· 

Hoe vind je de perfecte babykleding?

Hoe vind je de perfecte babykleding?

Winkelen voor babykleding kan zowel spannend als overweldigend zijn. Met zoveel opties op de markt kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Hier zijn 4 tips die je zullen helpen de perfecte babykleding voor je kleintje te vinden

Hoe vind je de perfecte babykleding?
Hoe vind je de perfecte babykleding?

Denk aan comfort

Baby's groeien snel, dus het is belangrijk om bij het winkelen voor kleding prioriteit te geven aan comfort. Zoek kleding van zachte, ademende materialen zoals katoen of bamboe. Vermijd kleding met strakke elastische banden of krassende stoffen, want die kunnen ongemak en huidirritatie veroorzaken

Maat is belangrijk

Baby's zijn er in alle soorten en maten, dus ga er niet van uit dat een "3-6 maanden" maat je kleintje meteen perfect zal passen. Het beste is om je baby op te meten voordat je kleding koopt en de maten bij te houden, zodat je ze gemakkelijk kunt terugvinden als je online of in de winkel winkelt. Zo kan je op websites als Kixx Online filteren op maten die jouw kind past.

Denk praktisch

Als je dagelijkse kleding zoekt, moet praktisch zijn je prioriteit zijn. Kies voor artikelen met gemakkelijke drukknopen aan de onderkant voor het verschonen van luiers, en zoek naar patronen of kleuren die niet snel vlekken vertonen - zo hoef je je geen zorgen te maken over te veel wassen!

Veel plezier!

Vergeet niet om even afstand te nemen van het praktische en je te laten genieten van het vinden van leuke outfits! Of het nu gaat om een jurk voor een speciale gelegenheid of gewoon een schattige onesie met een grappig gezegde, het hebben van een aantal leuke stukken in de garderobe van je baby zal elke dag aankleden leuker maken (voor jullie allebei!). 

Conclusie

Babykleding kopen hoeft niet stressvol te zijn - het is juist een kans voor jou om een band met je kleintje op te bouwen en hun persoonlijkheid uit te drukken door middel van mode! Door deze 4 tips in gedachten te houden bij het winkelen, kun je ervoor zorgen dat je elke keer de perfecte outfit vindt - comfortabel, praktisch en leuk! Veel winkelplezier!

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Nicole Orriëns (woensdag, 28 december 2022 11:37)

  Ik vind het vooral heel belangrijk om geen jurkjes in maat 74 te kopen omdat een kind dan vaak in de kruipfase zit, en dan valt met zo'n jurkje.

 • #2

  Claire (donderdag, 29 december 2022 10:05)

  Ik ben dol op mooie wolletjes voor mijn kleintjes en scoor graag (merk)kleding voor ze op Vinted.

 • #3

  Caroline (donderdag, 29 december 2022 10:06)

  Als je babykleding cadeau geeft let er dan op of de maat zal passen bij het seizoen. Zo zonde als dat ene babypakje eindelijk past en het dan winterkleding is in de zomer, of andersom.

 • #4

  Sherry (donderdag, 29 december 2022 13:46)

  Goede tips. Ik houd niet van kleding kopen die precies op de maat zit. Ik koop voor iedereen altijd iets groter.

 • #5

  Nienke | Mama met een wolkje (donderdag, 29 december 2022 22:14)

  Ik heb toen Eefje een baby was wel gemerkt hoeveel de merken van elkaar verschillen met de maatvoeringen. Niet te doen!

 • #6

  Tessa (vrijdag, 30 december 2022 19:17)

  Handige tips. Aan zwangere vriendinnen geef ik eigenlijk nooit kleden, omdat ik het lastig kiezen vind

 • #7

  Frederique (maandag, 02 januari 2023 21:34)

  Ik vond het nooit stressvol om kleding te kopen voor mijn kleintjes, leuk juist. Ik vond comfort ook altijd erg belangrijk. Verder kocht ik vaak 2e hands, want babykleding wordt vaak maar kort gebruikt dus 2e hands is vaak in nog erg goede staat. Voor cadeaus koop ik altijd een maat groter.

 • #8

  Jouvence (dinsdag, 10 januari 2023 13:55)

  Handige tips, ik hoop dat een baby'tje ons ooit gegund is (moeten we wel eerst een grotere woning).