· 

Waarom is het belangrijk om een goede sport bh te dragen?

Waarom is het belangrijk om een goede sport bh te dragen?

We sporten wat af de een gaat heerlijk tennissen waarbij de ander haar eigen tijd wil indelen en lekker gaat hardlopen. Bij het sporten is het erg belangrijk om een goede bh te dragen. De sportbeha zorgt ervoor dat jouw borsten goed op z'n plek blijven, waardoor sportief bewegen fijn is om te doen.

De juiste sport-bh is belangrijk
De juiste sport-bh is belangrijk

Pijnlijke borsten vanwege de verkeerde bh

Bij het dragen van de verkeerde beha kunnen je borsten zeer pijnlijk aanvoelen, vooral tijdens intensieve lichaamsbeweging zoals volleybal. Maar er zijn vele sportactiviteiten waarbij de vrouw zich intens moet bewegen.

 

Doordat de borsten geen spieren bevatten, bewegen de borsten door de schokkende bewegingen erg heen en weer. De juiste bh zorgt ervoor dat alles op z'n plaats blijft. Zou je niet het goede ondergoed gebruiken dan is er een grote kans dat het borstweefsel beschadigd gaat raken, zere borsten en hangborsten zijn dan het eindresultaat. 

 

Artsen raden het af om tijden de sportbeoefening een beugelbh te dragen, de juiste kleding om te dragen tijdens het intensief bewegen is sportondergoed. Het sportieve ondergoed zorgt voor goede ondersteuning en biedt veiligheid, zonder dat je borsten worden platgedrukt. Het ondergoed is in vele kleuren en maten verkrijgbaar, voor elke cupmaat is wel een goede beha te vinden. Het is bewezen dat vrouwen welke de juiste sport-bh 's dragen 78% minder last hebben van bewegende borsten. En waarom zou je niet aangepaste kleding dragen? Bij werken in de tuin trek je immers ook comfortabele werkkleding aan.

Waarom is het belangrijk om een goede sport bh te dragen?
Waarom is het belangrijk om een goede sport bh te dragen?

Verschillende sportbeha's

Er is verschillend sportondergoed verkrijgbaar voor diverse sporten de ene sport is de andere niet. Je kan je voorstellen dat je bij yoga je anders voortbeweegt dan bij paardrijden. Daardoor zijn er meerdere bh 's voor de sportbeoefening aanwezig. Je kan een keuze maken uit de volgende bustehouders:

 • Compression-beha's: Deze bh ś zie je regelmatig, bij dit ondergoed wordt de boezem dicht tegen de ribbenkast samengedrukt.
 • Encapsulation-sport beha's: Deze bh drukken de borsten ieder apart samen, hierdoor beweegt de boezem minder horizontaal.

Is een sport-bh ondergoed of bovenkleding?

Waar voorheen de sport-bh onder de sportkleding gedragen werd, mag nu alles gezien worden. De blote buik is anno 2022 weer zichtbaar in de mode en daar past de sportieve beha prima bij. Combineer het topje met een ruim passende blazer een spijkerbroek en een paar hakken en op deze wijze kan je prima over straat. De bh is zo niet alleen onderkleding maar ook multifunctioneel als bovenkleding te gebruiken.

Draag jij tijdens het sporten ook een sport bh?

Reactie schrijven

Commentaren: 19
 • #1

  EvenDelen.be (vrijdag, 01 juli 2022 09:05)

  Lang heb ik problemen gehad met het model van een sportbh omdat de bandjes iets hoger naar de nek toe gaan en ik toen veel nekproblemen had. Nu mijn chiropractor dat probleem opgelost heeft draag ik terug regelmatig een sportbh puur voor het comfort. Beugelbh's draag ik haast nooit meer, zitten gewoon niet lekker.

 • #2

  Nicole Orriëns (vrijdag, 01 juli 2022 11:05)

  Ja, echt wel! Zeker om dat ik ga hardlopen wat een zogenoemde high impact sport is. Dan is een goede bh essentieel. Ik koop de mijne altijd bij de Hema. Die bevallen erg goed.

