Binnenkijken: klushuis opknappen in Hilversum

Binnenkijken: klushuis opknappen in Hilversum

Wat leuk dat jullie willen binnenkijken in ons fijne huis!

 

Ik ben Marinka 34 jaar en getrouwd met Peter. Wij hebben 4 kinderen in de leeftijd van 8,5,4 en 2 jaar. 2 jongens, 2 meisjes. Wij wonen in een 1-gezinswoning in Hilversum en kijken uit op groen. Heerlijk, dat voelt zo vrij. De kinderen kunnen zo de voordeur uit en de enige die hier langslopen zijn de buren en de postbode. We hebben een opknaphuis gekocht en klushuis wat binnen 2 maanden bewoonbaar moest zijn.

Binnenkijken woonkamer klushuis/kluswoning
Binnenkijken woonkamer klushuis/kluswoning

Binnenkijken bij Marinka

We wonen in een kindvriendelijke wijk, een winkelcentrum op een paar honderd meter afstand en een bushalte aan het begin van de straat. Dat is een leuk uitje met de kinderen, de bus in en op naar het centrum! Daar gaan we graag heen voor een kopje koffie of een lekkere lunch. 

 

Het is dus een 1-gezinswoning met beneden de hal, toilet en woonkamer met open keuken. Op de eerste etage hebben we 3 slaapkamers waar Aaron slaapt, Anna en Noa een kamer delen en waar wij slapen. Ook zijn de badkamer en een toilet op de eerst verdieping.

 

Toen wij het huis hadden gekocht, was de zolder 1 grote ruimte. Peter is zelf erg handig en heeft hier zelf 3 kamer gecreëerd. Internet aangelegd, alles doorgetrokken voor mochten we in de toekomst zonnepanelen nemen, die hebben we inmiddels:) en hebben we een dakkapel over de hele breedte laten plaatsen.

Het zijn fijne ruimtes geworden, waarvan 1 kantoor. Toen nog niet wetende dat die echt als werkruimte gebruikt zou gaan worden maar dat werd het de afgelopen jaren wel. Abel heeft een slaapkamer op zolder en daarnaast is onze opslagruimte en washok. Nou ja, drooghok eigenlijk. Met een gezin van 6 hebben we heel veel was en daar hebben we dan 2 grote droogtorens staan.

 

Op de voorzolder staan de wasmachine en droger.

Opknapwoning leefbaar maken

Eind 2016 kregen wij de sleutel en toen hadden wij 2 maanden de tijd om van een bijna niet leefbaar huis, een wel leefbaar huis te maken voor ons gezin. Aaron was toen 2 jaar en Abel was 2 weken toen we verhuisde. Dus het "wij'' en klussen was het niet. Ik lag in mijn kraambed en zodra de kraamverzorgster weg was had ik weer tijd om dozen in te pakken en de laatste dingen in het huis te doen. Ideaal? Nee niet echt, maar we zijn ervoor gegaan. En we hebben enorm veel hulp gehad van familie en vrienden.

 

Die tijd was zo anders dan nu qua koopprijs, je kan het je niet meer voorstellen. We hebben meerdere huizen bekeken maar we vielen voor dit huis omdat je de voorzieningen in de buurt hebt, ook zo in het centrum bent maar wel de rust voor de deur hebt. Ik kan niet zo makkelijk door dingen heen kijken, maar Peter gelukkig wel. Als eerste hebben we de vijvers eruit laten halen, want dat vonden we gevaarlijk met 2 kleine kinderen. De vorige bewoners hadden meerdere katten, dus overal de vloerbedekking eruit en alles moest opnieuw gesaust worden enz. Het was enorm veel werk, maar gelukkig kregen we dus ook veel hulp.

Rustige kleuren en materialen in de woonkamer

Ik hou van rust in het huis, grappig he met 4 kleine kinderen en dat is ook onze style. Rustige, natuurlijke kleuren en materialen.

Toen we hier kwamen wonen hebben we eigenlijk alle meubels meegenomen vanuit het appartement waar de woonde en in de loop der jaren zijn we die gaan vervangen. De eettafel nog niet en daar wachten we ook nog maar even mee tot er niet meer wordt gekleid, gelijmd en nog naast het papier wordt getekend.

