· 

Rollend in stijl: het kiezen van de perfecte elektrische rolstoel

Rollend in stijl: het kiezen van de perfecte elektrische rolstoel

Laten we eerlijk zijn, het uitzoeken van een elektrische rolstoel doe je natuurlijk niet iedere dag. En op het moment dat je investeert in een nieuw model - of voor het eerst op zoek gaat naar een rolstoel die elektrisch te bedienen is - wil je er voor de volle 100% zeker van zijn dat je het beste model in huis haalt. Dus waar moet je zoal op letten? In dit blog helpen we je erg graag op weg met een paar handige tips.

 Hoe kies je een perfecte elektrische rolstoel?

Investeer altijd in een elektrische rolstoel die erg comfortabel aanvoelt

Het belangrijkste van alles is dat de elektrische rolstoel natuurlijk comfortabel zit. Het model moet helemaal op je lichaamsbouw af zijn gestemd en aansluiten op je wensen en eisen. Daarom is het zeker geen overbodige luxe om meerdere modellen een keer uitgebreid te testen. Zo kom je er meteen achter wat voor soort design het meest comfortabel aanvoelt. Denk daarbij aan de hoeveelheid foam die in de zitting en het rugpaneel zijn verwerkt. Maar ook het materiaal van de zitting is belangrijk om goed over na te denken.

Hoe eenvoudig is het door jouw gewenste model te besturen?

Waar je ook bent binnenshuis of buitenshuis, de rolstoel moet natuurlijk makkelijk zijn om mee te manoeuvreren. Ook daar kom je er snel achter op het moment dat je een keer meerdere modellen uitprobeert. Want hoe eenvoudig is de rolstoel bijvoorbeeld te besturen in huis? En is dit nog steeds van toepassing als je een frisse neus wil halen in de bossen of door de polder? Uiteraard kan een specialist in de wereld van elektrisch bedienbare rolstoelen je hier vrijblijvend net even wat meer informatie over geven. Wel zo handig, toch?

Ga op zoek naar een elektrische rolstoel die haarfijn aansluit op je eigen levensstijl

Op het moment dat je een nieuwe rolstoel uit gaat zoeken, doet het je goed om jouw eigen levensstijl hierin mee te nemen. Ben je bijvoorbeeld druk in de weer met het huishouden en wil je daardoor een rolstoel die makkelijk te wenden en te keren is? Ga je vaak op pad en moet de rolstoel daardoor in te klappen zijn? Of zoek je naar een model met extra brede wielen voor veel grip op oneffen terreinen? Nadat je dit soort vragen kritisch voor jezelf hebt beantwoord, kan het uitzoeken van de perfecte elektrische rolstoel beginnen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een onderwerp dat steeds meer in de belangstelling komt te staan en ook zeker belangrijk is om te overwegen wanneer je een elektrische rolstoel gaat kopen. De duurzaamheid van een product gaat niet alleen over de kwaliteit van het product, maar heeft ook betrekking op de levensduur, het gebruik van milieuvriendelijke materialen en het verminderen van de ecologische voetafdruk. Zo zal je elektrische rolstoel niet alleen lang meegaan, maar zal deze ook zorgen dat je jouw ecologische voetafdruk vermindert. 

Batterijduur

Een ander punt dat belangrijk is bij het kopen van een elektrische rolstoel, is de batterijduur. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar wat jouw plannen zijn met de rolstoel. Ben je van plan om deze voornamelijk te gebruiken voor tripjes naar de lokale supermarkt, of staan er langere afstanden op de planning. Wanneer je langere afstanden wilt afleggen, is het dus ook verstandig om te investeren in een elektrische rolstoel met een langere batterijduur.

Service en ondersteuning

Tot slot is het belangrijk om onderzoek te doen naar de service en ondersteuning die het bedrijf waar je van plan bent om de elektrische rolstoel te kopen, aanbiedt. Zo is het belangrijk om bij een bedrijf te kopen dat zekerheid op de weg kan bieden.

Reactie schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  Krystle (donderdag, 23 november 2023 20:39)

  Het lijkt me best lastig om een goede stoel te vinden. Handige tips staan er bij, zeker ook belangrijk te weten hoe lang de accu meegaat

 • #2

  Sixpacks.be (vrijdag, 24 november 2023 09:14)

  Ik hoop dat ik het nooit nodig heb maar moest ik om de een of andere reden toch in een rolstoel belanden dan ga ik sowieso voor een elektrische met alle toeters en bellen. Daarnaast misschien ook nog een gewone om af en toe nog wat armkracht te moeten gebruiken.

 • #3

  Nicole Orriëns (vrijdag, 24 november 2023 10:30)

  Wat een handig artikel. Het lijkt me inderdaad zeer belangrijk dat een rolstoel goed aansluit bij de gebruiker.

 • #4

  Frederique (vrijdag, 24 november 2023 13:51)

  Wat een fijn informatief artikel om overzichtelijk te krijgen waar je allemaal op moet letten.

 • #5

  Malou (vrijdag, 24 november 2023 14:57)

  Dat lijkt me best een uitdaging zeg! Maar deze tips zijn allemaal erg handig :)

 • #6

  Tessa (zondag, 26 november 2023 19:49)

  Er komt inderdaad veel kijken bij het uitzieken van een elektrische rolstoel. Gelukkig zijn er ook veel intansties die jou er ook bij kunnen helpen

 • #7

  sandra (maandag, 27 november 2023 11:09)

  Een interessant artikel met handige tips, maar ik hoop het nooit nodig te hebben

 • #8

  Janet (maandag, 27 november 2023 16:18)

  Als je een rolstoel nodig hebt, dan lijkt het me vooral belangrijk dat de rolstoel comfortabel voor je is.

 • #9

  Jouvence (dinsdag, 28 november 2023 14:16)

  Dat een rolstoel comfortabel is lijkt me vooral erg belangrijk. Ze zouden die hulpmiddelen wel eens wat hipper mogen maken voor jeugd/jongeren die dit soort hulpmiddelen nodig hebben.

 • #10

  Claire (woensdag, 29 november 2023 19:45)

  Vreselijk wanneer je het nodig hebt. Maar gelukkig worden ze steeds beter.