak in een handomdraai een collage van de klein kinderen of van jouw en je partner op vakantie en verras je mama met een fotoserie die je in elke gewenste vorm kan ophangen. Het materiaal voor het kiekje op wordt bedrukt lijkt op piepschuim, het is namelijk gemaakt van lichte kunststof en verkrijgbaar in verschillende formaten. Oma heeft bij dit kado geen last van gaten in de muur,  want dit moederdagcadeau is simpel op te hangen door middel van een plakstrip.

Wandcirkel: leuk origineel cadeau voor moeder

 Wandcirkels zijn erg trendy , we zien de ronde vormen in het interieur ook veel terug komen in de nieuwste woontrends 2022. De ronde modellen doorbreken de strakke inrichting en hebben een speelse uitstraling. De muurcirkel met een persoonlijke foto is een mooie muurdecoratie, er zijn twee variaties. Je kan kiezen uit een muurronding voor binnen of voor buiten in de tuin. Geef je moeder een blije glimlach met een muurcirkel met foto. Aan jou de keuze of je er één ter decoratie wilt geven of meerdere bij elkaar wilt hangen? Het ophangen gaat flexibel met een behangsticker, ideaal om de wand mooi strak te houden zonder gaten.

Diamond painting: een creatief kado voor mama

Is mama of oma een type die graag creatief bezig is? Dan is diamond painting een geschikt kado om te geven. Met de kleine diamantjes in verschillende kleuren en een pincet kan je (groot)moeder aan de slag. Dit mooie schilderij kan ook opgehangen worden en jij kan het zelfgemaakte werk uniek maken door een bijzondere familiefoto op het diamond painting schilderij te laten bedrukken. Zo kan moeders een eigen werkje maken van haar dierbaarste bezit. Bij dit creatieve pakket zitten alle benodigdheden die je moeder nodig heeft om dit schilderij te kunnen maken. 

Vind oma die te veel priegel werk dan is er ook de mogelijkheid om je eigen puzzel met een eigen afdruk te ontwerpen. Inclusief doos, kan je moeder urenlang puzzelen.

Tuinposter: verras oma met een persoonlijke poster

Is oma dol op tuinieren en werpt ze regelmatig een blik in de achtertuin? Dan mag een tuinposter niet ontbreken in de tuin. Er is altijd een plekje in de plantentuin die wat opgevrolijkt kan worden. De schutting, de poortdeur of de schuur is een mooie plaats om een persoonlijke poster op te hangen. Zo kan grootmoeder elke dag genieten van een mooi uitzicht!

Foto op schoolplaat: herinnering van vroeger aan de muur

De schoolplaat was vroeger het middel om dingen uit te leggen op school. Een leuk kado om te geven voor Moederdag, Nu niet met een ouderwetse afbeelding maar een plaatje van een blijvende herinnering die jullie samen hebben beleefd. Dit kan een kiekje zijn van een gezellige vakantie, een leuk etentje of een dagje naar het strand. In no time maak je je eigen retro schoolplaat voor bij je (schoon)moeder aan de muur.

Foto frame: een origineel moederdagcadeau
Foto frame: een origineel moederdagcadeau

Foto frame: maak met kleine fotolijstjes een unieke collage

Geef je oma een fraaie muurdecoratie van meerdere kleine fotolijstjes ook wel foto frame of muchoframe genoemd. In de kleine vierkante lijstjes kan je de leukste afbeeldingen plaatsen voor aan de wand. Bepaal zelf welke fotocollage je wilt hebben en plaats de leukste foto's in de kleine lijstjes van 20x20 cm. Je plaatje wordt op bedrukt op het beste fotopapier, wat zorgt voor een gave weergave en geen kreukels in de afbeelding. Het foto frame van Fotocadeau is leuk te stijlen in de woonkamer, slaapkamer of de keuken. Is oma graag in de keuken en kan ze de lekkerste koekjes bakken? Dan kan je er ook nog een snijplank, keukenschort of tafelkleed met een uniek familietafereel bijbestellen.

