· 

Hippe hallux valgus schoenen tegen pijn in je voeten

Hippe hallux valgus schoenen tegen pijn in je voeten

Heb je al gehoord dat er speciale hallux valgus schoenen bestaan? Als je geen last hebt van deze vervelende voetklacht, heb je natuurlijk niet zo veel aan deze informatie. Maar als jij één van die pechvogels bent met een scheefgroeiende grote teen, word je hier waarschijnlijk wel blij van! Want hoe vaak heb jij niet dat schoenen bij jou te strak zitten bij je grote teen? Met pijnlijke voeten en soms zelfs wondjes of een ontsteking tot gevolg. Dat hoeft niet langer, dankzij hallux valgus schoenen. En gelukkig zijn ze er ook in hele mooie uitvoeringen.

Hippe hallux valgus schoenen tegen pijn in je voeten
Hippe hallux valgus schoenen tegen pijn in je voeten

Wat is hallux valgus?

We spreken van hallux valgus als jouw grote teen scheefgroeit in de richting van de andere tenen. Door deze standsafwijking ontstaat er aan de zijkant van de grote teen een bobbel, die ook wel een bunion wordt genoemd. Deze bunion kan zorgen voor vervelende voetklachten. Omdat dit knobbeltje nogal uitsteekt, kan het in je schoenen gaan schuren. Dit zorgt vervolgens weer voor irritaties, blaren, eelt en zelfs ontstekingen. Hartstikke vervelend natuurlijk!

 

En helaas is er weinig aan hallux valgus te doen. Hoe het precies ontstaat, daar is de wetenschap nog niet over uit. Hallux valgus lijkt deels te ontstaan door het dragen van te krappe schoenen, want in landen waar mensen vooral op blote voeten of slippers wonen komt de aandoening nauwelijks voor. Daarnaast blijkt erfelijkheid een rol te spelen bij het ontwikkelen van een scheefgroeiende grote teen en komt de aandoening vooral voor bij vrouwen. Dus had jouw oma of moeder hallux valgus, dan is de kans jammer genoeg groot dat jij er ook last van gaat krijgen.

Kom ik door hallux valgus schoenen van mijn scheefgroeiende grote teen af?

Hallux valgus ontwikkelt zich in de loop der jaren. Langzaam groeit de grote teen steeds een beetje schever. De mate waarin dit gebeurt verschilt per persoon, maar helaas is er weinig aan te doen om dit te voorkomen. Oefeningen, ortheses of speciale schoenen kunnen die vergroeiing niet tegengaan. Alleen een operatie kan je van hallux valgus afhelpen, maar dat is alleen in zeldzame gevallen nodig. De meeste mensen kunnen namelijk met behulp van de juiste schoenen klachtenvrij door het leven gaan.

Wat zijn hallux valgus schoenen?

Als je kampt met hallux valgus, loop je waarschijnlijk het liefst op sandalen. Die open schoenen drukken niet zo op de knobbel naast je teen en geven je voeten veel vrijheid. Helaas is het Nederlandse weer niet echt geschikt om altijd op sandalen te lopen, dus moet je bij kouder weer op zoek naar een andere oplossing. Hallux valgus schoenen zijn dan een uitkomst. Hallux valgus schoenen zijn schoenen die extra breed zijn ter hoogte van de aanzet van de tenen. Deze extra ruimte geeft de voeten meer bewegingsvrijheid en zorgt ervoor dat de schoenen niet knellen.

Hippe hallux valgus schoenen teen scheve teen
Hippe hallux valgus schoenen teen scheve teen

Wanneer zijn hallux valgus schoenen aan te raden?

Als je hallux valgus hebt, hoeft dat niet te betekenen dat je voetklachten ervaart. Zeker als je grote teen (nog) niet zo scheef staat, kan je vaak prima met reguliere schoenen uit de voeten. Maar als je merkt dat gewone schoenen vaak te krap zitten ter hoogte van de bult op je teen, dan is het een goed idee om naar hallux valgus schoenen te kijken. Ook als je vaak last hebt van roodheid en irritaties op de bunion of regelmatig vermoeide voeten hebt, zijn hallux valgus schoenen zeker de moeite waard.

