· 

Beste tip om tegels van nieuwe badkamer schoon te maken

Beste tip om tegels van nieuwe badkamer schoon te maken

Na de renovatie badkamer ziet mijn badkamer er erg mooi uit. Maar ik wil de wandtegels en de vloertegels wel fraai houden. Opzoek naar het ideale schoonmaak product kwam ik uit op de raamtrekker, niet de handmatige maar de elektrische raamwisser. De beste tip want nu blijven de badkamertegels netjes schoon zodat er geen schimmels meer kunnen ontstaan.

Tips tegels nieuwe badkamer schoonmaken
Tips tegels nieuwe badkamer schoonmaken

Mijn uitvinding om de nieuwe badkamer schoon te houden

De nieuwe zwart/grijs witte badkamer ziet er prachtig uit, maar dat willen we wel zo behouden. De vorige badkamer welke 18 jaar oud was zat onder de schimmels en het was duidelijk dat er te veel vocht bleef hangen in de kleine badkamer. Geen goede ventilatie en verwarming waren de oorzaak van onze vochtige badkamer. Er ontstond een muffe lucht, de radiatoren gingen roesten en de wandtegels werden vochtig waardoor er schimmel in de voegen ontstond. 

We hebben in de badkamer wel een raam maar helaas is er bij de bouw niet nagedacht over een raam welke je ook kunt openen. Op zijn minst had er een luikje in gekund zodat er genoeg ventilatie zou ontstaan. Dit probleem hebben we bij de badkamer renovatie opgelost door een nieuw ventilatiesysteem aan te leggen. De verwarming gaan we ook standaard aanzetten zodat er geen klamme handdoeken hangen in de badkamer.

We wilde een raamtrekker voor de douche deur en wandtegels en een vloertrekker aanschaffen. Zo kan iedereen na elke douchebeurt even snel alles schoonhouden. Beide wilde we in een zwarte versie want dat zou mooi bij de badkamer staan, helaas waren de trekkers uitverkocht. Uit nood de  gele elektrische raamwisser welke we nog in huis hadden staan gepakt en waar ik normaalgesproken de ramen mee schoonmaak. Wat een ideale uitvinding is dit huishoudproduct voor de badkamer!

Nu geen vochtige tegels meer

Met de elektrische trekker maak je makkelijk de tegelwanden en de vloer schoon. Nu geen blijvend vocht meer op de muur, maar een droge douche zonder vochtige tegels. De trekker ligt makkelijk in de hand en laad snel op. Het grootste voordeel is dat de wisser ook al het vocht opzuigt, waar de handmatige trekker zorgt voor een natte vloertegel is dit bij de elektrische wisser niet het geval.

Sterker nog ik kan er de spiegel en de douchedeur ook makkelijk schoonmaken met dit huishoudelijk apparaat en er verschijnen geen strepen op het spiegelende materiaal. Met het lichtgewicht vacuüm raamwisser maak ik in een handomdraai de douche en vloer schoon. We hebben de gele versie maar ik ben van plan om nu een zwart-witte te kopen.

 

Hoe tegels nieuwe badkamer schoonmaken?
Hoe tegels nieuwe badkamer schoonmaken?

Update: wat is het verschil tussen de gele en de zwart wit wisser?

Even een update want het blog is iets eerder geschreven. We hebben de zwart witte elektrische wisser nu ook in huis. Beide maken even goed schoon maar ze hebben elk voordelen en nadelen:

De gele raamwisser:

 • Maakt spiegels streeploos schoon
 • Maakt iets minder lawaai
 • Is van kleiner formaat
 • Is compacter daardoor kan je de wisser op de wand niet tot de grond doortrekken
 • Bij het legen van het water moet je het gehele opvangbakje eruit halen
 • De kwaliteit is goed

De zwart witte raamwisser:

 • Maakt spiegels streeploos schoon
 • Maakt meer lawaai en piept soms
 • Heeft een groter formaat
 • Doordat het apparaat groter is ligt de trekker makkelijker in de hand en kan je tot de grond toe doortrekken
 • Het legen van het water gaat d.m.v. een handig klein klipje wat je kan openen

Mocht het vocht niet van binnen maar van buiten komen dan kan je het beste de gevel impregneren, een trekker is tegen de nattigheid van buitenaf niet opgewassen.

Dit apparaat is een schoonmaak tip voor dagelijks gebruik, natuurlijk maak ik de badkamer  en de voegen schoon dit doe ik wekelijks met schoonmaakmiddelen.

Leestip: badkamer pratisch indelen of oude badkamer opknappen.

Reactie schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  Frederique (zaterdag, 22 oktober 2022 11:04)

  Wat fijn dat de gele wisser zo goed werkt. Wij laten het raam altijd open in de badkamer, zo zorgen we ervoor dat de tegels van de douche niet vochtig blijven.

 • #2

  Rory (zaterdag, 22 oktober 2022 12:59)

  Het klinkt goed, maar wel als een duurdere optie. Wij gebruiken sinds jaar en dag een 'gewoon' wissertje en we maken met een handdoek de tegels, douchedeur (van glas en geïmpregneerd) en vloer droog. We hebben dan twee verschillende handdoeken (een voor de grond en een voor de deur en tegels). Kost wat moeite, maar zelfs na twintig jaar is de douchedeur als nieuw. De fabrikant had dit nog nooit meegemaakt (geen kalkaanslag).

 • #3

  Tessa (maandag, 24 oktober 2022 18:35)

  Ik gebruik gewoon een old school wisser en handdoeken om de badkamer tegels/douch deur droog te maken

 • #4

  Nicole Orriëns (dinsdag, 25 oktober 2022 11:45)

  Als je zo'n mooie nieuwe badkamer hebt, kan ik me voorstellen dat je hem graag mooi wilt houden. Fijn dat je een goede methode hebt gevonden.

 • #5

  Claire (woensdag, 26 oktober 2022 12:53)

  Wat handig! Kun je hier ook schimmel in de badkamer mee voorkomen?

 • #6

  Linda (zaterdag, 29 oktober 2022 14:13)

  Als wij ooit de badkamer gaan renoveren, dan kies ik ook voor gladde tegels zodat ik een wisser kan gebruiken. Nu hebben we kiezels en dat is een beste uitdaging om schoon te houden.

 • #7

  Patricia Heres (zaterdag, 29 oktober 2022 17:48)

  Wat een goede tip! Ik ga dan ook maar eens kijken voor de witte voor mijn badkamer. Ik heb hele vervelende deuren met een ronding.

 • #8

  Jouvence (vrijdag, 04 november 2022 13:02)

  Mijn moeder heeft ook zo'n raamwisser. Ik gebruik gewoon een trekker en met een doekje doen we na het douchen de matzwarte kraan af.

 • #9

  Krystle (zaterdag, 05 november 2022 19:43)

  Handig! Ik maak het altijd met een gewone trekker en een doekje droog, werkt ook perfect!

 • #10

  EvenDelen.be (dinsdag, 15 november 2022 08:38)

  Goede tip zeg. Wij hebben de gewoonte om na elke douche met een raamwisser over de tegels te gaan. Ook hebben wij ventilatie in onze badkamer.