 • #3

  Cheryl jongejan (zaterdag, 02 juli 2022 11:29)

  Ik draag zelf altijd een sport bh. Zou echt niet zonder kunnen. Ik heb toevallig net eentje gekocht van Stronger. Kijken of die bevalt..

 • #4

  Joyce - SomedayTodayNL (zaterdag, 02 juli 2022 15:41)

  Oh ik kan echt niet zonder! Ik heb een sportbh zonder veel ondersteuning die ik wel eens aan heb als de rest in de was zit en die vind ik eigenlijk zo ontzettend vervelend. Alles beweegt en dat is zo niet prettig.

 • #5

  Tessa (zaterdag, 02 juli 2022 19:47)

  Echt zo slecht van mij: ik draag tijdens het sporten altijd een gewone bh

 • #6

  Wanda (zondag, 03 juli 2022 00:35)

  In de tijd dat ik nog regelmatig naar de sportschool ging, droeg ik altijd een sport bh omdat ik dat veel fijner vond zitten.

 • #7

  Sandra (zondag, 03 juli 2022 02:27)

  Ik sport eigenlijk niet meer, dus heb ik ook geen sport bh. Vroeger droeg ik tijdens het sporten een gewone bh

 • #8

  Gemma van der Vegt (zondag, 03 juli 2022 10:52)

  Ik sport een paar keer per week. Zonder een sportbh zou ik nooit gaan spelen. Dit is super belangrijk

 • #9

  Jouvence (dinsdag, 05 juli 2022 13:43)

  Ik heb ook een paar goede sport bh's en vindt ze erg fijn in gebruik tijdens het sporten. Ze geven net wat meer steun.

 • #10

  Frederique (woensdag, 06 juli 2022 08:58)

  Ik sport niet dus dat scheelt haha. Ik vind bh's als bovenkleding helemaal niks maar ik moet toegeven dat ik het in de jaren 80/90 wel deed, geen sport bh's maar van die felgekleurde exemplaren à la Madonna.

 • #11

  Uniek overnachten (woensdag, 06 juli 2022 16:37)

  Moeilijk te vinden zo'n goed passende sport bh! Hier blijft het wel bij onderkleding.

 • #12

  Rory (donderdag, 07 juli 2022 09:52)

  Ik heb altijd een (goede) sport BH gedragen tijdens het sporten in de sportschool. Nu ik eigenlijk iedere dag online (thuis) sport doe ik dat niet meer. Ik ben dan ook 'af' van de aerobics en high impact sporten maar richt mij meer op yoga, ab workouts en mediteren. Heel eerlijk doe ik een aantal work outs over de hele dag - wanneer ik thuis ben dan - en anders aan het einde van de dag.

 • #13

  Amina (vrijdag, 08 juli 2022 21:01)

  Ik doe low impact soorten dus ik heb er geen nodig � Met wandelen en fietsen kan ik een gewone bh dragen

 • #14

  Mandy Eggens (zaterdag, 09 juli 2022 08:19)

  Ik draag altijd een gewone bh, ik vind bh’s zoeken altijd een heel gedoe, daarom ben ik denk ik ook nooit achter een sport bh aan geweest

 • #15

  Cynthia (zondag, 10 juli 2022 12:12)

  Ik doe meer low impact sporten, zoals wandelen en yoga. Dus ik heb het nog niet nodig gehad. Ik wist niet dat er 2 verschillende soorten waren. Best interessant!

 • #16

  Tessa (maandag, 11 juli 2022 21:20)

  Ik draag altijd een gewone bh tijdens het sporten. Misschien toch maar een sport bh aanschaffen

 • #17

  Sherry (dinsdag, 12 juli 2022 00:51)

  Ik draag dagelijks een sport bh niet alleen tijdens het sporten. Goed artikel heb je geschreven.

 • #18

  Gabrielle (woensdag, 13 juli 2022 12:46)

  Inderdaad echt mega belangrijk, ik ga nooit sporten zonder een fijne sportbh!

 • #19

  Claire (zaterdag, 03 september 2022 10:53)

  Ik vind een sport bh altijd heeeeeerlijk zitten! Al draag ik het wel onder mijn kleding. Het showen van een blote buik is niet mijn ding