· 

Geurwolkje: de beste geur voor in huis!

Geurwolkje: de beste geur voor in huis!

Vieze geurtjes maken je huis niet aantrekkelijk. Maar daar is wat aan te doen! Tegenwoordig kan je met een olie diffuser je woning voorzien van heerlijke geuren waardoor je huis lekker gaat ruiken. Geurwolkje heeft lekker natuurlijke etherische oliën die de ruimte van je woonhuis fijn verfrissen. De aroma door je woonruimte geeft een ontspannen gevoel, zo maak je van je huis een thuis.

Geurwolkje: de beste geur voor in huis!
Geurwolkje: de beste geur voor in huis!

Hoe werkt een aroma diffuser?

De aroma diffuser is een stijlvolle woonaccessoire, die je op elke plek in je woonruimte kunt neerzetten.  De geurverspreider is in meerdere modellen en kleuren verkrijgbaar, voor elk interieur is er wel een bijpassende diffuser te vinden.

 

Hoe werkt de aroma diffuser?

Vul het bakje met een beetje water en voeg er een paar druppels etherische oliën aan toe. Zodra je  aroma diffuser aanzet, wordt er door middel van snelle trillingen het water omgezet in nevel en ontstaat er een heerlijk geur wolkje. De geur verspreid zich door de gehele ruimte en in no time heb je een heerlijk geurend huis.

Waar komen de etherische oliën vandaan?

De etherische oliën worden gewonnen uit planten. Uit verschillende delen van de plant, zoals de bloesem, bladeren of stam wordt de olie gehaald. Het zijn de gedeeltes van de plant die vaak heerlijk geuren om zo insecten aan te trekken. 

De etherische oliën van Geurwolkje worden in Nederland geproduceerd en zijn zeer geschikt voor mensen met een veganistische leefstijl, huisdieren en planten. Je hoeft dus niet bezorgt te zijn dat je huisdier er onwel van wordt.

Lekkere geuren in huis met Geurwolkje
Lekkere geuren in huis met Geurwolkje

Aromatherapie in huis

Het verspreiden van oliën met een diffuser wordt ook wel aromatherapie genoemd. De geuren hebben een ontspannende werking op lichaam en geest, wat ervoor zorgt dat je je meer ontspannen gaat voelen. De woonkamer is een plek waar veel mensen de aroma verspreider neerzetten maar vergeet ook de slaapkamer, badkamer en sauna niet. 

Voor de slaapkamer zijn er speciale oliën die ervoor zorgen dat je lekker ontspannen bent en in rustige status gaat slapen. Lavendel en Sinaasappel zijn bekende oliën waarvan bekent is dan men er heerlijk van in slaap valt. 

De keuze van de verschillende oliën is zeer groot, zo zijn er ook geurtjes die zeer geschikt zijn voor de badkamer of de sauna. Pas een paar druppeltjes toe en je badkamer is opeens een wellness huisje geworden.

 

Voor de mensen die spiritueel zijn ingesteld zijn er speciale oliën ontwikkeld voor meditatie, welness en de zeven chakra's hebben een aparte aroma, kortom voor iederéén is er wel een bijpassende geur te vinden.

Heb jij wel eens etherische oliën gebruikt in huis?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 25
 • #1

  Nicole Orriëns (vrijdag, 25 februari 2022 10:46)

  Ja warempel! Ik heb zelfs zo'n diffuser gekocht bij de Action. Maar tegenwoordig vind ik geurkaarsen vaak toch makkelijker.

 • #2

  EvenDelen.be (vrijdag, 25 februari 2022 11:23)

  Ik vind het ontzettend belangrijk dat een huis goed ruikt. Gezien ik huisdieren heb, besteed ik er dan ook de nodige aandacht aan. Zo'n diffuser is echt leuk om te hebben en ook nog decoratief. Ik geef terug de voorkeur aan een diffuser, kaarsen kan ik niet gebruiken omdat ik poezen heb en dit een risico vind.

 • #3

  Dorien (zaterdag, 26 februari 2022 11:06)

  Wat ik vooral mis in dit artikel en waar sowieso te weinig over gesproken wordt: het gevaar voor huisdieren. Sommige geuren/aroma's zijn levensgevaarlijk voor honden en katten. Ze kunnen er zelfs aan overlijden

 • #4

  Nienke (zaterdag, 26 februari 2022 15:43)

  Ik wissel olie, waxmelts en geurkaarsen af. Ik hou vooral van bloemengeuren, rozen, lavendel, freesia, dat soort. Wat me lastig lijkt aan geurwolkje is dat je er dus stroom voor nodig hebt. Werkt het op batterijen? Of moet het ding aan het stopcontact ofzo?