Bestaan er ook leuke hallux valgus schoenen?

Misschien ben je blij om te lezen dat er comfortabele schoenen bestaan voor jouw voetprobleem, maar sta je toch niet direct te popelen om een paar hallux valgus schoenen aan te schaffen. Want orthopedisch schoeisel, is dat niet heel lelijk? Schoenen die ontworpen zijn voor bepaalde voetklachten, hebben nog steeds niet zo´n positieve naam. Terwijl dat nergens voor nodig is.

Schoenmerken worden steeds beter in het ontwerpen van comfortabele, maar hartstikke leuke schoenen. Zo zie je er goed uit, zonder dat je last krijgt van pijnlijke voeten.

Waar koop ik hippe hallux valgus schoenen?

Hoewel hallux valgus een veelvoorkomende voetklacht is, zijn speciale hallux valgus schoenen nog niet zo breed verkrijgbaar. Jouw ideale hallux valgus schoenen vind je via Schoenwijzer.nl. Knellende schoenen zijn verleden tijd en je kan weer volop genieten van een heerlijke wandeling of een dagje winkelen zonder pijnlijke voeten.

Wil je meer weten over voetklachten en de juiste schoenen? Kijk dan eens opSchoenwijzer

Veel mensen in Nederland lopen rond met voetklachten. In veel gevallen zijn deze prima op te lossen met het dragen van de juiste schoenen. Maar wát nou de juiste schoenen zijn, daarover bestaat veel onduidelijkheid. Daarom is Schoenwijzer opgericht, wat alle misverstanden over voetklachten voor eens en voor altijd de wereld uit wil helpen. Op het platform vind je reuze veel informatie over de gezondheid van je voeten en hoe je de juiste schoenen kiest voor jouw voettype en de activiteit die je gaat uitvoeren. Neem snel een kijkje en doe de test om te kijken welke schoenen het meest geschikt zijn voor jou.

Samenwerken?
Samenwerken?

Reactie schrijven

Commentaren: 22
 • #1

  Nicole Orriëns (dinsdag, 25 oktober 2022 11:39)

  Ik heb daar wel eens een beetje last van gehad na het hardlopen. Gelukkig is het bijgetrokken, maar ik hoor dat veel mensen hier last van hebben. Fijn dat er leuke schoenen zijn als je dit probleem hebt.

 • #2

  Jouvence (dinsdag, 25 oktober 2022 11:39)

  Mijn oma heeft hier last van, maar draagt volgens mij geen speciale schoenen ervoor.

 • #3

  Claire (dinsdag, 25 oktober 2022 14:24)

  Je gebruikt je afbeelding!! Wat leuk om te zien!! Ik heb sinds mijn tweede zwangerschap erg pijnlijke voeten. Ik moet nog een keer naar de podoloog gaan, maar het komt er steeds niet van.

 • #4

  Cynthia (dinsdag, 25 oktober 2022 16:30)

  Een kennis van mij heeft hier last van. Dat doet echt pijn. Ze is er ook al een keer aan geopereerd volgens mij. Ik zal je blog aan haar doorsturen!

 • #5

  EvenDelen.be (dinsdag, 25 oktober 2022 16:58)

  Ik prijs me gelukkig dat ik daar geen last van heb en hopelijk blijft dat ook zo. Maar ik hoor wel regelmatig mensen die hier wel problemen mee hebben. Fijn om dit product even in de kijker te zetten.

 • #6

  Patricia Heres (dinsdag, 25 oktober 2022 19:43)

  Ik heb geen last van een halgus valgus, maar heb juist mijn kleine teen altijd onder de teen ernaast zitten. Ook heel lastig.

