· 

Leuke ideeën om een plantenhoekje binnen te maken

Leuke ideeën om een plantenhoekje binnen te maken

Wil je een plantenhoekje binnen maken? Met deze ideeën kun je je eigen urban jungle creëren. Plaats op dat stukje in de kamer, kamerplanten waar jij blij van wordt. Je kunt de woonkamer leuk opfleuren, dit doe je al snel met luchtzuiverende kamerplanten of een grote blikvanger. Wil je meer planten in huis, maar\is je ruimte beperkt, dan kun je een plantenhoek maken. Zo kun je meerdere plantjes in een dooie hoek plaatsen, waardoor je interieur er vanzelf weer gezellig uit gaat zien.

ideeën plantenhoekje binnen maken

Maak in huis een gezellig hoekje met kamerplanten

Zelf ben ik dol op kamerplanten, toevallig heb ik net de beplanting geteld en ik kom uit op vijftien hippe kamerplanten. Het zijn niet alleen plantjes welke graag staan in direct zonlicht, maar ik heb ook een schaduwrijk hoekje waar ik plantjes heb neergezet. Op mijn zoektocht naar een leuk plantenrek, kwam ik van alles en nog wat tegen, van decoratieve plantenrekjes tot tafels en accessoires voor hangplanten.

Met een plantenrek kun je kamerplanten boven naar beneden plaatsen

Een plantenrek bestaat uit meerder etages. Zo kun je goed de gehele ruimte van boven tot beneden benutten. Op deze wijze kun je decoratief 4 à 5 kamerplanten bij elkaar plaatsen. Wil je een geheel creëren ga dan voor een kamerplant blad in dezelfde kleur, zo kun je gaan voor grijze of gekrulde bladeren, of juist voor planten met een opvallend blad.

Natuurlijk is het ook leuk om je eigen jungle hoekje te maken met tropische of luchtzuiverende planten. Let op voor tropische kamerplanten, als de Calathea of Olifantoor, ze zien er vaak prachtig uit, maar zijn moeilijker te onderhouden. Vaak zijn het echte diva's, die een aparte verzorging nodig hebben.

plantenhoek in woonkamer creëren

Creëer een plantentafel, je eigen urban jungle op een plek

Heb je nog een tafeltje over of heb je een leuk kastje gevonden bij de kringloop? Pimp de woondecoratie op, zodat deze goed bij je interieurstijl past. Schuur het woonmeubel op en geeft het tafeltje een ander kleurtje. Op deze wijze kun je een gedeelte reserveren voor je kamerplanten. Soms kunnen meerder planten in huis, net iets te veel zijn. Plaats je de beplanting allemaal bij elkaar, dan heb je daar geen last van. Wil je je interieur eenvoudig houden, ga dan voor een soort plantenpot. Heb je een kleurrijk interieur dan kun je de kleuren verwerken in de kamerplantenpotten. 

Je plafond sfeervol maken met een hangplanten

Je kunt ook net zoals in de tuin de planten in de lucht ophangen, door middel van hangplanten. Er zijn tegenwoordig handige hangplantenbakken, waarbij je de planten decoratief aan het plafond kunt ophangen. Decoratieve planten zijn Klimop, het Chinees lantaarntje of Lipstickplant. Houd er wel rekening mee dat het niet altijd makkelijk is om je kamerplanten water te geven. De pot kan namelijk gaan schommelen of de plant hangt zo hoog dat je niet goed kan zien of de aarde nat of droog is.

 

Wil je wel een hangplant, maar geen gaten in je plafond, dan kun je ook een plant op een hoge kast plaatsen en deze langs je vitrinekast naar beneden laten groeien. Heb jij veel beplanting in huis?

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Claire (vrijdag, 03 mei 2024 09:40)

  Wat een heerlijke ideeën! Ik ben dol op planten. Ook om ze op te hangen trouwens. Dat geeft ook direct zo'n warme en gezellige sfeer.

 • #2

  Melanie Hoogvliet (donderdag, 16 mei 2024 11:20)

  Ik heb ook een aantal hangplanten. Ik vind planten in huis zo ontzettend gezellig

 • #3

  sandra (donderdag, 16 mei 2024 11:57)

  Wat leuke tips! Naar mijn gevoel geven planten leven aan een interieur. Ik vind hangplanten altijd mooi en heb er ook op mijn hoge boekenkast eentje staan.

 • #4

  Malou (donderdag, 16 mei 2024 14:31)

  Wat een goede ideeën zeg, ik ben gek op planten en ik vind zo'n plantenrek echt leuk staan!