· 

De juiste manier om je haar tegen hitte te beschermen

De juiste manier om je haar tegen hitte te beschermen

Mijn haar wil ik graag in model hebben. Al jarenlang heb ik mijn boblijn kapsel met de krultang gestyled. Het resultaat was goed te zien na zoveel jaren. Ik heb veel gespleten punten en een afgebroken haarlok. Het werd als 40+ tijd om mijn haar te beschermen tegen de warme krultang. Van de kapper kreeg ik het advies om Kerastase Theramique tegen de hitte te gebruiken. In het verzorgingsblog vertel ik je hoe ik het haar product heb ervaren.

de juiste manier om je haar tegen warmte te beschermen
bescherm je haar tegen hitte

Krullende en weerbarstige haren

De crème van Kerastase Thermique komt uit de Disciplinelijn. De bescherming is speciaal voor krullend en weerbarstig haar. Daarmee worden lokken bedoeld die niet makkelijk meevallen en styling nodig hebben. De crème zorgt ervoor dat je lokken glanzend worden en zacht aanvoelen. Het smeersel bevat een glacerende thermo-seal system wat zorgt voor een prachtige glans, maar ook dat je haarlokken beschermd zijn tegen de hitte van bijvoorbeeld een krultang of de föhn. Het haarmerk versterkt en beschermd de haarvezel, waardoor je lokken beter tegen de hitten kunnen en makkelijker te stijlen is.

Hoe werkt het?

De crème die een heerlijke geur heeft om je lokken te verzorgen kun je aanbrengen op gewassen of handdoek droog haar. Gebruik een klein toefje van het haarmiddel, houdt de grote van je nagel aan. Heb je veel haarlokken dan mag je ook twee keer een toefje aanbrengen op de punten en de op het droge gedeelte van je haarlengte. Masseer je hoofd en spoel het verzorgende haarmiddel niet uit. Hierna kun je je haarlokken met een stijltang in model brengen.

Tips om je haarlokken in goede conditie te houden

 • Met de haarbescherming kan je haar weer tegen de hitte, maar je haarlokken blijven kwetsbaar. Het is daarom ook niet nodig om je föhn op de hoogste stand te zetten. De hoogste stand is eigenlijk alleen nodig als je heel dik haar hebt, zo niet dan is de middelste stand van de föhn prima,
 • Gebruik een haarbescherming als je je haarlokken regelmatig föhnt of in model brengt met de krultang. Denk hierbij aan een haarmasker. Het haarmasker kun je 1 á 2 keer in de week gebruiken. De voeding zorgt ervoor dat je haarlokken beschermd en mooie haarlokken blijft houden,
 • Ga in de winter niet met natte haren op de fiets. In de winter kunnen je haarlokken bevriezen. Laat je haren eerst drogen of was je haarlokken op een ander moment,
 • Heb je je haar gewassen, wikkel je haren dan in een handdoek. Ga dus nooit je haren hard droogwrijven. Dit zorgt voor beschadiging en je haarlokken kunnen zo snel breken,
 • Wil je je lokken in goede conditie houden dan kun je beter onder een wat koudere douche gaan staan. Warm water is niet erg goed voor je haar. De warmte opent het haar, waardoor de shampoo dieper kan reinigen. Als je met warm water wast dan droogt je hoofdhuid sneller uit waardoor het vocht in het haar verminderd wordt. Je haarlokken kunnen dan snel droog en pluizig worden.
 • Borstels kun je het beste achterwege houden, de borstel zorgt voor wrijving. Het beste kun je een stalen kam gebruiken. Geen plastic kam want deze zorgt sneller voor statisch haar.

Mijn ervaring

Zodra de föhn of de stijltang eraan te pas komt gebruik ik de crème. Het moet inderdaad niet meer zijn dan je nagel anders word je haar meteen vet. Ik vind de geur heerlijk ruiken, ik kan niet goed beschrijven wat voor een geur het is. In combinatie met het haarmasker wat ik om de drie wasbeurten gebruik, zie ik een goede verbetering van mijn haar. Mijnaarlokken voelen weer glad aan, en ik heb geen pluizig haar meer.  Misschien heb je ook interesse in L'Oreal camoufleerspray blog.

Wat doe jij om je haar te beschermen?

