· 

Dogsuppy review: helpen de supplementen tegen sleetje rijden?

Dogsuppy review: helpen de supplementen tegen sleetje rijden?

Van Dogsuppy mocht ik de supplementen tegen sleetje rijden van de hond uitproberen en er een review artikel over schrijven. Mijn Jack Russell heeft regelmatig last van een ontstoken of verstopte anaalklier. Zodra de anaalklieren opgehoopt zijn met vloeistof, dan is het zo ver, mijn hondje glijdt met de billen over de grond. Al tien jaar ben ik op zoek naar een oplossing, onder andere naar de juiste, maar helaas heb ik nog niets gevonden.

Zijn de supplementen echt de uitvinding voor zijn ongemak en heeft hij nu geen last meer van krabben en bijten rondom de anus? In dit artikel deel ik je mijn ervaring over de dagelijks te geven brokjes.

Dogsuppy review: voeding voor sleedje rijden hond

Waarom schuurt mijn hond met het achterwerk over de vloer?

Eigenlijk heeft mijn Jack Russell Spike al jaren last van zijn achterwerk. Regelmatig schuurt hui met zijn billen over de vloer. In het begin vond ik de handeling er wel grappig uitzien, maar al snel zag ik dat het geen normaal gedrag was. Nu heeft mijn hondje van jongs af aan al problemen, het begon met een allergie voor voeding. De allergische reactie uitte zich door middel van irritatie aan het oor, maar ook jeukende pootjes. Gelukkig heeft hij daar geen last meer van. 

Al snel volgde het sleetje rijden op de grond, de dierenarts vertelde me dat mijn hond had van een ontstoken anaalklier. Het is niet echt een lekker verhaal, maar de anaalklier bevindt zich in de kringspier, daar zitten twee anaalzakjes. Wanneer je hond regelmatig een te dunne ontlasting heeft dan ontstaat er te weinig druk tijdens het poepen, waardoor de anaalzakjes niet automatisch goed geleegd worden. Vaak heeft het probleem te maken met de voeding, maar als je net als ik een allergische hond hebt dan zit je vaak vast aan een bepaald soort hondenvoer waardoor je niet makkelijk andere brokjes kunt uitproberen.

Help mijn hondje heeft anaalklier problemen

Je komt dan al snel tot de conclusie dat je hond een probleem heeft, wat moeilijk te verhelpen is. We zijn dan ook regelmatig bij de dierenarts geweest, is het niet voor een jeukend oortje dan wel voor een ontstoken anaalklier. Het liefst leer ik het truckje van de anaalklier uitknijpen zelf, naar helaas gaat dat niet zo makkelijk. De klier is namelijk moeilijk te zien, maar ook te voelen, omdat het anaalzakje zo klein is als een erwt.

Mijn review over de Dogsuppy anaalklier supplementen

Aangezien ik al eerder supplementen van Dogsuppy gebruik, wil ik graag samenwerken, door de brokjes te reviewen. Mijn kritische hond is dol op de hondenbrokjes van Dogsuppy en springt altijd enthousiast uit zijn mand zodra het keukenkastje opengaat. De supplementen voor de anaalklier vind hij ook heerlijk. Het resultaat liet even op zich wachten, maar dat staat ook duidelijk beschreven. Het kan namelijk wel 1 à' 2 maanden duren voordat je verandering ziet optreden.

 

Na drie weken tijd zag ik duidelijk een verbetering. De werking van de supplementen was zichtbaar. Van de een op de andere dag is mijn Jack Russell niet meer aan het sleetje rijden. De klachten zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Daarvoor in de plaats heb ik nu een vrolijke senior hond.

 

Ik blijf de hondenbrokjes gebruiken, want ik gun mijn hondje nog een gezonde levensstijl, waarbij hij zo min mogelijk last heeft van mankementen. Elke keer een bezoekje naar de dierenarts om zijn anaalklieren uit te laten knijpen is ook niet alles.

