· 

Dit zijn de beste hondenriemen voor je hond

Dit zijn de beste hondenriemen voor je hond

En dan is het zo ver, de verwachte hond is in aantocht. Of het nu een puppy of een asielhond is, het is tijd om hondenproducten aan te schaffen. Waar je bij de aankomst van een hondje spontaan alles gaat kopen, ga je daar de mist in. Je koopt een simpele goedkope riem voor de hond terwijl je wel investeert in een duurzame hondenmand. Aangezien je nog vele wandelingen met je hond gaat maken is een hondenriem een van de belangrijkste artikelen om goed in te investeren.

Dit zijn de beste hondenriemen voor de hond
Dit zijn de beste hondenriemen voor de hond

Een hondenriem is toch gewoon een riem?

Veel mensen kopen roekeloos een riem en staan er niet bij stil dat je voor verschillende gelegenheden beter  een andere riem voor je huisdier kunt kopen. Want een hondenriem is niet gewoon een riem. Voordat je een riem aanschaft is het belangrijk om te weten waar je de riem voor gaat gebruiken. Heb je de hondenlijn nodig voor je puppy of ben je van plan om te gaan hardlopen met je viervoeter? Je begrijpt dat je voor een puppy een hele andere riem nodig hebt. Denk hierbij aan duurzaamheid en de kwaliteit en stevigheid van de riem.  Daarbij verwacht je van een hardloopriem een riem die elastisch en soepel is in gebruik.

Met de hond op pad, wat is de beste hondenriem?

Ga je eropuit met je hond, dan heb je een keuze uit verschillende riemen. In mijn blog heb ik de beste hondenriemen op een rijtje gezet:

 • De leren hondenriem: De leren hondenriem is een zeer stabiele riem. Een heerlijke hondenlijn om te gebruiken tijdens het wandelen. De riem is gemaakt van buffel- of hertenleer en kan dus wel tegen een stootje. Voor de puppy is de riem zeer geschikt, omdat de speelse puppy nog graag in de riem "hangt".  Alles is nieuw en de hondenriem ook. De pup zet maar al te graag de tanden in je nieuwe hondenlijn. Een stevige hondenlijn is dan een uitkomst. Maar ook voor de volwassen hond is de riem ideaal. De lederen riem is zeer goed te gebruiken voor grote  en kleine honden, het voordeel van leer is dat het erg lang meegaat. Je kunt ervan uitgaan dat je een leren riem gemiddeld 8 jaar kunt gebruiken.
 • De hondenriem met gesp: Wil je aan de wandel met je viervoeter maar wel je handen vrij hebben, omdat je bijvoorbeeld boodschappen gaat doen. Dan is een lederen riem met gesp ideaal. Je kunt de riem makkelijk bevestigen aan de halsband, aan het uiteinde zit een gesp die je bijvoorbeeld aan de lus van je broek kunt bevestigen. Maar met de handige gesp kun je de hond ook makkelijk aan het paaltje bij de supermarkt vastmaken.
 • De reflecterende hondenriem: Maak je ook graag in de avonden een wandeling met je hond, dan is het belangrijk dat je hond ook in het donker gezien wordt.  Veiligheid staat boven alles en je moet er niet aan denken dan je viervoeter dadelijk onder een auto ligt of wordt aangereden door een wielrenner. Met de hondenlijn met reflecterende strip ziet iedereen je hond al van veraf staan.
 • De hardloopriem: Ben je een fanatieke hardloper en neem je je maatje graag mee op pad, dan is het wel belangrijk dat je de juiste riem aanschaft. Een leren riem is voor het hardlopen niet soepel genoeg. In de hardloopriem zit elastiek waardoor zowel jij als je hond soepel kunnen hardlopen.
 • De hondenriem met gewatteerd handvat: Een actieve hond kan bij het wandelen er nog wel eens voor zorgen, dat je de riem stevig vast moet houden. Bij een wandeling kan de vaste greep zorgen voor blaren op de hand. Speciaal voor deze honden is er een gewatteerde hondenriem voor het baasje. De riem zorgt ervoor dat je tijdens je wandeling ontspannen loopt. Een pluspunt is dat de riem niet makkelijk uit je honden glipt.

 

Welke hondenriem heb ik nodig?
Welke hondenriem heb ik nodig?

