· 

Groeipapier een duurzaam relatiegeschenk voor bedrijven

Groeipapier een duurzaam relatiegeschenk voor bedrijven

Als bedrijf wil je met de tijd meegaan. Dat betekent niet alleen je producten, maar ook het relatiegeschenk verbeteren. Wil je je onderneming verduurzamen dan is het slim om over te gaan op groeipapier.

 

Groeipapier, ook wel zaadpapier genoemd, heb je in verschillende modellen en diktes. Denk hierbij aan tassen, enveloppen en andere creatieve ideeën welke interessant zijn voor de relatiemarketing. Zo bouw je een sterke relatie met de klant op. Je kunt het zaadpapier ook laten bedrukken met een leuke tekst en je bedrijfsnaam en/of logo. Zo wordt de gift helemaal aantrekkelijk om te geven aan de zakelijke wereld.

 

In dit artikel vind je de uitleg van groeipapier en waarom deze uitvinding zo voordelig is voor je handelsonderneming.

Duurzaam groeipapier bedrukken de uitvinding voor bedrijven

Wat is groeipapier?

Groeipapier is niets anders dan dubbelpapier, tussen de papierlagen zijn bloemenzaadjes verwerkt. Tuinzaadjes van bijvoorbeeld zomerbloemen, maar ook tuinkers, tijm, wortel, slamix, vergeet-me-nietjes of klaprozen. Je kunt zelf aangeven welk bloemzaadje je verwerkt wil hebben in het groeipapier. Nadat de relatie de groeipapier kaarten, tas of enveloppen heeft ontvangen, kan het product na gebruik gepoot worden in de tuin of op balkon. 

 

Nu denk je misschien, maar wat nu als mijn klant geen tuinfreak is? Dat is geen probleem! Elke simpele ziel kan het groeipapier in de aarde poten, daarna ontkiemen de zaadjes en zal er een vrolijke bloemenplant ontstaan.  Zo creëer je namens je bedrijf een blijvende herinnering bij de klant. En zal je organisatie onbewust meer blijft hangen in het brein van de klant.

Reclame maken doe je door groeipapier te laten bedrukken

Er is een keuze uit A4 of A5 groeipapier, voor een campagne of een beurs voor een actie is een groeipapier kaart aantrekkelijk. Het papier kan eventueel dubbelzijdig worden bedrukt met het bedrijfslogo of een andere boodschap. Zo maak je op een makkelijke manier reclame bij je bestaande klanten welke je misschien niet regelmatig ziet, maar ook voor nieuwe relaties is het duurzame groeipapier een handige gift om mee te geven.

Zaadpapier een duurzaam relatiegeschenk voor bedrijven

Met zaadpapier heb je een duurzaam relatiegeschenk namens je bedrijf. De tassen worden niet weggegooid, maar verdwijnen in de bodem van de aarde en dit geldt ook voor al het papier. Waar normaal gesproken het papier in de papierversnipperaar zou verdwijnen, wordt de folder nu hergebruikt. Met deze actie ga je voor een duurzaam huis en tuin. Daarbij krijgen je relaties niet alleen de boodschap in de voor van een kaartje, maar ook een milieuvriendelijk cadeautje!

 

Daarbij zijn de producten makkelijk te recyclen en goed biologisch afbreekbaar. Een groener artikel kun je je klanten niet geven.

Reactie schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  Mirjam Hart (woensdag, 05 juli 2023 11:37)

  Ik vind groeipapier echt leuk spul. Wij hebben bij de geboorte van onze dochter confetti van groeipapier uitgedeeld in plaats van kraamsuiker. Daar kregen we ontzettend leuke reacties op. Ik heb ook even getwijfeld om mijn visitekaartjes van dit papier te laten maken, maar dat werd helaas net te prijzig voor mij.

 • #2

  Claire (woensdag, 05 juli 2023 19:04)

  Ik ben helemaal fan geworden van groeipapier! Super leuk om cadeau te geven en te ontvangen.

 • #3

  Jessie - wonenwerkenleven.nl (woensdag, 05 juli 2023 19:42)

  Zo leuk! Ik word altijd blij van groeipapier. Erg leuk om te geven als kaartje. Zou geweldig zijn als het nog toegankelijker wordt voor bedrijven om dit te gebruiken.

 • #4

  Tessa (vrijdag, 07 juli 2023 17:23)

  IK heb een keer een anzichtkaart van zulk papier gehad. Echt zo leuk

 • #5

  sandra (zondag, 09 juli 2023 09:50)

  Wat is dat een leuk product! Ik kende het nog niet

 • #6

  Wanda (zondag, 09 juli 2023 22:52)

  Toevallig zijn ze bij onze afdeling marketing al bezig met de relatiegeschenken voor het einde van het jaar en kwam dit ook naar voren.

 • #7

  Jouvence (donderdag, 13 juli 2023 15:36)

  Ik heb al een aantal keer groeipapier ontvangen bij een pakket van bepaalde bedrijven en vind dit zo'n tof concept!

 • #8

  Amina (donderdag, 13 juli 2023 16:46)

  Ja, ik heb net als Jouvence dit ook een keertje ontvangen bij een pakketje en ik vond dat toch zo origineel! En je zorgt er gewoon als bedrijf voor dat mensen iets duurzaam van je bewaren en dat is zo goed bedacht.

 • #9

  Sherry (donderdag, 13 juli 2023 21:01)

  Wat een goed idee. Ik had er nog nooit van gehoord ik ben wel nieuwsgierig geworden na het lezen van je blog.
  Xx

 • #10

  Rory (zaterdag, 15 juli 2023 14:42)

  Ja! Echt heel tof en zo'n goed idee. Ik heb het al een paar keer ontvangen maar ik moet eerlijk bekennen dat ik er te weinig mee heb gedaan nog. Onze tuin heeft heel veel tegels en ik ben soms te lui om een pot en aarde te kopen en het dan daarin te doen (ik lees dit en ik denk: wat erg!). Dus ik ga het allemaal bij elkaar pakken en er binnenkort wat mee doen.