· 

6 verschrikkelijke en vervelende huishoudklusjes

6 verschrikkelijke en vervelende huishoudklusjes

Het huishouden, je kunt het beste bijhouden ander is het niet te overzien. In mijn hoofd zit een schema wat ik dagelijks afwerk, van de wc schoonmaken tot een wasje draaien. Toch heb ik ook verschrikkelijke huishoudklusjes die ik met weinig plezier uitvoer. Hierbij geef ik een overzicht van mijn 6 vervelende huishoudklusjes.

6 verschrikkelijke en vervelende huidhoudklusjes
6 verschrikkelijke en vervelende huidhoudklusjes

Koken: wat eten we vandaag?

Met stip op nummer één staat koken. Ik vind het eten klaarmaken echt niet leuk om te doen. Elke dag een nieuwe maaltijd op tafel zetten is voor mij echt een klus. Sowieso vind ik het bedenken van de maaltijd al moeilijk, met drie tieners in huis is het soms een tikje ingewikkeld want niet iedereen vindt hetzelfde  lekker. Maar oudere kinderen hebben zeker z'n voordelen.  De meiden vinden een maaltijd bereiden geen probleem, sterker nog ze kunnen heerlijke gerechten klaarmaken. Dus hier in huis ben ik niet altijd de kok en dat is maar goed ook want anders kwam er elke dag een simpele maaltijd op ons bord.

Badkamer schoonmaken

Wekelijks wordt de badkamer schoongemaakt en elke week zie ik er tegenop of ik stel het uit. Ik vind het een verschrikkelijke huishoudklus omdat er zoveel bij komt kijken. Het is niet alleen het badkamermeubel maar ook de douche, het bad en de wand- en vloertegels. Het laatste vind ik het ergste het boenen en poetsen. De klus voelt vaak als ondankbaar werk want de volgende dag laat ligt er weer een klodder tandpasta bij het fontein of heeft er iemand een poppetje op de douchedeuren getekend. 

Ramen lappen

Ik ben gek op mijn raam partijen in huis, de ramen kijken uit op de voor- en achtertuin en daar ben ik dol op. Af en toe verschijnt er een vlekje op het raam, vaak zie ik dat meteen. Toch vind ik het een vervelende klus om de ramen te lappen. Ik krijg namelijk niet altijd de ramen mooi schoon, vaak zie je nog ergens een streep van de trekker, wat ook weer irritatie geeft. Nu heb ik in de winter geen last van de ramen maar in de zomer als de zon op de ramen schijnt, zijn de vuile ramen al snel een grote ergernis. En dan zit er niks anders op dan de ramen schoon te maken.

Een doekje door de koelkast

Voor het voedselveiligheid en het energieverbruik is het goed om de koelkast eens in de drie maanden schoon te maken. Het is dus geen huishoudelijke klus waar je veel tijd aan kwijt bent, maar je wil je het netjes schoonmaken dan ben je er wel even me bezig om alle glazen platen uit de koelkast te halen en ze grondig schoon te maken.

Koffiezetapparaat ontkalken

Het is niet dat ik het vervelend vind om het koffiezetapparaat te ontkalken maar meestal vergeet ik het gewoon. Pas als het apparaat gaat sputteren en pruttelen dan kom ik in actie. Toch is het wel belangrijk om te doen want zo behoud je de juiste smaak en temperatuur.

Wasmachine controleren

De wasmachine controleren op vetluis. Eens in de zoveel tijd is de trommel niet meer zo fris, vaak komt dat door schilfertjes en het gebruik van te veel wasmiddel. Ik merk het vaak pas op zodra de wasmachine stinkt. Maar eigenlijk moet ik wekelijks de wasmachine controleren op viezigheid en plak. Het schoonmaken vind ik geen probleem maar ik vergeet het vaak om te doen.

Welke huishoudelijke klusjes vind jij verschrikkelijk of heb je een huishoudelijke hulp?

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  EvenDelen.be (donderdag, 10 februari 2022 17:44)

  Ik haat stof. Je maakt alles netjes stofvrij en vijf minuten later ligt er al terug stof.
  Ik hou ervan om de was te doen maar daarna de was netjes in de kast leggen vind ik minder leuk en regelmatig stel ik dat wel uit.

 • #2

  Nicole Orriëns (vrijdag, 11 februari 2022 10:35)

  Stofzuigen! Daar heb ik echt een enorme hekel aan, hoewel het wel helpt dat ik nu een robot stofzuiger heb : )

 • #3

  Fallon (vrijdag, 11 februari 2022 16:12)

  Heb ik ook een hekel aan, een doekje door de koelkast haha! Of weer bedenken wat te eten en je niet iedere keer hetzelfde wilt. Stofzuigen vind ik niet erg. Afwassen daarintegen wel! Zeker nu de vaatwasser stuk is. �

 • #4

  Yvonne (zondag, 13 februari 2022 09:44)

  Koken vind ik zelf erg leuk, maar het doekje door de koelkast is erg herkenbaar!

 • #5

  Tessa (woensdag, 16 februari 2022 16:47)

  Heel herkenbaarlijstje is dit. Afstoffen vind ik ook niet leuk. Lang lever huisstofmijt allergie

 • #6

  Nicole Orriëns (zaterdag, 19 februari 2022 12:33)

  Strijken vind ik ook een vreselijk klusje en doe ik dan ook maar zelden.