· 

De mooiste bomen met herfstkleuren

De mooiste bomen met herfstkleuren

De herfst staat bekend om zijn prachtige kleurenpracht, vooral in de wereld van bomen. Als de bladeren veranderen van groen naar warme tinten van rood, oranje en geel, zorgt dit voor een adembenemend schouwspel. In dit artikel nemen we je mee op een reis door enkele van de mooiste bomen met herfstkleuren.

De mooiste bomen met herfstkleuren
Amberboom

De majestueuze amberboom

Een van de meest opvallende bomen met herfstkleuren is de amberboom. Met zijn prachtige bladeren die variëren van felgeel tot dieprood, voegt de amberboom een vleugje warmte en schoonheid toe aan elke herfstlandschap. Deze boomsoort, wetenschappelijk bekend als Liquidambar styraciflua, gedijt goed in gematigde klimaten en kan indrukwekkende hoogtes bereiken. Een plek om amberbomen te kopen is bijvoorbeeld bij Bomendael, bekend om zijn uitgebreide collectie.

De betoverende esdoorn

Esdoorns staan bekend om hun levendige herfstkleuren en zijn een lust voor het oog tijdens het herfstseizoen. Met hun bladeren die variëren van geel tot oranje en dieprood, creëren esdoorns een betoverend landschap. Soorten zoals de Japanse esdoorn (Acer palmatum) en de suikeresdoorn (Acer saccharum) zijn favorieten onder natuurliefhebbers vanwege hun prachtige kleuren en elegante vormen.

De sierlijke berk

Berkbomen, met hun opvallend witte stammen en elegante takken, voegen een vleugje sierlijkheid toe aan herfstlandschappen. Hoewel ze bekend staan om hun prachtige verschijning in de lente, verrassen berken ons ook in de herfst met hun geelgouden bladeren. Het contrast tussen de witte schors en de warme herfstkleuren zorgt voor een visueel spektakel dat niet mag worden gemist.

De kleurrijke kornoelje

De kornoeljeboom staat misschien niet zo vaak in de schijnwerpers, maar mag zeker niet over het hoofd worden gezien als het gaat om herfstkleuren. Met zijn felrode bladeren voegt het kornoelje een heldere en levendige uitstraling toe aan herfstlandschappen. Deze boomsoort gedijt goed in verschillende klimaten en is een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een unieke en kleurrijke toevoeging aan hun tuin.

 

De herfst is een betoverend seizoen, vooral vanwege de prachtige bomen met hun veranderende bladkleuren. Van de majestueuze amberboom tot de betoverende esdoorn, de sierlijke berk en de kleurrijke kornoelje, er zijn talloze bomen die het landschap transformeren in een palet van warme tinten.

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  sandra (maandag, 22 mei 2023 20:21)

  Van die kornoelje had ik nog nooit gehoord...
  Maar laat ons nu eindelijk eerst nog maar wat genieten van het mooie weer

 • #2

  EvenDelen.be (dinsdag, 23 mei 2023 08:43)

  Ik hou van een kleurrijke tuin en heb dan ook veel bloemen. Ook ga ik voor struikjes of boompjes met een uitzonderlijke kleur zoals herfstkleuren. Fijn is dat je er zoveel kan kiezen die ook hun bladeren behouden in de winter.

 • #3

  Krystle (dinsdag, 23 mei 2023 15:35)

  Ik houd van die prachtige diep rode kleuren in de herfst, schitterend!

 • #4

  Claire (dinsdag, 23 mei 2023 16:38)

  Bomen; je kunt er niet genoeg hebben! Ik vind ze alle drie prachtig.

 • #5

  Tessa (dinsdag, 23 mei 2023 19:34)

  Dit is precies wat ik zo mooi vind van de herfst: alle mooie kleuren bladeren

 • #6

  Irene (woensdag, 24 mei 2023 17:58)

  Prachtig! Ik wil graag nog eens de Indian Summer in het oosten van de Verenigde Staten met eigen ogen zien. Lijkt me geweldig!

 • #7

  Renata Feyen (woensdag, 24 mei 2023 21:12)

  Ik hou wel van herfstkleuren in de natuur, maar vraag me niet de namen van de bomen, want dan moet ik passen

 • #8

  Amina (vrijdag, 26 mei 2023 23:44)

  Ja, dat is een heel mooi rijtje bomen! Kornoelje heeft zo'n mooie 'bouw' ook, love it! Wij kijken hier op 2 hoog uit op allemaal mooie eikenbomen. In de zomer zit je hier helemaal in het groen en in de herfst worden we omgeven door een warme roestkleur. Zo'n huis zal ik hierna nooit meer vinden! xxx