· 

9x de leukste metalen muurdecoratie voor de woonkamer

9x de leukste metalen muurdecoratie voor de woonkamer

Heb je een modern of industrieel interieur en wil je muurdecoratie welke goed past bij je stijl in de woonkamer? In dit artikel staan de leukste metalen decoratie van een aluminium schilderij, wandhangers tot sfeervolle wandversiering om de muur mee op te fleuren. 

 

We zien veel strakke vormen, maar ook rondingen en natuurlijke objecten welke zorgen voor meer warmte in huis. In dit artikel vind je inspiratie en ideeën voor je huis.

9x de leukste metalen muurdecoratie voor de woonkamer
Minimalistische wanddecoratie Bol.com

De wand modern decoreren

De wand decoreren is soms erg moeilijk, toch kun je veel met elkaar combineren als je het kleurenpalet in oog houdt. Modern en landelijk liggen qua interieurstijl ver uit elkaar, maar modern, minimalistisch in combinatie met industrieel en een Scandinavische interieurstijl kun je prima inrichten.

 

De een vind een muur waar veel kunst aan de wand hangt erg aantrekkelijk, de ander wil graag dat de woonkamer een rustige uitstraling geven en zal minder aan de muur hangen. Het beste kun je op je gevoel afgaan.

 

Metaal is een neutrale kleur, de tint kun je met vele kleurencombinaties combineren en stijlen van goud tot warme of koude kleuren. Daarbij heb je de keuze om uit verschillende kunst en decoratie. Om het overzichtelijk te houden staan hier de meeste gekozen items op een rijtje.

Wandhanger

Tegenwoordig zijn een stalen frame met abstracte of natuurlijke kunst. De mooie lijn en de minimalistisch uitstraling past in vele interieurstijlen. De wandhangers kun je goed alleen ophangen, maar het is ook een optie om er een paar bij elkaar te plaatsen, bijvoorbeeld boven een bank of dressoir.

 

Het voordeel van een hanger is dat je de kleur op de wand niet onderbreekt, wat bij een schilderij wel het geval is, maar dat de kleurtint doorloopt en zo je interieur toch een geheel blijft.

Inspiratie metalen wandhanger Bol.com
Inspiratie metalen wandhanger Bol.com

Metalen muurobject met ringen

Het ronde muurobject in de vorm van meerdere ringen welke aan elkaar vastzitten, is al een tijdje trendy. De metalen ronde modellen zijn vaak voorzien van een kleur waardoor de decoratie goed past in de woon- of slaapkamer. De eenvoudige uitstraling maakt van de muurhanger een leuke woondecoratie, welke niet echt een blikvanger is, maar wel zorgt voor gezelligheid in huis.

Minimalistische decoratie

Soms wil je iets aan de wand, maar niet te opvallend. Woondecoratie met een minimalistische uitstraling, welke je goed kan plaatsen in meerdere interieurstijlen. De decoratie past goed in een modern interieur maar ook in een woonkamer met een stoere of een romantische uitstraling. De wanddecoratie is vaak niet uitgebreid gecreëerd, in een paar lijnen zie je wat de wandversiering voor moet stellen. Vaak is het object opgesteld uit een paar lijnen, maar dat maakt de tekening of schilderij zo aantrekkelijk.

Foto op aluminium

Wil je metalen wanddecoratie met een persoonlijk tintje dan is een foto op aluminium erg aantrekkelijk. Je kunt een eigen foto vergroten en er een schilderij van maken, maar je kunt ook uit standaard geprinte foto's een keuze maken. Tegenwoordig zijn afbeeldingen van vrouwen, vogels, vlinders en planten erg in trek.

Het metaal houdt het totale plaatje luchtig, maar zorgt ook voor een stoer effect.

Kunst van metaal aan de muur

Metalen klaprozen aan de muur of een vogel welke op je af komt vliegen, je kunt het zo gek niet verzinnen of de afbeelding is verkrijgbaar. Wil je een blikvanger in huis, dan heeft een stalen wanddecoratie een toegevoegde waarde, het wandobject is namelijk makkelijk op te hangen en zorgt voor meer sfeer in huis.

Industriële wandrekken

Sfeervolle industriële wandrekken zijn er in vele vormen. De metaalrekken zijn er in een combinatie met hout, waardoor het rek een minder industriële uitstraling krijgt, maar het product is er ook in meerdere vormen. Zo zijn er zachte ronde vormen, maar ook rechthoekige rekken. Op de een kun je er leuke decoratie opzetten, zoals plantenpotten, de ander is zeer geschikt om foto's aan op te hangen, waardoor de herinneringen levendig blijven.

Levensboom aan de wand

De levensboom is mooi om te geven of te krijgen. De boom heeft namelijk een betekenis, de metalen muurdecoratie staat voor groei, ontwikkeling, vruchtbaarheid en genezing. Je kunt de decoratie zo wel binnen als buiten ophangen, voor de wanddecoratie is dus wel een plekje te vinden.

De levensboom aan de wand is niet alleen originele decoratie, de wanddecoratie staat ook voor een frisse start en houvast.

 Mocht je op zoek zijn naar metalen muurdecoratie dan is er genoeg te vinden en voor elk huishouden wel een bijpassende decoratie te vinden.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Jouvence (maandag, 12 juni 2023)

  Ik ben eerlijk gezegd niet zo van die moderne decoratie. Wij hebben thuis o.a. geweien aan de muur hangen en onlangs heb ik zelf een canvas lijst gemaakt met edelstenen.

 • #2

  Tessa (woensdag, 14 juni 2023 09:36)

  Dit vind ik echt super gaaf! Het is dat ik geen ruimte mee heb, anders had ik ze zeker gekocht

 • #3

  Claire (zaterdag, 24 juni 2023 22:09)

  Wat leuk! Ik wist helemaal niet dat er metalen muurdecoratie voor de woonkamer is!