· 

Cryptomunten: tips voor de beginner

Hoe ik ben begonnen met cryptomunten: tips voor de beginner

Een kleine 7 maanden geleden ben ik begonnen met cryptomunten. Het begon met het enthousiasme van mijn man. De koers was aan het stijgen en ik kreeg de vraag waarom ik niet ging handelen in crypto 's. Ik in cryptomunten handelen ik zag het niet meteen voor me. Ik had de vliegende mannetjes op het nieuws voor me die zenuwachtig van links naar rechts rennen.

Maar eigenlijk is niet zo moeilijk als ik dacht, ik heb me aangesloten bij crypto Facebookgroepen om zo de eerste tips voor de beginner mee te krijgen.

Starten met cryptomunten: tips voor beginners
Starten met cryptomunten: tips voor beginners

Bij welke Nederlandse exchange kan ik het beste starten?

Eerst ben ik de Nederlandse exchange met elkaar gaan vergelijken. Een exchange is een handelsbeurs, een platform waarbij je een account kan maken en er een bedrag op kan storten om te beginnen.  Mijn keuze viel voor BLOX, ideaal want de handige app kan ook op de telefoon en er wordt in euro's gehandeld in plaats van dollars.

 

Vooraf dacht ik dat je heel je spaarpot moest beleggen voordat je mee kon doen maar niks is minder waar. Ik kon gewoon Bitcoins kopen voor maar €10,00. En ja de Bitcoin was dus ook mijn eerste munt, en al snel kwamen er meerdere bij. 

Makkelijk starten

Bij BLOX kun je makkelijk starten, er waren best wel wat vragen naar aanleiding van mijn andere crypto blog. Vragen zoals "Hoe start je en geef eens wat meer uitleg?" Blox heeft een handige app. voor Android en Apple.  En voor de duidelijkheid dit is geen gesponsord blog. Je kunt rechtstreeks via iDEAL geld storten. Het bedrag wat gestort is kun je via je app. beheren en inzetten op verschillende munten. 

In de app. is een handig overzicht van de koers. Je ziet voor hoeveel geld je een munt kunt kopen, als je goed oplet zie je dat de koers steeds verspringt. Het is nu de uitdaging om de munt zo laag mogelijk in te kopen. Bij de munt zie je ook een overzicht over de laatste 24 uur, 7 dagen, 1 maand en 12 maanden. Heeft de cryptomunt altijd al op €1,32 gestaan of stond de munt zeven dagen geleden op €2,50, is dat het geval dan weet je dat je nu de munt gunstig koopt. 

Ook is er een overzicht van jouw kluisje, je kunt zien of er nog budget in de pot zit die je kunt besteden. Er staat een overzicht van al jouw gekochte munten. Daarbij kun je zien wat je hebt uitgegeven en wat je winst of verlies op dit moment is. 

Wil je een deel van je inzet verkopen omdat je winst hebt dan kun je dat met een knop regelen, en dan wordt het bedrag rechtstreeks op je rekening teruggestort. Het is een veilige handeling want er zit geen tussenstation tussen.

Geduld is het toverwoord

Het gaat het vrij makkelijk, bij BLOX staat alles in het Nederlands en je kan niet veel fouten maken. Ja op het verkeerde moment inkopen maar daar heb je dan ook van geleerd. Veel mensen zeggen het is een grote gok investeren in crypto' s zo is het €10,00 waart en zo niks, dan ben je al je geld kwijt, maar dat is niet waar.

 

Een Bitcoin die je inkoopt voor €10,00 met een koers van 36,725,15 de ene dag  op een koers van 413,311,80  staan ( dan heb je dus €4,93,00 winst) en de volgende dag op -34,788,30 staan (dan heb je €2,00 verlies)

Ben je al je geld kwijt als de koers op €2,00 verlies staat? Nee zolang je niks doet gaat de koers vanzelf weer omhoog en sta je weer in de plus en is er dus niks aan de hand. Het enigste nadeel is je weet niet hoe snel de koers weer omhooggaat, het is vaak een kwestie van geduld.