 

Toch is het advies om de anaalklier uit te laten knijpen als deze echt vol zit, en daarna verder te gaan met de snoepjes. Als de klier vol zit kun je het sleetje rijden niet voorkomen en kun je het beste de klacht oplossen, door naar de dierenarts te gaan.

Wil je ook de gezondheid van je hond verbeteren?

Wil je ook de gezondheid van je hond verbeteren? Dogsuppy heeft nu een aanbieding. Zodra je een van de supplementen van de hond via de link besteld, krijg je 15% korting op je eerste order. Mocht je viervoeter veel klachten hebben, dan zou ik zeker overwegen om met de brokjes te starten. Ik twijfelde bij het gebruik van de andere Dogsuppy supplementen voor de darmaflora eerst ook, maart ik ben achteraf blij dat ik de keuze heb gemaakt. Ken je de term sleetje rijden?

Reactie schrijven

Commentaren: 9
 • #1

  Amina (maandag, 05 februari 2024 11:15)

  Ohhhhhh wat superleuk dat je een Jack Russeltje hebt! Die heb ik ook gehad. Zijn zo schattig en grappig. Zijn het geen wormen? Ik ontwormde mijn hond elke 3 maanden met Milbemax

 • #2

  Eat Live Travel (maandag, 05 februari 2024 15:33)

  Wat een fijne tip. Mijn hond heeft ook wel eens last van z'n klieren en meuren dat dat doet. Ik geef soms psyliumvezels of wat meer groenten en fruit, maar ik ga de Dogsuppy anaalklier supplementen onthouden.

 • #3

  Wanda (maandag, 05 februari 2024 23:25)

  Nooit geweten dat een hond dat kan hebben en dan zo over de vloer gaat glijden om van de jeuk af te komen. Gelukkig zijn er tegenwoordig hulpmiddelen voor zodat de hond er snel van af is.

 • #4

  Claire (dinsdag, 06 februari 2024 07:08)

  Wat ontzettend sneu voor jullie hondje. Gelukkig helpen de supplementen!

 • #5

  Renata Feyen (dinsdag, 06 februari 2024 12:51)

  Ah daardoor doen ze dat dus. Mijn dochter haar hond had ook een allergie op zijn eten, maar nu is het voorbij met ander eten

 • #6

  Rory (dinsdag, 06 februari 2024 14:03)

  Oe, dat klinkt als heel naar. En inderdaad zo vervelend voor hem (en jullie) dat hij het een en ander aan klachten heeft. Maar dit kan dus verholpen worden met deze supplementen begrijp ik. Goed dat je het zo uitgebreid hebt geprobeerd. Dat stukje over uitknijpen van de anaalklier vind ik niet heel fijn klinken, maar ik snap dat het uiteindelijk misschien wel moet gebeuren. Maar mag ik aannemen dat de dierenarts dat op zich neemt?

 • #7

  elisabethvanderark@gmail.com (woensdag, 07 februari 2024 14:23)

  Fijn dat het is verholpen. Het is inderdaad heel naar zo'n jeukend kontje. Het kan soms ook smerig ruiken wanneer er wat uitkomt. Soms had ik die geur op mijn kleren, die gingen gelijk de wasmachine in. Mijn mopshond kreeg alleen maar gestoomde complete maaltijden van Smolke. Brokken vond hij smerig.

 • #8

  Jouvence (woensdag, 07 februari 2024 15:18)

  Schijnt voor je huisdier ook niet zo prettig te zijn als ze de anaalklier moeten leegknijpen. Ben wel heel benieuwd wat er in die brokken zit waardoor het sleetje rijden stopt? Zorgt het ervoor dat de anaalklieren niet meer vollopen?

 • #9

  Tessa (donderdag, 08 februari 2024 11:12)

  Toen ik de titel las, zag ik gelijk een hondje voor me die op een slee zit. Heb zelf geen hond, dus de term is voor mij onbekend