Binnenkijken in basic interieur met een vleugje romantiek

Binnenkijken in basic interieur met een vleugje romantiek

We mogen binnenkijken in het huis van Iris. Een ruime rijtjeswoning met heel veel lichtval. Het basic interieur straalt veel rust uit. In combinatie met de zachte warme kleuren heeft de woonkamer veel weg van een romantische woonstijl. Een combinatie van pasteltinten met natuurlijke materialen, zoals hout, rotan woondecoratie en wollen accessoires. Het bloemenschilderij en de warme kleuren zorgen voor sfeer en balans in de woonkamer.

Binnenkijken in basic interieur met een vleugje romantiek

Binnenkijken bij Iris in een basic interieurstijl

Mijn naam is Iris, jullie mogen een kijkje nemen in mijn huis, met een woonkamer met een basic interieurstijl. Ik woon samen met mijn lieve man en twee kinderen in Drenthe. Dagelijks ben ik bezig met mijn interieurblog.

 

We woning in een ruime rijtjeswoning waar we al een aantal jaren heerlijk in wonen. Mijn man en ik hebben het huis helemaal verbouwd en daar zijn we erg trots op. Daarnaast staat het op een perfecte plek. Ik hoef voor mijn gevoel maar één keer te trappen op mijn bakfiets en ik ben bij de peuterspeelzaal en de basisschool. We zijn omringd door speeltuintjes, parken en mooie fietsroutes, de supermarkt en handige winkels zijn om de hoek en mijn ouders wonen op fietsafstand. Kortom, ons krijg je hier nog niet weg.

Plannen om het huis te verbouwen

Toen we hier destijds kwamen wonen waren de muren kaal, zat er geen houten vloer in de woonkamer en moesten de keuken, het toilet en de badkamer nodig vervangen worden. Een voordeel hiervan is dat je het samen precies zo kan maken als je zou willen. En dat is gelukt! Het is een heel fijn huis geworden. Ook onze kinderen vinden het hier heerlijk. Ze zijn dol op hun slaapkamers en genieten iedere dag van onze tuin.

 

Maar nog steeds zijn er plannen om te gaan verbouwen. Het lijkt me namelijk geweldig om van onze zolder een grote slaapkamer te maken met een prachtige dakkapel. Momenteel slapen we allemaal op de eerste verdieping en dat is prima, maar stiekem is het toch wel zonde dat er nu niet zo veel met onze zolder gedaan wordt. De slaapkamer van mijn zoontje is de minst grote slaapkamer. Hij zal tegen die tijd naar onze slaapkamer verhuizen en we zullen op zolder gaan slapen. De kamer van mijn zoontje is dan een perfecte ruimte om te werken.

Romantisch interieur inrichten

De woonkamer uitbouwen

Verder zou ik het prachtig vinden om een stukje naar onze achtertuin uit te gaan bouwen, bijvoorbeeld door middel van een veranda aan huis. We hebben best een grote tuin en eigenlijk is onze woonkamer ook groot genoeg, maar ik mis een bijkeuken. Daarnaast zou ik het geweldig vinden om openslaande deuren naar de tuin te hebben.

Wanneer mensen voor de eerste keer bij ons binnenkomen is vaak de reactie: "O, het is groter dan ik aan de buitenkant verwacht had." Dit komt waarschijnlijk doordat we de dichte keuken destijds opengebroken hebben en bij de woonkamer getrokken hebben. Ook vind ik het heel fijn om een licht wooninterieur te hebben. We hebben het geluk dat we grote ramen in onze woonkamer hebben, door in ons interieur veel lichte tinten te verwerken, oogt het een stuk ruimer.

Zachte kleuren en natuurlijke materialen

Mijn woonstijl omschrijf ik als rustig met zachte tinten en natuurlijke materialen. Ik ben dol op hout. Hout heeft iets gezelligs, iets warms en het past vaak overal bij. Ik combineer het graag met zachte kussens, plaids, terracotta bloempotten en rotan. Ik vind het fijn dat alles goed bij elkaar past, maar toch vind ik het ook wel tof als er een keer een opvallend kussentje, een mooie lamp of een andere blikvanger in huis te vinden is.

 

Aan de wand hangen kunstwerken van mijn moeder. Ik heb het geluk dat ze prachtige schilderijen maakt. Het vinden van mooie wanddecoratie vind ik namelijk toch altijd wel lastig en eventueel kan mijn moeder een schilderij naar mijn wens maken. Ideaal! Ook ben ik dol op posters. Ik vind het erg leuk om posters af te wisselen en ieder seizoen een ander sfeertje te creëren. 

Romantische basic interieurstijl

Wooninspiratie opdoen

Ik vind het heerlijk om bij andere interieurs te kijken en inspiratie op te doen. Dit doe ik vaak via Instagram of via Pinterest. Verder ga ik graag naar Kringloopwinkels of speur ik via Marktplaats naar koopjes, opknappertjes en toffe vondsten. Een mooi interieur hoeft namelijk niet duur te zijn. Het belangrijkste is dat je je er thuis voelt. En ja, een opnieuw geverfd kastje is dan misschien nog wel leuker dan eentje die je toch net iets te duur vond, toch?

De bewoonster van dit huis

Mijn naam is Iris en met veel liefde schrijf ik op mijn interieurblog Verrassendwonen.nl en mijn tuinblog Leukstetuin.nl. Ik vind het heerlijk om mijn inspiratie te delen en te blijven zoeken naar leuke manieren om huis en tuin nog gezelliger te maken. Kom gezellig eens langs en wie weet doe je nog leuke ideeën op.

Reactie schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  Claire (donderdag, 27 juli 2023 10:34)

  Wat een onwijs lief en mooi ingericht huis! Heel warm en liefdevol.

 • #2

  Nicole Orriëns (donderdag, 27 juli 2023 14:03)

  Wat me vooral aanspreekt in dit interieur is hoe licht en ruimtelijk het is. Het voelt heel aangenaam.

 • #3

  Jessie - Wonenwerkenleven.nl (donderdag, 27 juli 2023 20:31)

  Wat een mooi interieur! Ik hou ook erg van lichte kleuren in combinatie met naturel hout tinten.

 • #4

  Patricia Heres (donderdag, 27 juli 2023 21:20)

  Wat een rustige uitstraling in dit huis. Mooi vind ik dat!

 • #5

  Krystle (vrijdag, 28 juli 2023 10:00)

  Heel mooi en warm ingericht, helemaal mijn smaak!

 • #6

  Tessa (vrijdag, 28 juli 2023 20:35)

  Wat een prachtige inrichting! Hier zou ik kunnen wonen

 • #7

  Gabrielle (zondag, 30 juli 2023 11:10)

  Wat een heerlijk interieur, zo rustig maar toch heel liefdevol!

 • #8

  Rory (maandag, 31 juli 2023 10:47)

  Leuke blog Iris! En ik vind jullie inrichting veel lichtheid en rust uitstralen. En zonnestralen trouwens! Klinkt gek, maar je voelt vast wel wat ik bedoel. Leuk om te lezen en te zien. De tevredenheid die je beschrijft straalt er ook vanaf.

 • #9

  Jouvence (maandag, 31 juli 2023 13:36)

  Wat een fijn en rustgevend interieur! Ik ben dol op natuurlijke tinten en materialen gebruiken.

 • #10

  Amina (woensdag, 02 augustus 2023 21:09)

  Wow, wat een mooi en rustgevend interieur. En veel licht! Wat is jullie woonkamer raam groot zeg, love it! En ik wil ook nog heel graag zo'n hangstoel hebben! �