· 

Alleen deze 2 tuinsets kunnen buiten blijven staan

Alleen deze 2 tuinsets kunnen buiten blijven staan

Elk jaar is het weer hetzelfde verhaal, de tuinset buiten ziet er in het voorjaar niet meer top uit. Veel materialen zoals rotan en bamboe zien er sfeervol uit, maar in de praktijk zie je snel slijtageplekken. Het beste kun je investeren in weerbestendige tuinmeubelen, tuintafels, tuinstoelen of een loungeset welke je het hele jaar door buiten op balkon of in de tuin kunt laten staan.

 

Er zijn twee soorten tuinset welke buiten kunnen het hele jaar door neer kunt zetten zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat de meubelen er niet meer mooi uitzien.

Alleen deze 2 tuinsets kunnen buiten blijven staan - wicker en aluminium tuinmeubelen

Top 2 weerbestendige duurzame tuinsets

Spontaan heb je een tuinset gekocht, de loungeset stond erg goed bij de overkapping, met de hoeskussens was het plaatje compleet. Met de nadruk op was, want een jaar later zien de tuinmeubels er niet meer uit. De tafels en stoelen hebben het hele jaar buiten gestaan en zijn er niet beter op geworden. 

 

De zo gezellige en sfeervolle meubels bleken niet weerbestendig te zijn, en de tuinset is nu toe aan vervanging. Dan kun je het beste voor duurzame tuinmeubelen. Maar als je goed gaat zoeken blijken er veel tuinstoelen en bankjes niet geschikt te zijn om in onweer, wind en regen buiten te staan.  De lounge- en tuinsets moeten worden opgeborgen en in het voorjaar weer uit de schuur worden gehaald.

 

Helaas heeft niet iedereen een goede opbergplaats om de meubelen in op te bergen. Sommige hebben een overkapping met een aaneengesloten tuinhuis waar ze in de winter veel meubelen kwijt kunnen. Maar heb je een iets kleinere tuin dan is het zoeken naar mogelijkheden.

 

Heb je geen keuze om de meubels in schuur of tuinhuis te plaatsen dan kun je het beste investeren in duurzame tuinsets. Tuinmeubelen welke wel tegen een stootje kunnen. Als je goed rondkijkt blijken er maar twee soorten tuinmeubels te zijn welke je dag en nacht in de tuin kunt laten staan, en dat zijn aluminium en wicker tuinmeubelen.

Wicker van ronde tot 6 persoons tuinset

Ben je op zoek naar gezellige meubels, een set met een warme uitstraling, dan zijn wicker tuinmeubelen een goede keuze. De gevlochten meubelen hebben een rotan uitstraling, maar zijn gemaakt van kunststof, welke goed passen in een landelijke veranda.

 

Het kunststof materiaal wordt rondom een stalen of aluminium frame gespannen, waardoor de tuinmeubelen zeer weerbestendig zijn. Welke set je ook wil een 6-persoonstuinmeubel of toch liever een ronde vorm dat maakt niets uit. Het materiaal is namelijk in vele modellen verkrijgbaar, zodat er voor elke tuingrootte wel een gepast meubel te vinden is.

 

Je hebt niet alleen te maken met het juiste materiaal, de stof is ook zeer belangrijk. De beste stoffen zijn Olefin en Sunbrella, deze stoffen hebben het beste resultaat wat betreft de scores van buitenstoffen.

 

De gemiddelde set om op te zitten kost iets duurder dan een normaal tuinzitje, maar dan heb je wel zeer goed materiaal. De tuinstoelen, banken en tafels gaan maar liefst gemiddeld 10 jaar mee. Regen, sneeuw of vorst het maakt niets uit, alle seizoenen kun je de zitstoelen en tafel gezellig op het terras laten staan. Dit is een groot voordeel, want zo kun je ook in de winter genieten van het knusse aanzicht.

Aluminium tuinmeubelen de ideale loungeset voor buiten

Aluminium tuinmeubelen zijn voorzien van een beschermlaagje en dat is niet voor niets. Zo weerhoud je je terraszitje tegen roestvorming en krassen. Een ideale tuinset om het hele jaar door tussen de planten te plaatsen.

 

Nu komt het erop aan wat je persoonlijke voorkeur heeft, ga je liever voor strak en modern model dan past een aluminium frame voor de tuinstoelen en tafels het beste in de achtertuin. Wil je een zitplaats met een warme gezellige uitstraling dan zijn wicker meubels voor in de tuin een goede optie.

 

Beide zitmogelijkheden hebben dezelfde kwaliteiten, ze hebben alleen elk een andere uitstraling. Aan jou de keuze, waar zou je voor gaan, een moderne of een rotan look meubelset?

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Claire (zaterdag, 22 april 2023 09:59)

  Wij hebben vorig jaar geïnvesteerd in een wicker tuinset. Ideaal inderdaad!

 • #2

  Nicole Adelaars (zaterdag, 22 april 2023 12:06)

  Wij hebben beide gehad! Nu een wicker tuinset

 • #3

  Tessa (zaterdag, 22 april 2023 17:10)

  Ik heb een houten tuinset voor op mijn balkon. Ze staan eigenlijk altijd binnen wanneer ik niet op het balkon zit

 • #4

  Renata Feyen (zondag, 23 april 2023 12:24)

  Wij hebben dat ook gehad met een set van 6 stoelen en tafel. Na een warme zomer was de helft van de stoelen stukgegaan door de warmte

 • #5

  sandra (zondag, 23 april 2023 17:58)

  Ik heb mijn wicker loungeset ondertussen al 3 jaar en ze ziet er nog altijd heel goed uit! Heel tevreden met die aankoop