· 

Energie-efficiëntie en kostenbesparing de voordelen van kunststof deuren en kozijnen

Energie-efficiëntie en kostenbesparing: de voordelen van kunststof deuren en kozijnen

Als we het hebben over energie-efficiëntie en kostenbesparing, denk je misschien al snel aan oplossingen zoals zonne-energie of andere duurzame energiebronnen. Maar wist je dat een kunststof voordeur met kozijn ook kan bijdragen aan een lagere energierekeningen? Hier lees je meer over de voordelen van kunststof deuren en kozijnen als het gaat om energie-efficiëntie en kostenbesparing. En waarom kunststof deuren en kozijnen dus echt de moeite waard zijn om te overwegen. Lees snel verder!

Energie-efficiëntie en kostenbesparing: de voordelen van kunststof deuren en kozijnen

Kunststof deuren en kozijnen zijn goed geïsoleerd

Een van de belangrijkste voordelen van kunststof deuren en kozijnen is dat ze goed geïsoleerd zijn. Dit betekent dat er minder warmte verloren gaat via de deuren en kozijnen, wat leidt tot lagere energiekosten. Kunststof heeft namelijk een veel lagere thermische geleidbaarheid dan materialen zoals hout en aluminium. Dit maakt het aanschaffen van een kunststof achterdeur een uitstekende keuze als je je energiekosten wilt verlagen.

Duurzaamheid en kwaliteit

Een ander groot voordeel van kunststof deuren en kozijnen is dat ze erg duurzaam zijn. Kunststof rot niet, corrodeert niet en is bestand tegen invloeden van buitenaf. Dit betekent dat kunststof deuren en kozijnen een zeer lange levensduur hebben en dus een hele slimme investering zijn op de lange termijn. Daarnaast zijn kunststof deuren en kozijnen onderhoudsarm en komen ze in verschillende kleuren, zoals bijvoorbeeld antraciet, wat weer perfect past bij een moderne of industriële woonstijl. Ook hoeven niet regelmatig geschilderd of gebeitst te worden om hun uitstraling te behouden.

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Kunststof deuren en kozijnen hebben de reputatie duurder te zijn dan hun houten tegenhangers. Maar in werkelijkheid zijn ze niet veel duurder en bieden ze een betere prijs-kwaliteitverhouding. Waarom? Omdat kunststof deuren en kozijnen veel minder onderhoud en reparatie nodig hebben. Waardoor de totale kosten op de

lange termijn lager zijn. De aanschafprijs van kunststof deuren en kozijnen is afhankelijk van het merk en specificaties, maar kan vergelijkbaar zijn met of zelfs lager zijn dan andere alternatieven.

Geen tocht meer

Een ander belangrijk voordeel van kunststof deuren en kozijnen, om te benoemen, is dat ze de beste manier zijn om tocht buiten de deur te houden. Dit betekent dat je huis beter beschermd is tegen regen, sneeuw en koude lucht van buitenaf. Wat ook weer resulteert in dat de thermostaat lager kan worden gezet, met als gevolg een

lagere energierekening. Win-win!

Minder geluidsoverlast

Als laatste is kunststof niet alleen goed voor het besparen van energie, maar ook voor het verminderen van geluidsoverlast. Kunststof deuren en kozijnen fungeren als geluidsisolators en kunnen tot wel 50% van het geluid buiten houden. Dit betekent dat je altijd kunt genieten van de rust en stilte in je huis.

 

Kortom, kunststof deuren en kozijnen zijn een uitstekende keuze voor mensen die hun energierekening willen verlagen en tegelijkertijd willen investeren in duurzaamheid. Deze deuren en kozijnen zijn ontzettend goed geïsoleerd, duurzaam en onderhoudsarm. Ze bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding en houden niet

alleen tocht buiten de deur, maar ook geluid. Als je op zoek bent naar manieren om energie en geld te besparen, overweeg dan om kunststof deuren en kozijnen in huis te halen. Veel succes!

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Claire (vrijdag, 16 juni 2023 08:37)

  Wat een boel voordelen heeft het hebben van kunststof deuren!

 • #2

  Nicole Orriëns (vrijdag, 16 juni 2023 12:51)

  Dankjewel voor de fijne tips. Alles wat het leven makkelijker maakt en de energiekosten drukt vind ik geweldig!

 • #3

  Patricia Heres (zaterdag, 17 juni 2023 09:51)

  Ik houd van kunststof kozijnen. Zelf heb ik nu helaas een houten deur (particuliere verhuur), maar als ik het voor het kiezen had, dan was ik voor kunststof gegaan.

 • #4

  Tessa (zaterdag, 17 juni 2023 17:02)

  Nooit geweten dat kunststof kozijnen zo veel voordelen heeft! In mijn volgende huis wil ik dat ook

 • #5

  Mandy Eggens (donderdag, 22 juni 2023 09:01)

  Wij hebben sinds kort kunststof kozijnen en als ik al deze voordelen lees, is dat een sowieso een goede keus geweest

 • #6

  Jouvence (maandag, 26 juni 2023 11:00)

  Ons appartement is vrij nieuw en super goed geïsoleerd. Dat is in de winter fijn, maar met die temperaturen van afgelopen weken is dat toch wel wat minder kan ik je vertellen. Het was 29,5/30 graden in huis (& ja, dan houden we overdag alles dicht).

 • #7

  Amina (dinsdag, 27 juni 2023 21:45)

  Mooi artikel hoor, heel duidelijk. Jaaaa, ik wil dit zo graag in ons huur appartement. Het is zo rot schoonmaken ook :-/