· 

De 4 mooiste tuinen in Nederland

De 4 mooiste tuinen in Nederland

De 4 mooiste tuinen in Nederland is een artikel dat je niet mag missen als je van planten en bloemen houdt. In Nederland zijn genoeg evenementen met bloemen of openbare tuinen die je kunt bezoeken. Deze tuinen zijn naar mijn mening echt een moeite waard om een keer naar toe te gaan. Ik heb 4 van de mooiste tuinen in Nederland op een rij voor je. Het zijn heel verschillende bijzondere tuin inrichtingen, maar allemaal een grote beleving om naar toe te gaan. Enjoy!

Mooie en bijzondere tuinen in Nederland

Keukenhof

De meeste populaire tuin van Nederland is zonder twijfel de Keukenhof. Ik ben er zelf een keer geweest en wil ik nog eens terug. Keukenhof is echt explosie van kleuren. Het is echt een beleving. Het rare van alles is dat de meeste Nederlanders er nooit zijn geweest, wat een zonde. Deze bloementuin, waar de meeste bloemen tulpen zijn, is een hele populaire trekpleister in Nederland. Volgens mij ken ik geen buitenlander die niet naar de Keukenhof is geweest.

 

Houd je van bloemen en houd je van fotograferen? Dan is Keukenhof echt een aanrader. Je kunt zo’n mooie foto's maken zonder veel moeite te doen. De tulpen zijn zo mooi van kleur en zo echt dat zie je heel goed terug op de foto's. Na een bezoek aan Kinderdijk is de Keukenhof een van de mooiste dingen die ik in Nederland gezien heb. Zoiets is nergens in de wereld. Niet dat ik weet... haha...

Inspiratie mooie tuinen in Nederland: Keukenhof
Keukenhof

De Tuinen van Appeltern

De Tuinen van Appeltern is een enorme openlucht beleving van voorbeeldtuinen. Een dag uit, vind ik. Met z’n tweeën of met kinderen is deze Tuinen van Appeltern een aanrader. Voor de kinderen hebben ze een grote openluchttuin waar de kinderen lekker kunnen klimmen en spelen. Heb je een huis gekocht en wil je een nieuwe tuin inrichten, dan is De Tuinen van Appeltern het juiste plekje om je te inspireren. Wil je de tuin opknappen, dan is er ook genoeg inspiratie om ideeën op te doen voor je tuin. Wil je alleen bloemen en planten bewonderen, dat is ook helemaal top! Ga je er dit jaar naar toe? Dit grote tuinpark is vier seizoenen lang toegankelijk. Kijk op de site voor meer informatie.

De mooiste tuinen van Nederland: Appeltern
Appeltern

Botanische tuin Utrecht

Een bijzondere tuin is zonder twijfel de Botanische Tuinen in Utrecht. Hier vind je de mooiste planten uit de hele wereld omdat het universitaire Tuinen zijn. Een bezoek aan deze mooie tuin kan vanaf 1 maart tot 1 december. Hier vind je niet alleen planten en bloemen maar ook bijzondere vlinders zoals Glasvlinders met doorzichtige vleugels. Deze enorme tuin heeft 9 tuindelen: Bamboebos en Taxodiummoeras, Bijenhotel, Noord-Amerikaanse bostuin, Ontdektuin, Rotstuin, Tropische kassen, Vlinderkas, Vogelhut en Evolutietuin.

 

De laatste 'Evolutietuin" is alleen vanaf 2024 open voor publiek, voor nu is er alleen onderwijs op aanvraag. In de Botanische tuin Utrecht kun je ook veel activiteiten bijwonen. Kijk op de site voor meer informatie hierover als je een bezoek wilt plannen.

 

Een bezoek aan deze Botanische Tuinen is heel educatief voor kinderen, maar ook zeer zeker voor volwassen. Ik en mijn man willen er deze Zomer naar toe gaan. En jij? Ben je ook van plan om er naartoe te gaan? Laat me weten! Ook als je er al bent geweest, kun je dat laten weten. Altijd leuk om alle meningen te horen.