Wat moet je behalve een riem nog meer aanschaffen voor de hond?

Met een hondenlijn heb je het eerste hondenproduct in huis. Maar wat moet je nog meer aanschaffen voor de hond? Bij het aanschaffen van hondenproducten is het belangrijk om in acht te houden of je een klein hondje zoals een Jack Russell in huis krijgt of een grote hond. Veel hondenartikelen gaan op maat, daarbij is het dus handig om te weten hoe groot je hond is. De volgende producten zijn fijn om alvast in huis te hebben voordat de hond komt:

 • Voer- en drinkbak
 • Vlooienband 
 • Hondenmand of bench
 • Hondenspeeltje
 • Hondenvoer
 • Halsband

Heeft jouw hond de juiste hondenriem?

Reactie schrijven

Commentaren: 30
 • #1

  Linda (woensdag, 23 juni 2021 09:54)

  Ik vind de leren hondenriem niet alleen heel fijn, maar ook altijd heel mooi!

 • #2

  Frederique (woensdag, 23 juni 2021 10:11)

  Wat een handig informatief artikel. Ik heb zelf alleen wel katten, geen honden.

 • #3

  Nicole Orriëns (woensdag, 23 juni 2021 10:44)

  Geen idee, maar hij werkt prima : ) Ik geloof dat ik hem ooit bij de Action kocht.

 • #4

  Felice Veenman (woensdag, 23 juni 2021 10:47)

  ik had voor mijn hond twee riemen, een lange uitloop lijn voor als we de lange wandeling gingen maken en een korte gevlochten lijn voor de momenten dat hij een beetje bij me moest blijven

 • #5

  Kiki Hasselton (woensdag, 23 juni 2021 11:04)

  Mijn lieverd had altijd een leren riem/tuig. Prettig voor hem en voor mij

 • #6

  9 Lives, Cats, Etc (woensdag, 23 juni 2021 11:21)

  Jazeker de ene riem en halsband is de andere niet. Onze favoriet is de lange lederen riem met aanklik stukken langs beide zijden en verschillende ringen. Zo kunnen we op elke moment de lengte van de riem aanpassen. Ook is deze ideaal om 2 honden tegelijk aan dezelfde riem te houden. Zo trainen we ook onze nieuwe pup. Hij en onze andere hond die 9 is, wandelen dus samen aan 1 riem. Ze hebben voldoende ruimte om te wandelen aangezien de riem lang is. Maar het fijne is dat de oudere hond mee het pupje corrigeert.

 • #7

  Nicole Orriëns (woensdag, 23 juni 2021 17:49)

  Als we niet met haar wandelen doen we nu Trixie's halsbandje altijd af. Ik heb gelezen dat dit ontspannend voelt, net zoals je als vrouw soms je bh uitdoet na een lange dag werken.

 • #8

  Melissa krijns (woensdag, 23 juni 2021 19:25)

  Wij hebben nu half jaar een rescue hondje en hadden voor haar een 3punt tuigje zo ze er niet kon ontsnappen.

 • #9

  Ingrid (woensdag, 23 juni 2021 20:29)

  Wat een leuke goede info,ik heb heel wat zitten tobben met riemen.Doe hier echt mijn voordeel mee.

 • #10

  Dick (woensdag, 23 juni 2021 20:33)

  Net een hond uit het asiel genomen. Info komt net op tijd om juiste riem aan te schaffen. Top!

 • #11

  Suzanne (woensdag, 23 juni 2021 23:37)

  Goede tips! Zelf kies ik liever voor een hondentuig dan een riem, omdat je dan de nek wat minder belast.

 • #12

  Lodi (vrijdag, 25 juni 2021 09:03)

  Goede tips, ik vind het heel handig als hondenriemen reflecterend zijn, zo kan je ze in het donker goed zien.

 • #13

  Nicole Orriëns (vrijdag, 25 juni 2021 10:52)

  In het programma de hondenfluisteraar vroeg iemand ooit aan Cesar Milan: 'Is zo'n uitrekbare riem geschikt voor mijn hond?'

  En hij zei toen: 'Als je het moet vragen, mag je hem dus niet kopen voor je hond.'

  Ik vond dat erg grappig.

