· 

Het gemak en de voordelen van een zwevend tv-meubel

Het gemak en de voordelen van een zwevend tv meubel

Een zwevend tv meubel uitzoeken is niet zo makkelijk als je denkt. Bij het uitkiezen van je meubel is het handig om na te denken over de interieur woonstijl, ben je opzoek naar een Industrieel, Scandinavisch, Klassiek of Landelijk meubelstuk om onder de tv te hangen? Daarbij is het materiaal ook erg belangrijk waarbij de een gaat voor een warme kleur hout, wil de ander graag een stoere metalen of ijzeren design. In dit artikel kan je lezen wat de voordelen zijn van een hangend tv meubel.

De voordelen van een zwevend tv meubel
De voordelen van een zwevend tv meubel

Wat is een zwevend tv-meubel?

Tv meubels zijn er in alle soorten, maten en kleuren, veel kleuren die we zien terugkomen zijn warme kleuren hout zoals mangohout en de tinten zwart en wit. Je kan immers bij elk interieur wel een van de tinten in de woonkamer plaatsen. 

Zodra je je meubels gaat uitkiezen heb je de keuze uit de tv ophangen of neerzetten op een meubel of dressoir. Het staande tv meubel staat op pootjes, het zwevende meubel monteer je aan de muur en hang je onder de televisie.

Niet iedereen wil een meubel onder de tv, toch heeft het vele pluspunten. In de kast onder de televisie kan je veel  interieur spullen opbergen. Denk hierbij aan diverse kabels, audio- apparatuur en de afstandsbediening. Eigenlijk alles wat je in de woonkamer niet goed in zicht wilt hebben. Daarbij is de meubelkast een handige plek om accessoires op neer te zetten, zoals vazen, beelden of plantenpotten.

Het meubel voor de tv ophangen wat zijn de voordelen?

Voorheen stond het tv-dressoir vaak op pootjes, tegenwoordig kan je het meubel ophangen aan de wand. Met een handig ophangsysteem heb je in no time een hangend tv meubel gemonteerd. Buiten dat je de kast makkelijk kan ophangen zijn er meerdere voordelen. 

Op eigen hoogte hangen

Een groot voordeel is dat je het meubel op eigen hoogte kan ophangen. Er zijn natuurlijk wel een paar richtlijnen. Je kan het meubel zo maar ophangen maar dan heb je kans dat je last krijgt van je nek. Daarom is het advies om het hangende meubel 20 á 30 cm van de grond te hangen. Aangezien je de tv erboven wilt hangen is dit de ideale hoogte. Zo hangt je dressoir mooi aan de muur en kijk je precies op de goede kijkhoogte.

Wat zijn de voordelen hangende tv meubels?
Wat zijn de voordelen hangende tv meubels?

Meer ruimte in de woonkamer

Er is een ruime keuze is aan zwevende tv meubels van een houten model tot een exemplaar met een industriële uitstraling. Voor elke woonkamer is er wel een passend tv-dressoir te vinden. Vooral als je klein behuisd bent is het fijn om een hangend model te nemen, je bespaart op deze wijze erg veel ruimte. En de overgebleven ruimte kan je optimaal benutten door er nog een opbergkast bij te plaatsen of er een decoratieve hippe plant neer te zetten.

Met gemak schoonmaken

Met het zwevende meubel maak je met gemak je woonkamer schoon, nu niet meer stoeien met de stofzuiger maar makkelijk in een handomdraai de vloer schoonmaken. Niet alleen kan je met de stofzuiger makkelijk bij de plinten, met de dweil kom je ook op ieder plekje onder de kast.

Wat heeft jouw voordeel een staand of hangend meubel?

Reactie schrijven

Commentaren: 20
 • #1

  Mandy Eggens (maandag, 05 september 2022 17:07)

  Inderdaad best veel voordelen! Wij hebben gewoon een hoog kastje er onder staan en daar zitten batterijen, kastjes voor internet bankieren enzo in. Kunnen we ook makkelijk onder komen met stofzuigen :)

 • #2

  Nicole Orriëns (dinsdag, 06 september 2022 06:51)

  Het fijnst aan zo'n zwevend tv meubel lijkt me het ruimtelijke effect en dat je er makkelijk onder kunt stofzuigen!

 • #3

  Claire (dinsdag, 06 september 2022 20:23)

  Ik vind het er ook super mooi, strak en lekker opgeruimd uitzien. Wat een prachtige foto's ook!