Bloem &Tuin Nuenen

Dit buitenevenement is echt voor iedereen. In de zomer veranderen de bossen van Landgoed Gulbergen in een grote tuin met veel bloemen en verschillende kraampjes met veel accessoires. Dit buitenevenement is 10 dagen te bezoeken. De locatie waar deze tuininspiratie wordt gehouden, maakt dit evenement heel bijzonder. Ik heb geluk dat ik er met de fiets naar toe kan gaan. Een dag uit bij Bloementuin kun je zeer ontspannen door de bossen wandelen met alle mooie bloemen. Neem de tijd en geniet van de omgeving. Er zijn ook genoeg horecagelegenheden om lekker te zitten of om iets te drinken of eten.

 

Voor ouderen met rolstoel of scootmobiel is het goed te doen. Echt een dag uit voor alle leeftijden!

 

Mijn naam is Elsa en ik woon in Eindhoven. Op mijn persoonlijke blog "Seizoenen blog” kun je veel

lezen over de 4 seizoenen. Ik ben dol op koken en knutselen en die onderwerpen kun je terugvinden

op mijn blog. Persoonlijke update deel ik ook graag elke maand.

Reactie schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  Parfum (zondag, 14 mei 2023 17:38)

  Wat een betoverende tuinen! De kleurenexplosie van Keukenhof en de botanische pracht in Utrecht hebben mijn hart gestolen. Ik kan niet wachten om een bezoek te plannen!

 • #2

  Renata Feyen (maandag, 15 mei 2023 14:06)

  Ik hou erg veel van bloementuinen. Wij hebben hier in de buurt ook eentje die de moeite waard is. De tuin van Meise

 • #3

  Claire (maandag, 15 mei 2023 16:41)

  Ken je de A Vogel tuinen ook al? Die horen eigenlijk ook in dit mooie rijtje thuis.

 • #4

  Patricia Heres (maandag, 15 mei 2023 16:45)

  Ik vind zelf kasteeltuinen ook altijd heel erg mooi. Een paar jaar geleden ben ik eens naar de Keukenhof geweest en dat was inderdaad heel mooi om te zien.

 • #5

  EvenDelen.be (maandag, 15 mei 2023 16:59)

  Wauw Keukenhof ziet er echt fantastisch uit. Ik ben ontzettend gek op bloemen, ze hebben allemaal zo iets unieks. Daar wil ik toch ooit eens heen gaan om mooie foto's te nemen. Bedankt voor de fijne tips!

 • #6

  Janet (maandag, 15 mei 2023 19:18)

  Ik heb alle tuinen van dit lijstje nog nooit bezocht. De Keukenhof vind ik altijd zo duur, ik ga meestal op zoek naar gratis tulpenvelden in de regio. Botanische tuinen vind ik over het algemeen erg leuk, alhoewel ze in Nederland wel kunnen tegenvallen.

 • #7

  Tessa (woensdag, 17 mei 2023 18:44)

  Ik hou van tuinen. Ik ga graag naar Trompenburg in Rotterdam.

 • #8

  Frederique (vrijdag, 19 mei 2023 07:24)

  Wat een goede tips, ik houd erg van wandelen in tuinen. De Tuinen van Appeltern kende ik niet.

 • #9

  Wanda (vrijdag, 19 mei 2023 19:34)

  Ik ken alleen de Keukenhof van dit rijtje en daar zijn we een paar jaar geleden ook geweest. Absoluut mooi om te zien, maar ik vind botanische tuinen ook altijd erg mooi, zoals bijvoorbeeld de Hortus in Haren, ook een beleving op zich.

 • #10

  sandra (maandag, 12 juni 2023 14:16)

  Wat leuke tips. Ik zou eens graag naar het keukenhof gaan, dat ziet er echt prachtig uit! Mij ouders reden daar vroeger ieder jaar eens naartoe, maar ik ben er nog nooit geweest