· 

De grote verschillen tussen regular fit en slim fit overhemden

De grote verschillen tussen regular fit en slim fit overhemden

Het is weer herfst, de bladeren vallen weer uit de bomen. Het is weer tijd voor overhemden met lange mouwen. Bij het online shoppen kwamen we uit bij Hemdvoorhem, maar welk model is nu ideaal voor welke man. Wat is het verschil, kan ik het beste een regular fit overhemd of een slim fit model bestellen?

Verschil regular fit en slim fit overhemd
Verschil regular fit en slim fit overhemd

Op zoek naar het juiste model overhemd

Online shoppen is erg makkelijk als je weet welke boordmaat je hebt. Maar vergeet niet dat elk overhemd weer anders valt. Voordat je online gaat shoppen is het fijn om te weten welk model het beste bij jouw figuur past. De bouw van je lichaam is belangrijk bij de keuze die je maakt, de één gaat voor een getailleerd overhemd de andere wil liever een overhemd die wat losser zit. 

Het verschil tussen een regular fit en een slim fit overhemd

Ben je niet bekent met de termen regular fit en slim fit dan is het wel handig om je erin te verdiepen voordat je een overhemd gaat bestellen. Er zit namelijk een groot verschil tussen het ene en het andere model. In dit overzicht leg ik je het verschil uit:

 • Regular fit: overhemd: Regular fit betekent eigenlijk "normale pasvorm" De overhemden voor de man die niet te dik maar zeker ook niet te dun is. Het overhemd licht getailleerd, door de lichte taillering ziet de man er verzorgd uit. Het regular overhemd is één van de meest verkochte overhemden.
 • Slim fit overhemd: Slim fit betekent "slanke pasvorm" Slim fit overhemden hebben een strakke getailleerde pasvorm. Het rug gedeelte is sterker gesneden, waardoor het overhemd strakker aansluit op het lichaam.
Herfst overhemden voor hem
Herfst overhemden voor hem

Boordmaat opmeten

Wil je een overhemd dat goed zit dan is niet alleen je model belangrijk maar ook je boordmaat. De boord is het bovenste gedeelte waar de punten naar beneden hangen. Als de boord niet mooi valt dan krijgt je overhemd opeens een andere uitstraling. Daarom is het handig om de maat van je boord op te meten.

Je meet de boordmaat op door een soepel meetlint om de hals heen te leggen. Je plaatst het lint op de plek waar normaal gesproken het boord valt. Trek het meetlint niet te strak, je moet nog wel kunnen slikken. Is je hals rondom opgemeten dan kun je het aantal centimeter aflezen op het meetlint, dit getal is je boordmaat.

Strijkvrije overhemden

Maak het jezelf makkelijk en ga voor een strijkvrij overhemd, dit is een overhemd wat niet gestreken hoeft te worden. Bij deze overhemden is de stof behandeld waardoor er niet snel kreukels in de stof komen. 

 

Maar hoe weet je nu of je een strijkvrij overhemd hebt? 

Bij katoen is het niet noodzakelijk om de stof te strijken, mits je het shirt goed uithangt. Toch is de stofkeuze het belangrijkste. Je kunt het beste kijken naar de dikte van de katoenstof. Heb je een overhemd van twee lagen katoen dan is de stof minder geneigd om te kreukelen dan een overhemd van één laag katoen.

Wist jij het verschil tussen regular fit en slim fit overhemden?

Reactie schrijven

Commentaren: 24
 • #1

  Fallon (vrijdag, 29 oktober 2021 09:15)

  Mijn stiefvader draag ALTIJD overhemden. Hij heeft ook echt bepaalde merken erin die hij alleen maar wilt. De strijkvrije overhemden zullen een uitkomst zijn, dan hoeft mijn moeder niet meer te strijken haha!

 • #2

  Frederique (zaterdag, 30 oktober 2021 13:41)

  Ja, ik wist het verschil al omdat mijn (18 jarige) zoon altijd overhemden draagt. Ik vind zelf slim fit vaak mooier maar het heeft ook erg te maken met de bouw van een man en ook welke stijl je uit wil stralen.

 • #3

  M (zaterdag, 30 oktober 2021 20:47)

  Ik vind het een crime om overhemden te kopen voor mijn partner, zit altijd wel iets niet goed ;) informatief artikel!

 • #4

  Claire (zondag, 31 oktober 2021 09:03)

  Ik heb een hekel aan strijken dus ik kies altijd voor strijkvrij en slim fit. Scheelt een hoop gedoe. Haha!