Misschien heb je ook interesse in Love Beauty en Planet producten

Reactie schrijven

Commentaren: 19
 • #1

  rachel (donderdag, 01 april 2021 17:10)

  ik heb een spray en een creme van mijn kapster gehad en ruikt ook lekker. het is van chi en ja niet goedkoop maar je doet er wel lang mee. andrelon heeft ook fijne producten

 • #2

  Frederique (donderdag, 01 april 2021 18:10)

  Ik heb eigenlijk tot ik 40+ was niets aan mijn haar gedaan, altijd puur natuur. Geen kleur of warmtetang of dat soort dingen. Maar de laatste jaren kleur ik de grijze haren weg en ik merk het ook eigenlijk meteen aan hoe mijn haar voelt.

 • #3

  Tessa (donderdag, 01 april 2021 19:13)

  Ik gebruik maar zelden een fohn. Ik laat mijn haar altijd opdrogen

 • #4

  Stylicity (donderdag, 01 april 2021 19:33)

  Inderdaad hartstikke leuk zo'n krultang, maar wij gebruiken hem toch liever niet te vaak. Als we hem wel gebruiken gebruiken we altijd een hittebeschermer.

 • #5

  Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh (vrijdag, 02 april 2021 10:25)

  Ik was altijd dol op een beschermende olie. Maar de laatste keer dat ik mijn haar gestijld heb is zeker 3 jaar geleden. Vooral nu het zo lang is, is er geen beginnen aan. En in alle eerlijkheid vind ik puur natuur soms net zo mooi. ❤️

 • #6

  Nicole Orriëns (vrijdag, 02 april 2021 10:32)

  Mijn haar is vochtarm, en om die reden begin ik er maar niet eens aan om het te föhnen. Op die manier hoef ik het ook niet tegen hitte te beschermen : )

 • #7

  Nicole Orriëns (vrijdag, 02 april 2021 10:42)

  Wel superhandig dat deze manier van beschermen er is voor mensen die hun haar wel moeten of willen fohnen natuurlijk. Op die manier kun je dat tenminste doen zonder schade aan je haar.

 • #8

  Kiki Hasselton (vrijdag, 02 april 2021 11:32)

  Ik zorg altijd voor goede verzorging en hittebestendige producten

 • #9

  Rory (vrijdag, 02 april 2021 13:47)

  Interessant! Sinds mijn laatste knipbeurt (een paar weken geleden) kreeg ik het advies om te föhnen met de diffuser na het wassen. Aldus gebruik ik die een keer in de drie dagen. Ik gebruik een spray met conditioner vooraf en erna vaak een serum of olie in de puntjes. Toevallig was ik wel aan het denken (ik föhnde hiervoor nooit mijn haar) of dit wel goed is wat ik doe.

 • #10

  Giulia (vrijdag, 02 april 2021 16:08)

  Wat fijn dat dit zo goed werkt! En dat je maar een klein beetje nodig hebt. Ik stijl of krul mijn haren nooit; ik gebruik niet meer dan shampoo, haha.

 • #11

  corrina (vrijdag, 02 april 2021 17:53)

  Ik masseer altijd een soort olie erin voor ik ga fohnen of creme

 • #12

  Amelie van Writings by Amelie (zaterdag, 03 april 2021 13:51)

  Met deze tips ben ik zeker wat! Handige informatie!

 • #13

  Jouvence (zaterdag, 03 april 2021 14:55)

  Niets, want ik gebruik dus nooit een föhn, stijl- of krultang. Ik gebruik niet eens haarlak of iets dergelijks. Het zit vrijwel altijd in een knot, staart of het hangt los.

 • #14

  Rosalyn (zaterdag, 03 april 2021 15:57)

  Ik laat mijn haar altijd aan de lucht drogen, maar wanneer ik mijn haar krul, gebruik ik altijd een heat protector.

 • #15

  dejongebelegger (zaterdag, 03 april 2021 19:52)

  Weer wat geleerd haha. :)

 • #16

  Wilma Verkerk (zondag, 04 april 2021 10:23)

  Heb ik wel wat van opgestoken, de tips om je lokken in goede conditie te houden

 • #17

  Linda (zondag, 04 april 2021 21:16)

  Ik gebruik ook altijd producten ter bescherming.

 • #18

  Bouchra (dinsdag, 06 april 2021 10:05)

  Ik gebruik altijd een hitte protector spray wanneer ik een krultang gebruik. Ik heb dik krullend haar en anders wordt het te droog.

 • #19

  Nicole Orriëns (donderdag, 08 april 2021 13:37)

  Sinds ik mijn haar met zo'n shampoo bar was, is het ook veel minder pluizig en vochtarm geworden!