 

In de zomer 2021 is er een lang dip geweest van ongeveer een maand, veel mensen worden dan onrustig en zenuwachtig maar nogmaals geduld is het toverwoord. Een koers waarbij de munt in de min staat is niet alleen negatief, je kunt namelijk voor een lage koers ook weer munten kopen.

Het is handig om op een paar munten in te zetten. Want zo kan de ene cryptomunt heel erg in de min staan en de andere in de plus, en blijf je in balans.

Crypto tips voor beginners

Van tevoren is het wel handige om te kijken in welke munt je investeert. Voor de beginner is een  stabiele cryptomunt fijn om mee te starten. Voorbeelden van cryptomunten  om mee te starten zijn:

 • VET
 • ETH
 • LTC
 • ADA
 • XRP
 • EOS
 • BCH

Statistieken Bitcoin

Waar de Bitcoin in 2011, 3 dollar waart was, is de Bitcoin anno oktober 2021 54 dollar waart. En zijn daar ook dalingen in geweest? Ja zeker de munt is meerdere keren minder waart geweest. Hieronder zie je een overzicht van de waarde van de Bitcoin.

Zijn er in deze periode geen dips geweest? Die zijn er zeker wel geweest, maar de waarde blijft stijgen. De verwachting voor 2030 is $500,00.

Hoe duur was Bitcoin 10 jaar geleden?
Hoe duur was Bitcoin 10 jaar geleden?

Investeer in geld wat je kunt missen

Ik ga mijn investering in cryptomunten zeker niet verheerlijken. Maar ze je het geld op de bank dan krijg je geen rente en op de beurs schommelt het altijd. Wel zou ik adviseren om met een bedrag te starten wat je kunt missen, vanaf een tientje kun je al meespelen.

Ik hoop dat ik de beginner zowat meer uitleg heb kunnen geven, heb jij cryptomunten?

Reactie schrijven

Commentaren: 25
 • #1

  Janet (maandag, 08 november 2021 21:46)

  Ik heb pas geleden met een klein bedrag wat cryptomunten gekocht, maar ik heb er eigenlijk te weinig verstand van om iets mee te doen. Ik ben echter benieuwd wat het over een tijdje waard is.

 • #2

  Sandra (maandag, 08 november 2021 23:50)

  Handige tips! Zelf heb ik flink in de min gezeten met Bitcoin, maar de munten uiteindelijk met winst kunnen verkopen. Als ik ze tot vandaag had vastgehouden, had ik alleen nog veel meer winst gehad... Maar nu weer sinds een paar weken weer een beetje 'aan het spelen'.

 • #3

  Nienke | Mamameteenwolkje (dinsdag, 09 november 2021 14:35)

  Wat een tof artikel! Mijn man is helemaal in de wereld van Crypto. Ik ben er zelf niet echt fan van, maar als ik dit zo lees kan het wel leuk zijn.

 • #4

  Monique (dinsdag, 09 november 2021 14:47)

  Interessant. Ik vind het altijd wat engig om op deze manier met geld te 'spelen'. Aan de andere kant, voor een klein bedrag kan je niet heel groot het schip in gaan..
  Heb de app al gedownload. Misschien dat ik er toch eens mee ga starten..

  Bedankt voor de uitleg.

 • #5

  Felice Veenman (dinsdag, 09 november 2021 16:06)

  je zegt op de beurs schommelt het,maar dat doen die crypto's toch ook? Volgens mij zelfs erger dan de beurs

 • #6

  Nicole Orriëns (dinsdag, 09 november 2021 16:26)

  Ik heb ook cryptomunten en heb warempel 15 euro winst gemaakt. Ik ben helemaal blij.

 • #7

  Mandy Eggens (dinsdag, 09 november 2021 16:28)

  Ik kan me er gewoon niet toe zetten om me hier in te verdiepen. Het lijkt me gewoon te ingewikkeld.. ik zou echt kortsluiting krijgen hahah!

 • #8

  Tessa (dinsdag, 09 november 2021 17:05)

  Handig artikel over cryptomunten. Ik vind het meer ingewikkeld

 • #9

  Soraya (dinsdag, 09 november 2021 17:29)

  Criptomunten kende ik nog niet. Dat woord bleef hangen bij mij. Ook vind ik het goed dat je beschrijft dat je beter kan beginnen met wat je kan missen!