 • #14

  Marsha (vrijdag, 25 juni 2021 21:18)

  Handig en interessant artikel! Al zou ik een leren riem niet echt voor een puppy aanschaffen. En een leren riem gaat lang mee, behalve als de hond gek is van zwemmen haha. En een hond aan een paal vastmaken zou ik in deze tijd al helemaal niet meer doen met al die gekke mensen die rondlopen. ^^"

 • #15

  Janet (zaterdag, 26 juni 2021 18:55)

  Handig artikel! Wij hebben een hondentuig voor onze hond en die bevalt prima. Ik vind het fijn dat het tuig niet om zijn nek zit, maar om zijn torso.

 • #16

  Sandra (zaterdag, 26 juni 2021 21:14)

  Ik heb geen hond, maar veronderstel dat dit voor velen een zeer interessant artikel is

 • #17

  Amina (zaterdag, 26 juni 2021 23:45)

  Ik vind die hondenriemen die je tegenwoordig veel ziet echt super, die om het lichaam heen zitten in plaats van om de nek. Lijkt me ook helemaal niet goed voor een hond, dat getrek aan die nek. Handig artikel Linda!

 • #18

  Deborah (zondag, 27 juni 2021 10:48)

  Zelf hebben wij dan wel geen hond maar wat ik vooral in het donker en in de winter heel belangrijk vind is dat je de lijn en hond kunt zien. Zorg dus voor goede en voldoende verlichting.

 • #19

  Mandy Eggens (zondag, 27 juni 2021 11:56)

  Ik heb jaren geleden eens een halsbandje + riem laten maken voor Shan, met haar naam er op. Een roze, zwarte die gevlochten was, van leer, super mooi! Alleen de riem is niet mijn favoriet, ik heb het liefst 1 die je kan uitrollen zeg maar ipv zo’n riem van max 1 meter ofzo

 • #20

  Caroline (zondag, 27 juni 2021 12:31)

  Ja onze hond heeft de juiste riem. Ik gebruik graag de gewone riem, mijn huisgenoten liever de flexi riem.

 • #21

  Jouvence (maandag, 28 juni 2021 09:43)

  Je verdiepen in een dierenverzekering is ook geen overbodige luxe ;) Wij hebben geen hond (mijn ouders wel), maar 5 katten in huis.

 • #22

  Claire (maandag, 28 juni 2021 15:21)

  Wij hebben een stevig nylon exemplaar voor onze labradors. Helemaal blij mee.

 • #23

  rachel (woensdag, 30 juni 2021 09:16)

  nooit bij stil gestaan maar wij hebben dan ook geen hond ;) wel een leuk artikel om te lezen want zo leer je weer eens wat

 • #24

  Manon (vrijdag, 02 juli 2021 14:13)

  Wij gaan altijd voor een stevige leren hondenriem. Een goede gaat ook als goed is jaren mee.

 • #25

  Corrina Wassenaar (vrijdag, 02 juli 2021 22:00)

  Handige tips
  Ik ben een katten mens
  Ik merk wel dat veel mensen niet goed overzien wat er allemaal bij komt kijken

 • #26

  Mieke | Miek's Mind (maandag, 05 juli 2021 10:58)

  Ik heb geen hond dus ook niet echt bij stilgestaan. Zou er wel dolgraag eentje willen

 • #27

  Nicole Orriëns (woensdag, 07 juli 2021 15:51)

  Ik vind hondenriemen met reflecterende elementen ook erg handig, omdat ze ook nog voor een stuk veiligheid zorgen.

 • #28

  Jadis Schreuder (vrijdag, 09 juli 2021 12:07)

  Ah wat leuk zo zegc zon roze vind ik wel schattig haha! Tenzij het een mannetje is

 • #29

  Rory (zaterdag, 10 juli 2021 15:00)

  Ik heb zelf geen hond, maar ik vind dit wel een heel interessant artikel. Waar ik namelijk benieuwd naar was / ben is het verschil tussen een halsband en zo'n tuigje die niet om de hals zit. Het valt mij namelijk op dat veel mensen hard rukken aan de hondenriem. Als dat om de hals van de hond zit, lijkt mij dat veel vervelender dan wanneer er een tuigje om het lijfje van de hond zit. Veel minder 'invasive' voor de hond denk ik.

 • #30

  Tessa (donderdag, 15 juli 2021 16:48)

  Nooit bij stil gestaan dat er zoveel soorten hondenriemen bestaan