Heb jij al enige idee wat je je (schoon)moeder of oma cadeau gaat geven?

Reactie schrijven

Commentaren: 15
 • #1

  EvenDelen.be (vrijdag, 15 april 2022 08:38)

  Wat een fantastische tips. Ik vind de hexagon ontzettend mooi. Het is een blikvanger die in elk interieur past. Fijn dat het ophangsysteem zo makkelijk is en je geen gaten in de muren hoeft te maken. Leuk om te geven en om te krijgen. Vrienden van ons trouwen deze maand. Misschien kan ik tijdens de trouw wel een leuke foto maken om daarna zo'n Hexagon geheel cadeau te geven. Best een uniek en persoonlijk cadeau.

 • #2

  Nicole Orriëns (vrijdag, 15 april 2022 11:17)

  Die oude schoolplaten vind ik altijd erg mooi om te zien. Voor mijn moeder heb ik voor Moederdag een etagere gekocht.

 • #3

  Nicole Orriëns (vrijdag, 15 april 2022 11:21)

  Zo'n hexagram spreekt mij minder aan omdat het me aan wiskunde doet denken op school. En daar was ik echt superslecht in.

 • #4

  Amelie van Writings by Amelie (zondag, 17 april 2022 16:53)

  Lijkt me altijd wel een fijne cadeau, foto's krijgen van je kinderen!

 • #5

  Merel | De Mamagids (maandag, 18 april 2022 21:34)

  Vind die foto zeshoek wel origineel. Die heb ik nog niet eerder gezien. Wat ik zelf ga geven, weet ik niet. Denk een schoolfoto van de middelste twee ingelijst.

 • #6

  Sanne (dinsdag, 19 april 2022 10:26)

  Prachtige tips. Collages zijn altijd mooi om te geven. De fotokader met persoonlijk foto's is altijd een goed idee om te geven.

 • #7

  Nicole Orriëns (woensdag, 20 april 2022 08:35)

  Ik moet trouwens zelf ook nodig gaan lobbyen voor mijn moederdag bedenk ik me nu! Meestal vraag ik tuinkabouters : )

 • #8

  Deborah (woensdag, 20 april 2022 13:38)

  Jaaa hoe leuk om van mooie herinneren een mooie wanddecoratie te (laten) maken?!
  Toch veel te zonde om dit alleen in een album te "plakken"??
  Er is zoveel moois mogelijk tegenwoordig.

 • #9

  Frederique (zaterdag, 23 april 2022 11:23)

  De tuinposter vind ik wel leuk, ik houd van wat kleur in de tuin of op het balkon.

 • #10

  Tessa (zaterdag, 23 april 2022 19:23)

  Wat een leuke en veelzijdige foto cadeau ideeën zijn dit. Zelf vier ik nooit Moederdag

 • #11

  Eva (maandag, 25 april 2022 16:47)

  Daar zitten leuke ideeen bij die ik nog niet kende. Ook leuk om bij zo'n mucho frame een combinatie van kleur en zwart/wit foto's te doen.

 • #12

  Fallon (dinsdag, 26 april 2022 22:01)

  Toevallig heb ik zelf al een hexagon set en tuinposter in huis en vind dit echt een ideaal cadeau te geven voor moederdag. Echter heeft mijn moeder dit ook al haha. Een wandcircel kan ze nog wel gebruiken!

 • #13

  Wanda (donderdag, 28 april 2022 19:15)

  Wij doen daar niet specifiek aan met moeder- of vaderdag. Wel heb ik laatst een leuk fotocadeau besteld met daarop een foto van Oostenrijk in de wetenschap dat ze dat heel erg mooi vindt.

 • #14

  Linda Meester (vrijdag, 29 april 2022 09:08)

  Wat een leuke vorm is dat hexagon toch, zeker als er meer hangen

 • #15

  wendy (woensdag, 04 mei 2022 12:45)

  Elke moeder vind het leuk om wanddecoratie te krijgen met foto's van kaar (klein)kinderen, en al deze opties zien er super uit.