 • #10

  9Lives Cats Etc - Evendelen.be (dinsdag, 09 november 2021 17:45)

  Het is een heel handig en goed geschreven artikel.
  Ideaal als je hiermee wenst te starten.
  Toch heb ik nog nooit iets dergelijks gedaan en zie ik me daar niet onmiddellijk mee starten.

 • #11

  Eva (dinsdag, 09 november 2021 22:06)

  Dank je wel voor de uitleg. Leuk om te lezen en handige tips ook.

 • #12

  Nicole Orriëns (woensdag, 10 november 2021 13:36)

  Mijn belangrijkste tip voor beginners zou zijn: begin klein. Ik 'investeerde' 30 euro ; )

 • #13

  Mandy Eggens (woensdag, 10 november 2021 20:24)

  Ik heb je blog eens goed gelezen en ik krijg toch een beter beeld. Misschien moet ik het gewoon eens een kans geven en kijken hoe het loopt

 • #14

  Poorter Fallon (donderdag, 11 november 2021 14:40)

  Echt zoveel duidelijker als hoe jij dit omschrijft! Het is een aparte wereld maar ook een leuke wereld. Vaak moeilijk te begrijpen. Dit artikel zal voor velen onwijs handig zijn!

 • #15

  Frederique (donderdag, 11 november 2021 16:17)

  Ik heb sinds kort ook BLOX, mijn eerste kennismaking met cryptomunten. Ik had een tientje EOS gekocht, is nu 12,40 en ik ben heel trots op mijn 2,40 haha

 • #16

  Tessa (donderdag, 11 november 2021)

  Wat een handige tips en leuk om jouw ervaringen te lezen

 • #17

  Kelly Buysse (vrijdag, 12 november 2021 19:52)

  Jouw artikel is top! Maar ik durf dat gewoonweg niet. Misschien later en dan herlees ik zeker eens je tips �

 • #18

  Amina (vrijdag, 12 november 2021 22:36)

  Hmmm, het is me nu door je blog wel een stukje duidelijker geworden. Maar ik kan me er in het algemeen maar niet toe zetten. Ik vind het zoooo niet interessant. Maar hoe de banken nu met ons geld omgaan vind ik ook niet ok. Dat je nu zelfs extra moet betalen (in plaats van rente krijgen) om het op een rekening te hebben staan of om te kunnen internet bankieren.

 • #19

  Krystle (zaterdag, 13 november 2021 18:24)

  Ik heb het niet, maar vind het na het lezen van dit artikel wel interessant! Goed uitgelegd ook, want ik wist er echt helemaal niks van.

 • #20

  Mitchel (zaterdag, 13 november 2021 18:26)

  Een tijdje geleden ben ik ook met BLOX begonnen, maar dat is tot noch toe niet zo'n succes. Toen ik begon gingen veel munten naar beneden. Dat krabbelt nu langzaam op.

 • #21

  Wanda (zondag, 14 november 2021 17:31)

  Ik heb mij er nog nooit echt in verdiept, maar zou inderdaad ook maar een gering bedrag inleggen omdat ik anders geheid continu zenuwen zou hebben dat ik mijn geld kwijt zou zijn

 • #22

  Manon (zondag, 14 november 2021 18:19)

  Bedankt voor deze handige info. Ik ga het ook doen. Een tientje kan je altijd missen.

 • #23

  www.hippiemeisje.com (zondag, 14 november 2021 19:14)

  Wel, dit is fijn. Eindelijk eens een klaar en duidelijke uitleg over wat het is en hoe het werkt.

 • #24

  Felice Veenman (maandag, 15 november 2021 07:00)

  ik moet bekennen, ik ben niet zo van de crypto. Dat heeft er ook mee te maken dat criminelen dit systeem schijnen te omarmen....

 • #25

  Jouvence (woensdag, 17 november 2021 15:03)

  Ik wil graag beleggen, maar weet er nog te weinig van en vindt het ook wel spannend/eng.