 • #7

  Wanda (dinsdag, 25 oktober 2022 19:50)

  Ik had er nog niet eerder van gehoord, maar het is in ieder geval dat er voor mensen met deze klachten speciale schoenen te koop zijn die ook nog eens er leuk uit zien.

 • #8

  Krystle (woensdag, 26 oktober 2022 07:23)

  Dat lijkt mij echt een uitkomst voor mensen die hier last van hebben!

 • #9

  Janet (woensdag, 26 oktober 2022 18:02)

  Ik heb er echt sinds kort last van bij één voet, sinds de afgelopen maanden. Het kan soms flink vervelend zijn, dus dit kan zeker een uitkomst zijn.

 • #10

  Tessa (woensdag, 26 oktober 2022 19:41)

  Tegenwoordig zijn er echt mooie orthopedische schoenen. Een dame op mijn oude afdeling had zulke schoenen in het roze met wit. Echt super hip

 • #11

  Sherry (woensdag, 26 oktober 2022 20:03)

  Dit komt vaak doordat mensen de verkeerde schoenen dragen. Goede artikel!

 • #12

  Linda Meester (donderdag, 27 oktober 2022 14:52)

  Ik heb er nog niet eerder van gehoord. Ik heb wel eens last van hielspoor

 • #13

  Frederique (donderdag, 27 oktober 2022 20:36)

  Ik had er nog nooit van gehoord maar wat een goede tips wanneer je er last van hebt!

 • #14

  Sandra (vrijdag, 28 oktober 2022 07:53)

  Wat een interessante post! Er is echt al een hele evolutie qua het esthetische op gebied van zulke schoenen

 • #15

  Nicole Orriëns (vrijdag, 28 oktober 2022 10:48)

  Ik zou eigenlijk nog wel graag wat foto's van leuke schoenen voor hallux valgus zien.

 • #16

  Amina (vrijdag, 28 oktober 2022 20:02)

  Als ik dit zou hebben, zou ik 'm weg laten halen dmv een operatie als dat mogelijk is. Heeft mijn vader ook gedaan en dat scheelt een hoop gedoe en pijn.

 • #17

  Joyce - SomedayTodayNL (zondag, 30 oktober 2022 19:30)

  Het klinkt zeer vervelend als je hier last van hebt! Wat fijn dat er tegenwoordig hiervoor ook leuke schoenen te vinden zijn.

 • #18

  Rory (maandag, 31 oktober 2022 13:18)

  Heel interessant. Mijn moeder had dat ook, aan beide voeten. Alleen noemde zij het gewoon 'knobbels'. Ik wist de juiste benaming niet, tot nu toe. Ik dacht altijd: hoppa operatie doen en dan is het weg. Maar mijn vader vertelde dat het juist heel riskant kan zijn. Waarom dat weet ik eerlijk gezegd niet. Goed om te lezen van de schoenen die er bestaan, want destijds waren er volgens mij geen speciale schoenen verkrijgbaar en was het altijd een opgave voor mijn moeder om fijn zittende schoenen te vinden.

 • #19

  Renata Feyen (dinsdag, 01 november 2022 00:14)

  Had geen idee dat ze daar speciale schoenen voor ontwikkeld hadden, maar dat is misschien ook omdat ik er geen last van heb

 • #20

  Karel (vrijdag, 04 november 2022 09:32)

  Handig artikel. NIets zo lastig als pijn aan de voeten.

 • #21

  Melanie Hoogvliet (zondag, 06 november 2022 16:21)

  Mijn schoonmoeder heeft hier last van ik wist niet dat ze er speciale schoenen voor hadden ik zal het haar eens zeggen

 • #22

  Eva (zaterdag, 12 november 2022 09:51)

  Dank je wel hiervoor. Ik ga dit doorsturen, want ik ken een paar mensen die dit wel interessant zouden vinden. Toevallig ook al een paar speciale sokken voor ze gekocht die hierbij helpen.