· 

Verbeter de veiligheid van je woning met buitenlampen met bewegingssensor

Verbeter de veiligheid van je woning met buitenlampen met bewegingssensor

Een veilig huis is een belangrijk aspect voor veel mensen. Naast het hebben van goede sloten en een alarmsysteem, kunnen buitenlampen met bewegingssensoren een belangrijke rol spelen in het verbeteren van de veiligheid van je woning. In dit gastartikel zullen we bespreken hoe deze lampen werken en welke voordelen ze bieden.

Verbeter de veiligheid van je woning met buitenlampen met bewegingssensor

Wat zijn buitenlampen met bewegingssensor?

Buitenlampen met bewegingssensor zijn verlichtingsarmaturen die zijn uitgerust met een sensor die beweging detecteert. Zodra er beweging wordt waargenomen, zal de lamp automatisch inschakelen en de omgeving verlichten. Deze lampen zijn meestal geïnstalleerd rond de ingang van een huis, in de tuin of op andere strategische plekken rondom het huis.

Hoe werken ze?

Een buitenlampen met bewegingssensor werkt op basis van infraroodtechnologie. De sensor detecteert de warmte die uitgestraald wordt door objecten en mensen in de buurt van de lamp. Zodra er een verandering in het infraroodpatroon wordt waargenomen, wordt er een signaal gestuurd naar de lamp om deze in te schakelen. De meeste bewegingssensoren hebben ook een instelbare gevoeligheid en tijdvertraging, zodat je kunt bepalen hoe snel de lamp reageert en hoe lang deze aan blijft.

Voordelen van buitenlampen met bewegingssensor

 • Diefstalpreventie: Een van de belangrijkste voordelen van buitenlampen met bewegingssensor is dat ze inbrekers kunnen afschrikken. Zodra een inbreker de bewegingssensor activeert, zal de plotselinge verlichting hen verrassen en mogelijk afschrikken. Het is bewezen dat goed verlichte huizen minder snel doelwit zijn van inbraken.
 • Verbeterde zichtbaarheid: Buitenlampen met bewegingssensor zorgen voor betere zichtbaarheid rondom je huis, vooral in het donker. Dit kan helpen om struikelpartijen en ongelukken te voorkomen, zowel voor bewoners als voor bezoekers. Daarnaast kan het ook helpen om ongewenste dieren zoals vossen of muizen op afstand te houden.
 • Energiereductie: Veel buitenlampen met bewegingssensor zijn voorzien van LED-verlichting, wat energiezuiniger is dan traditionele gloeilampen. Omdat de lamp alleen inschakelt wanneer er beweging wordt gedetecteerd, wordt er geen onnodige energie verspild. Dit kan resulteren in aanzienlijke energiebesparingen op de lange termijn.
 • Gemak: Buitenlampen met bewegingssensor bieden ook het voordeel van gemak. Je hoeft je geen zorgen te maken over het in- en uitschakelen van de verlichting wanneer je thuiskomt of vertrekt. Bovendien zorgt de automatische inschakeling ervoor dat je altijd een verlichte omgeving hebt wanneer je 's avonds laat thuiskomt.
 • Aanpasbaarheid: Bewegingssensoren zijn doorgaans instelbaar, waardoor je kunt bepalen hoe gevoelig de sensor is en hoe lang de lamp ingeschakeld blijft na detectie van beweging. Dit stelt je in staat om de instellingen aan te passen aan jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een buitenlamp met bewegingssensor?

Bij het kopen van buitenlampen met bewegingssensor zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de detectiehoek van de sensor. Deze bepaalt hoe breed het gebied is waarin beweging kan worden gedetecteerd. Een grotere detectiehoek zorgt voor een betere dekking van de omgeving. Daarnaast is het handig om te controleren of de gevoeligheid van de sensor instelbaar is, zodat je deze kunt aanpassen aan je specifieke behoeften. Dit voorkomt onnodige activaties van de lamp, bijvoorbeeld door passerende dieren. Verder is het ook goed om te kijken naar de lichtsterkte van de lamp. Een heldere verlichting kan inbrekers afschrikken en zorgt voor betere zichtbaarheid rondom je woning. Tot slot is het natuurlijk aan te raden om te kiezen voor een energiezuinige lamp, zoals een LED-lamp, om energie te besparen op de lange termijn.

Heb jij een buitenlamp en wat voor een?

Reactie schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  Uniek overnachten (woensdag, 15 november 2023 13:31)

  Ik heb al buitenlampen. Sommige werken met een bewegingssensor en andere werken met een tijdklok.

 • #2

  Malou (woensdag, 15 november 2023 14:35)

  Wij hebben wel buitenlampen, maar ik heb eigenlijk geen flauw idee wat voor lampen het zijn!

 • #3

  Nicole Orriëns (woensdag, 15 november 2023 16:21)

  Buitenlampen met sensor lijken me een geweldige manier om inbrekers af te schrikken. Het lijkt me als inbreker echt verschrikkelijk als je daar rondsluipt en ineens schijnt er een lamp op je.

 • #4

  Tessa (woensdag, 15 november 2023 16:27)

  IK heb zo'n lamp in mijn schuur hangen, echt super handig nu het in de ochtend zo donker is als ik mijn fiets moet pakken

 • #5

  Claire (woensdag, 15 november 2023 19:39)

  Ik vind het een fantastische uitvinding! Het voelt ook veiliger als je 's avonds de hond uitlaat.

 • #6

  Krystle (donderdag, 16 november 2023 08:51)

  Ja heb ik ook en en er heel blij mee. Maar ook als de kat er langs loopt gaat ie ook aan haha. Ik heb bij de voordeur ook nog verlichting, wel zo makkelijk anders kan ik in het donker het sleutelgat niet vinden

 • #7

  sandra (donderdag, 16 november 2023 11:31)

  Ik vind het super om inbrekers af te schrikken! Vroeger hadden wij dat ook, maar nu ik op een appartement woon, is dat niet meer nodig

 • #8

  Jouvence (donderdag, 16 november 2023 14:59)

  Wij hebben een buitenlamp die aangaat zodra het donker wordt. We wonen in een appartement met een hoofdpoort, dat vind ik persoonlijk ook wel een fijn idee.

 • #9

  Wanda (maandag, 20 november 2023 12:25)

  Wij hebben een aantal buitenlampen hangen en een paar hebben inderdaad een bewegingssensor, vind ik zelf wel een veilig idee.

 • #10

  Janet (maandag, 20 november 2023 16:21)

  Ik heb nooit buitenlampen gehad, maar zou het in de toekomst zeker wel willen als ik (weer) een eigen huis heb.. wel met bewegingssensor dan.