 • #4

  Janet (dinsdag, 06 september 2022 20:50)

  Ik vind het er best mooi uitzien, hoewel ik het nog niet echt vaak om me heen zie. Zelf ben ik voorstander van zo min mogelijk dingen in de muur bevestigen, daarom heb ik gewoon een staand tv-meubel.

 • #5

  Nicole Orriëns (woensdag, 07 september 2022 07:53)

  Het enige probleem zou bij ons zijn om zo'n zwevend meubel te bevestigen. Mijn man en ik zijn allebei niet zo handig helaas.

 • #6

  Linda Meester (woensdag, 07 september 2022 09:59)

  Prachtig, maar ik durf niet alles aan onze muur op te hangen, het is maar enkelsteens op sommige plaatsen

 • #7

  Tessa (woensdag, 07 september 2022 17:15)

  Dit vind ik erg mooi staan en inderdaad erg handig met schoon maken

 • #8

  Frederique (woensdag, 07 september 2022 20:41)

  Ik doe niets hangend in mijn woning omdat ik zelf niet handig ben en dus geen idee heb hoe ik meubels stevig en veilig op moet hangen. Dan maar niet hangen haha

 • #9

  Linda (donderdag, 08 september 2022 17:01)

  Een zwevend meubel is inderdaad mooi en fijn om onder te stofzuigen, groot nadeel vind ik wel dat je het niet zo makkelijk meer kunt verplaatsen.

 • #10

  Nicole Orriëns (vrijdag, 09 september 2022 11:21)

  Een ander leuk voordeel van een zwevend tv meubel vind ik dat het zorgt voor een ruimtelijk effect. Dat is toch mooi meegenomen. Ik zie dit soort meubels ook steeds vaker.

 • #11

  Tessa (vrijdag, 09 september 2022 19:11)

  Bij mij hebben alle kasten pootjes. Maar zo'n zwevend meubel is wel heel erg mooi

 • #12

  Mirjam Hart (zaterdag, 10 september 2022 15:43)

  Het is natuurlijk vooral praktisch, omdat het gemakkelijk schoon te houden is. Vooral rondom. En het is ook nog eens heel stylish!

 • #13

  Marie-Lise (Reisrustig.be) (zaterdag, 10 september 2022 22:48)

  oh! Ik had hier nooit bij stilgestaan, maar een zwevende tv-meubel heeft idd wel wat voordelen.
  Om te onthouden wanneer we volgend jaar naar ons nieuw huis verhuizen...
  Dank voor de tips!

 • #14

  Deborah (zondag, 11 september 2022 11:24)

  Vooral het ruimtelijke effect dat een zwevend tv meubel geeft vind ik erg mooi. En uiteraard ook het gemak van schoonmaken. Je kunt er makkelijker bij.

 • #15

  Rory (maandag, 12 september 2022 13:19)

  Toch een staand meubel. En dan het liefst zonder pootjes (die heb ik bij die van ons eraf gesloopt). Oogt mooier (vind ik) en dan hoef je eronder niet schoon te houden, hahaha. Ik zie het mooie van zwevend meubilair. Maar ik ken een aantal gezinsleden en die gaan rustig hangen of zitten en dat vind ik dan weer te spannend.

 • #16

  Renata Feyen (vrijdag, 16 september 2022 22:31)

  Ik vind het best wel iets hebben zo een hangende televisiekast - lijkt inderdaad wel handig voor de juiste hoogte te kiezen van je televisie

 • #17

  Jouvence (woensdag, 21 september 2022)

  Qua schoonmaken lijkt het me wel handig, maar wij hebben er gewoon een op pootjes.

 • #18

  gea (woensdag, 21 september 2022 16:05)

  Voor het schoonmaken is het inderdaad een goede uitkomst. Wat een stof nest ligt er soms achter de tv inderdaad.

 • #19

  Patricia Heres (zondag, 25 september 2022 12:07)

  Het ziet er wel heel mooi uit, maar ik zou dan toch altijd bang zijn dat het van de muur af komt haha. Dus voor mij toch een staand meubel. Eentje die ik overigens voor mijn verhuizing gepimpt heb, dus ik ben er wel bij mee.

 • #20

  rachel (dinsdag, 27 september 2022 12:34)

  wij hebben er ooit een gehad en willen wel weer zoiets. ik vind het fijn dat je er lekker onder kan schoon houden!