 • #5

  Yvonne (zondag, 31 oktober 2021 09:39)

  Ja ik wist her verschil. En zi handig om niet meer te hoeven strijken

 • #6

  Janet (zondag, 31 oktober 2021 13:04)

  Ik vind het altijd wel mooi als overhemden wat getailleerd zijn en beter aansluiten op het lichaam. Een strijkvrij overhemd lijkt me ideaal trouwens.

 • #7

  Tessa (zondag, 31 oktober 2021 16:10)

  Nooit de verschillen geweten tussen beide soorten overhemden

 • #8

  Mandy (zondag, 31 oktober 2021 17:50)

  Ahaa!! Ik draag nooit overhemden maar ik zie de termen ook vaak bij broeken. Heel eerlijk gezegd heb ik het verschil nooit geweten nee

 • #9

  Sherry (zondag, 31 oktober 2021 19:57)

  Handige en informatieve artikel. Ik wist het verschil eigenlijk ook niet voordat ik je artikel las.

 • #10

  Fany Van Hemelen (zondag, 31 oktober 2021 20:56)

  Wat een nuttig artikel. Fijne en praktische tips.

 • #11

  Cynthia (zondag, 31 oktober 2021 21:08)

  Wij doen hier thuis alleen maar aan strijkvrije overhemden hoor. Ik ben echt geen fan van strijken en mijn man is er ook niet dol op. Lang leve het strijkvrije overhemd! ;)

 • #12

  Nienke van Oosten (maandag, 01 november 2021 09:24)

  Ik vind het altijd erg mooi staan, vooral de slim fit. Helaas is mijn man meer van de shirts. Misschien moet ik gewoon stiekem eens wat in zijn kast hangen en hinten ;)

 • #13

  Felice Veenman (maandag, 01 november 2021 11:12)

  hmmm mag ik even: mijn zoon is in zo´n slimfit overhemd zo´n knappe gozer..#sorry #trotse moeder

 • #14

  Rory (maandag, 01 november 2021 11:24)

  Slim fit forever! Dat zou mijn man zeggen. Hij draagt niet anders (meer). Vroeger droeg hij wel regular fit en toen we gingen opruimen moesten we wel lachen. Hij is zelf best slank gebouwd en die regular shirts zijn zo groot bij hem. Veel te ruim. Slim fit en tight fit passen veel beter bij hem.

 • #15

  Rosalyn (maandag, 01 november 2021)

  Ik vind het altijd een ramp om maten te kiezen voor overhemden. Handig, deze uitleg!

 • #16

  Buysse Kelly (maandag, 01 november 2021 15:37)

  Mijn man draagt niet zo graag hemden, steeds t-shirts bij hem. Nu zeker omdat hij van thuis uit kan werken dankzij het corona tijdperk. Wel heel nuttig artikel �

 • #17

  Tessa (maandag, 01 november 2021 17:05)

  Handig artikel, zelf wist ik nooit het verschil tussen regular en slim fit

 • #18

  Mitchel (maandag, 01 november 2021 20:09)

  Doe mij maar regular, want slim fit kom ik maar moeilijk in haha. Leuk artikel over overhemden!

 • #19

  Wanda (dinsdag, 02 november 2021 18:28)

  Mijn vriend heeft net twee overhemden gekocht, gewoon de normale pasvorm, want dat slimfit vindt hij niet zo lekker zitten.

 • #20

  Deborah (woensdag, 03 november 2021 09:55)

  Het verschil tussen die twee is ons hier wel bekend. haha ik ben zo blij dat vriendlief het shoppen geweldig vind en dus eigenlijk altijd zelf op zoek gaat naar nieuwe overhemden en shirts. Het liefst wel strijkvrij. Dat maakt het leven net wat makkelijker.

 • #21

  Nicole Orriëns (woensdag, 03 november 2021 10:47)

  Mijn man is zo'n lakse kleder dat hij zijn overhemden bij de Kik koopt. Daar doen ze niet aan 'slim fit'. Eerder aan one size fits all ; )))

 • #22

  rachel (zaterdag, 06 november 2021 17:44)

  mijn mannetje draagt ze niet dus draag ik ze en de slim fit vind ik altijd goed zitten
  https://lafamiliab.nl/

 • #23

  Melanie Hoogvliet (woensdag, 10 november 2021 16:06)

  Wat een prachtige overhemden. Mijn vriend draagt ze eigenlijk nooit

 • #24

  Sherry (donderdag, 10 maart 2022 09:57)

  Goed uitgelegd ik wist niet wat het verschil was. Mijn man draagt slim fit.