· 

Hoe kun je gelukkig worden? Met deze 5 tips wordt geluk tastbaar!

Hoe kun je gelukkig worden? Met deze 5 tips wordt geluk tastbaar!

Geluk; het voelt altijd zo tastbaar wanneer we het zijn, maar zo ongrijpbaar wanneer we het zoeken. Soms ben je even niet gelukkig, je welbevinden is erg belangrijk als je in balans wilt blijven. Weer vrolijk en blij zijn met jezelf, zorgt ervoor dat je je fijner voelt in je relatie, maar ook dat je blijer in het leven staat. 

 

Voor de mensen welke graag optimistisch willen zijn en blijven heeft blog collega en meditatieleraar Claire van Claire’s Mission en op avontuur met kids, dit gastblog geschreven met daarin 5 tips om gelukkiger te worden inclusief een cadeautje..

Hoe kun je gelukkig worden? Met deze 5 tips wordt geluk tastbaar!

Begin met stilstaan en voelen

Op 19 december vorig jaar hebben we ons hondenkind naar de regenboogbrug laten gaan. En sindsdien ben ik aan het rennen en vliegen en vind ik het lastiger dan ooit tevoren om stil te staan. En te voelen. Want ook verdriet mag er zijn. Door stil te staan en te voelen, voel je ook waar je aan kunt werken. Welke blokkades er zijn op de weg naar geluk. En dat valt niet mee, maar is wel mogelijk wanneer je je gelukkiger wilt voelen.

 

Je kunt het stilstaan trouwens vrij letterlijk nemen. Door echt even niets te gaan doen, te gaan zitten met een kop thee of koffie en gewoon al je gedachten tot je te laten komen. Maar schilderen, schrijven in een journal, het maken van muziek of het lezen van een boek zijn ook manieren waarop je echt even tot jezelf kunt komen.

Mediteren

Er zijn heel veel verschillende meditatie technieken die je kunt toepassen, waardoor mediteren ook voor iedereen mogelijk en haalbaar is. Ook voor jou! Want of je het nu 5, 10, 30 minuten of langer doet; het is wetenschappelijk bewezen dat iedere minuut die je dagelijks investeert in mediteren een investering is in jezelf en dit oprecht gelukkiger maakt.

Kom in beweging

Of het nu is door een mooie wandeling te maken in de natuur, lekker te dansen, naar de sportschool toe te gaan of door bijvoorbeeld yoga te beoefenen; bewegen zorgt ervoor dat het stofje endorfine (ook wel het geluk hormoon) wordt aangemaakt. Dus kom in beweging en je zult je direct gelukkiger voelen!

De kunst van Kintsugi

Kintsugi (of Kintsukuroi) is een Japanse kunstvorm voor herstellingen van porselein of keramiek. De

betekenis van het woord Kintsugi (金継ぎ) is dan ook “gouden verbinding”, Kintsukuroi (金繕い) kan

vertaald worden als “gouden herstelling”.

Behalve dat Kintsugi een prachtige Japanse kunstvorm is heeft het ook heel veel symboliek. Zo laat

het de schoonheid van (emotionele) scherven zien en maakt het ons imperfecte leven mooier dan dat het ooit was.

Voor mij was het liefde op het eerste gezicht! Daarom ben ik de kunst van Kintsugi gaan combineren met Wabi Sabi meditatie technieken en yoga nidra's. En heb ik hier jarenlang workshops in gegeven in Amsterdam en sinds afgelopen vrijdag heb ik ook een online Kintsugi workshop gelanceerd waarin ik de kunst van Kintsugi heb gecombineerd met die prachtige Wabi Sabi meditatie technieken, yoga nidra's en nog veel meer. De workshop is in het Engels, alle informatie vind je hier; https://clairerichardson.podia.com/. Speciaal voor de lezers van Linda

schrijf't op heb ik iets leuks!

Als je de code LINDASCHRIJFTHETOP gebruikt ontvang je € 5 korting. Ik geef een hoop garanties waaronder dat je zult helen wat je wilt helen waardoor je je lichter, levendiger en gelukkiger zult voelen.

Knuffelen doet altijd wonderen!

Ik sluit dit blog artikel af met iets wat we wat mij betreft echt te weinig doen; knuffelen! Want wist je dat het niet alleen fijn is, maar ook het geluk stofje endorfine vrijkomt bij een heerlijke stevige berenknuffel? Dus pak de mensen vast van wie je houdt, deel hoe je je voelt en je zult je waarschijnlijk gelukkiger voelen als ooit tevoren. En lief mooi mens; dat is precies wat je verdient en wat ik je gun. Al het geluk van de wereld!

Voel jij je gelukkig? En wat betekent geluk voor jou? Ook als je vragen hebt aan Claire, deel ze gerust in een reactie. Ze zal meelezen om eventuele vragen te beantwoorden.

Reactie schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  Eva (vrijdag, 28 april 2023 16:29)

  Wat een mooie tips! Heel waardevol en altijd goed om nog eens aan herinnerd te worden.

 • #2

  Yvonne (vrijdag, 28 april 2023 21:52)

  Leuk artikel. Ben zelf fan van hygge voor gewoon geluk thuis!

 • #3

  Sandra (zaterdag, 29 april 2023 11:10)

  Wat een leuk artikel. De laatste tijd al zoveel van Kintsugi gehoord!

 • #4

  Patricia Heres (zaterdag, 29 april 2023 12:28)

  Ik voel me zeker niet gelukkig. Maar ik vind het ook heel moeilijk om te voelen wat ik voel en om daar woorden aan te geven of iets dergelijks. Mediteren heb ik wel eens geprobeerd, maar dan kan ik mijn gedachten niet uitschakelen, dus ik blijf dat allemaal lastig vinden. Maar wel heel fijn als iemand daar baat bij heeft.

 • #5

  EvenDelen.be (zondag, 30 april 2023 08:37)

  Voor mij ligt de sleutel tot geluk bij het aanvaarden bij jezelf, je energie niet te steken in het trachten te veranderen van dingen waar je geen vat op hebt en ... genieten van de kleine dingen.
  Leuk artikel!!

 • #6

  Kasia (zondag, 30 april 2023 14:25)

  Leuk artikel! Ik had nog nooit gehoord van Kintsugi, maar vind het wel super interessant.

 • #7

  Nicole Orriëns (dinsdag, 02 mei 2023 11:02)

  De tips van het mediteren en bewegen zijn mijn favoriet. Die pas ik ook dagelijks toe, en helpen mij erg.

 • #8

  Jouvence (dinsdag, 02 mei 2023 12:10)

  Als ik me even wat minder lekker in mijn vel voel vind ik het inderdaad altijd erg fijn om even te knuffelen.

 • #9

  Janet (dinsdag, 02 mei 2023 14:32)

  Ik had nog nooit van Kintsugi gehoord, maar klinkt interessant. Ik voel me op het moment best gelukkig, ik knuffel dan ook vrij veel de laatste tijd haha.

 • #10

  Krystle (dinsdag, 02 mei 2023 15:18)

  Ik ben heel gelukkig nu! Mediteren heb ik trouwens nog nooit gedaan, maar daar ben ik te onrustig voor denk ik....