Nieuwe eetkamer stoelen waren wel nodig maar wij hebben gekozen voor stoelen die wel goed afneembaar zijn. 

 

Ik hou ervan dat alles netjes opgeruimd en ingedeeld is. Ik hou dan ook enorm van bakjes en manden waar alles in wordt bewaard. Dat doe ik ook met het speelgoed van de kinderen. 1 mand met duplo, een mand met auto's, poppenspullen enz. en dan een kist met los speelgoed. Als de kelderkast opent dan kijk je aan tegen een heel assortiment aan manden en bakken.

 

We zijn nog druk bezig om de woonkamer helemaal naar onze smaak te maken. Langzaam maar zeker komt het, maar ik vind het nog een uitdaging om alles goed bij elkaar te laten kloppen. Toevallig hebben we een aantal weken geleden nog een wand in de woonkamer gesaust. Er was nog veel wit en dat was wel erg wit.

De lange muur is donkergroen en de korte wand is nu Ginger gold. Ik was op zoek naar een kleur die mooi bij het groen paste en toen kwam ik deze tegen en daar zijn we erg blij mee. Een warme kleur die ook mooi staat bij de zwarte salontafels en de zwarte accessoires.

Tegen de lange wand hebben wij een grote cognac leren bank.

Eettafel gevuld met kinderstoelen

De eethoek is nu vooral gevuld met kinderstoelen, maar die verdwijnen gelukkig weer in de loop der jaren. Dan kunnen we onze nieuwe koningsblauwe eetkamer stoelen meer gaan gebruiken. 

Ik zou wel veel vaker de boel willen omgooien, kleuren willen veranderen enz. Maar ik ben al blij als ik alles weer leuk heb staan en het matcht, daar ben ik nu voorlopig dan ook blij mee. Stapje voor stapje!

Binnenkijken klushuis - kinderkamer
Binnenkijken klushuis - kinderkamer

Slaapkamers kinderen

Op de slaapkamers is er ook niet veel speelgoed te vinden. Hoe meer ze hebben, hoe moeilijker het is om te kiezen wat ze willen doen, meer rommel en het geeft dan ook meer onrust. 

De bedden van de jongens zijn van steigerhout, Anna heeft een stalen bed en Noa slaapt nog in een ledikantje. Maar voor haar hebben we straks hetzelfde stalen bed als Anna. Als kledingkasten hebben we de fijne bouwpakketten van Ikea. Handig om zo op die manier alles zelf in te kunnen delen.

Moderne open keuken

Wij hebben dus een moderne open keuken. 2 jaar geleden is onze nieuwe keuken geplaatst en daar zijn we nog iedere dag heel blij mee. De keuze voor een witte hoogglans was op zich snel gemaakt, maar dan alle details… Wat veel. Maar juist omdat het een open keuken is, wilde we licht en ruimte creëren. Wij zijn allebei lang, dus het lichte grijze beton look blad, is zo hoog als mogelijk geplaatst.

En waar ik niet zonder kan? Onze grote oven! Ten eerste omdat de ovenschalen steeds groter worden met 4 opgroeiende kinderen, maar ook omdat ik veel van koken en bakken hou, dus er wordt nog wel eens een taartje in geschoven.

Peter heeft zelf de keuken deels betegeld en daarvoor hebben we voor zwart glanzend gekozen. Zo blij mee! Makkelijk af te nemen en de kleur komt overeen met het interieur.

 

De eyecatcher vind ik de plank in de keuken. Wij hebben bewust gekozen om geen bovenkastjes te laten plaatsen, maar wij hebben een plank op maat laten maken waarbij je de schors van de boom ziet en uit 1 stuk is gemaakt. Daar hebben we spotjes in laten maken. 

Binnenkijken woning opknappen - keuken
Binnenkijken woning opknappen - keuken

Onze slaapkamer

Deze plank hebben wij ook op onze slaapkamer. We wilde graag iets anders dan nachtkastjes en kwamen toen op dit idee. En we zijn hier zo blij mee dat we er ook 1 voor in de keuken hebben laten maken.

Verder is onze slaapkamer denk ik als laatste aan de beurt om op te knappen. Uiteraard gingen de kinderkamers voor, toen de keuken, woonkamer enz. Maar ik heb zeker idee hoe ik het zou willen. Ik vind donkerblauw met goud altijd wel erg mooi. We hebben een fijne, grote kledingkast en een boxspring. Lekker groot, want ik wil graag ruimte en in het weekend passen we er ongeveer met z’n zessen in.