 • #5

  Tessa (zaterdag, 26 februari 2022 19:01)

  Ik heb er ooit een gekregen voor mijn verjaardag en direct naar de kringloop gebracht. Na één keer gebruiken kreeg ik er al hoofdpijn van. NIets voor mij dus

 • #6

  Claire (maandag, 28 februari 2022 09:19)

  Ook ik krijg er helaas hoofdpijn van. Maar geurstokjes; daar wordt ik wel heel blij van!

 • #7

  Kelly Buysse (maandag, 28 februari 2022 16:02)

  Een tijdje wel, die is dan stuk gegaan, maar eigenlijk nog geen nieuwe in huis gehaald.

 • #8

  Nienke (dinsdag, 01 maart 2022 10:08)

  Ik ben echt fan van Geurwolkje, en heb in totaal drie diffusers. Ook op de babykamer staat er een. Hee erg fijn.

 • #9

  Krystle (dinsdag, 01 maart 2022 19:24)

  Ik heb ook een diffuser en vind het zo fijn! Heerlijke geur en werkt nog ontspannend ook. Echt een aanrader!

 • #10

  sandra (woensdag, 02 maart 2022 18:35)

  Ik ben ook fan van aromatherapie. Zo een ultrasoonapparaat vind ik geweldig. Het merk Geurwolkje ken ik nog niet. Ik gebruik meestal Pranarom of Sjankara

 • #11

  Fallon (donderdag, 03 maart 2022 09:39)

  Heerlijk is die he van Geurwolkje?! Ik heb een ander model gekozen. En de geuren kaneel en mind in huis. Zo fijn!

 • #12

  Sanne (donderdag, 03 maart 2022 10:14)

  Oh zo een geur ding wil ik ook in huis. Zou het ook helpen met honden geurtjes?

 • #13

  Amina (donderdag, 03 maart 2022 12:35)

  Ik vind geurwolkjes zo leuk, vooral de witte. Ik ga even naar de site, kijken of het met een kat ook kan.

 • #14

  Linda Meester (vrijdag, 04 maart 2022 17:04)

  Voor mij zijn geuren al snel te heftig, zelfs van bloemen als de hyacinth

 • #15

  Caroline (zaterdag, 05 maart 2022 09:59)

  Hier in huis genieten we van de Perfume Genie 2.0. van Rituals die je ook op afstand kunt bedienen. Het is geen luchtbevochtiger dus er komt geen stoomwolkje uit. Het zorgt voor een heerlijke geur.

 • #16

  Melanie (maandag, 07 maart 2022 10:29)

  Deze geurdingen zijn niet aan mij besteed. Ik weet niet waarom maar als ik ergens binnen kom en deze staan aan ga ik gelijk over me nek. Ik kan heel slecht tegen geurtjes helaas.

 • #17

  Saskia (maandag, 07 maart 2022 11:26)

  Ik gebruik mijn diffuser nu een tijdje, met verschillende olies. Vaak tijdens het werken. Vind het prettig voor de stemming.
  Ook al eens geprobeerd met een olie om beter te slapen. Werkt ook prima moet ik zeggen.

 • #18

  Sofie (maandag, 07 maart 2022 12:36)

  Ik zie dit soort aroma diffusers steeds vaker voorbij komen, en begin het nu wel interessant te vinden. Deze ziet er ook erg mooi uit!

 • #19

  Corrina Wassenaar (woensdag, 09 maart 2022 18:17)

  Wij hebben ze in de woonkamer en badkamer
  Heerlijk

 • #20

  hippiemeisje (woensdag, 09 maart 2022 19:23)

  Ik vind zo'n aromatjes ook wel fijn, ook omdat die van oliën wel natuurlijk zijn. Van chemische geurverspreiders krijg ik echt hoofdpijn.

 • #21

  Sherry (woensdag, 09 maart 2022 19:49)

  Ik ben gek op alles wat met Difusers te maken heeft. Aroma is lekker.

 • #22

  Jouvence (woensdag, 09 maart 2022 21:15)

  Ik vind dit zo'n mooie diffuser van Geurwolkje. Gebruik geen diffuser meer, want mijn partner kon er niet tegen.

 • #23

  wendy (woensdag, 09 maart 2022 21:31)

  Zo'n diffuser met geur olien staat al heel lang hoog op mijn verlanglijstje. Helaas vind mijn vriend dat soort dingen al snel "stinken". Hij kan niet zo goed tegen allerlei luchtjes, dus het blijkt voor mij wegdromen bij de foto's van anderen.

 • #24

  rachel (donderdag, 10 maart 2022 08:52)

  wij hebben pas een grote luchbevochtiger gekocht voor mijn holtes, daar kan je ook wel een geurtje in doen maar dat doen wij niet. ik heb wel een kleine diffuser en daar zit wel een luchtje in en die gaan smorgens altijd even aan

 • #25

  Gea Scholtens (donderdag, 10 maart 2022 10:15)

  Hoor er veel goed over! Fijn artikel om te lezen