De badkamer nog in goede staat

De badkamer is nog in de staat als toen wij het huis hadden gekocht. Alles werkt zoals het zou moeten, maar niet onze smaak. We hebben een ligbad wat ik heerlijk vind met de kids maar ook zeker nu in de koudere maanden ook voor mijzelf. Daarnaast hebben we een losse douche en een toilet. En ook hier hebben we weer een fijne plank hangen met de badkamer benodigdheden. 

Mijn favoriete plek

Mijn favoriete plekje in huis is de woonkamer. Juist omdat we daar de laatste tijd veel hebben gedaan om het knusser te maken. Heerlijk nu in de avond met de kaarsen aan, muziekje erbij en dan kan ik echt genieten van het moois dat we hebben staan. Dankbaar dat we dit hebben!

Vanaf de bank kijk je ook zo de keuken in en dan vind ik het een fijn compleet plaatje. Een heerlijke plek om met de kinderen een boekje te lezen, in de avond met vrienden een wijntje te drinken of zelf met onderuitgezakt met een kopje koffie een serie kijken. En dat allemaal vanaf deze zelfde plek.

Wooninspiratie en ideeën om het huis in te richten

Voor het inrichten van het huis kijk ik graag op Pinterest. Ik vind het leuk om daar inspiratie vanaf te halen omdat je daar goed gericht kan zoeken. Maar ook tv-programma’s kijken waarbij huizen een make-over krijgen vind ik leuk om mij daardoor te laten inspireren. Ik ben niet echt modegevoelig maar de stijl van het Scandinavische en industriële vind ik wel heel leuk.

Ik heb niet een specifieke winkel waar ik shop, maar net waar ik iets leuks tegen kom. Het liefste shop ik dan wel direct alles bij elkaar, omdat het anders lastig kan zijn om later daar weer iets passends bij te vinden. Maar als ik een onbeperkt budget had zou ik het heerlijk vinden om een goede winkel in te gaan en mij volledig te laten inspireren! 

 

Ik kan namelijk ook wel eens het idee hebben dat iets superleuk staat, of dat we dat echt nodig hebben en dat ik thuiskom en ergens nog 5 decor schalen heb liggen, of dat de plant echt veel te klein is voor het plekje op de vensterbank. Het lijkt mij heerlijk om dat eens door een professional te laten doen.

De bewoonster van dit huis

Hopelijk hebben jullie een beeld gekregen hoe wij wonen en vonden jullie het leuk om te lezen. 

Vind je het leuk om mij te volgen?

Neem dan een kijkje op mijn Instagram en blog.

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Nicole Orriëns (vrijdag, 09 december 2022 10:40)

  Het lijkt me geweldig om zelf te kunnen klussen! Als ik ooit 'terugkom' in een nieuw leven dan wil ik graag handig zijn. Dan ga ik ook allemaal huizen opknappen.

 • #2

  Claire (vrijdag, 09 december 2022 13:58)

  Wat ontzettend leuk om te lezen zeg! En wat fijn als je zelf zo handig bent!

 • #3

  sanne (vrijdag, 09 december 2022 20:39)

  Wat een mooie keuken, heerlijk dat zelf klussen. En die badkamer kan je binnen een paar jaar nog aanpakken. Niet alles hoeft in één keer. Leuk verteld. Ben benieuwd na een jaar, misschien dan opnieuw een interview?

 • #4

  Jouvence (zaterdag, 10 december 2022 15:33)

  Kan niet wachten tot wij ooit een huis kunnen kopen en deze helemaal eigen kunnen maken. Vindt de keuken overigens prachtig!

 • #5

  Tessa (zaterdag, 10 december 2022 17:07)

  Ik vind het altijd zo knap dat mensen een heel huis kunnen opknappen. Ik zou dat niet kunnen

 • #6

  Nienke (zaterdag, 10 december 2022)

  Erg leuk om zo binnen te kijken bij iemand anders! De keuken is prachtig met de plank, heel tof bedacht

 • #7

  Frederique (dinsdag, 13 december 2022 11:03)

  Leuke kleurtjes wel. Een kluswoning kan zwaar zijn maar het geeft ook veel voldoening.