· 

Industriële gordijnen: 4 kleuren voor de slaapkamer

Industriële gordijnen: 4 kleuren voor de slaapkamer

De slaapkamer is een plek waar je terug kan trekken en uit kan rusten. Vaak is het interieur in de slaapkamer het "vergeten kindje" toch kan je op een makkelijke wijze je slaapkamer gezellig inrichten. Is jouw favoriete woonstijl stoer wonen en wil je de slaapkamer een industriële look geven dan mogen gordijnen niet ontbreken. 

 

Er is een ruime keuze qua raambekleding, van jaloezieën, inbetween tot overgordijnen op maat. Als je wooninspiratie gaat opdoen is het verstandig om goed na te denken over de kleur, de kleurtint bepaald immers de sfeer in de slaapkamer.

4 kleuren industriële gordijnen
4 kleuren industriële gordijnen

Maak een moodboard voor je interieur

Heb je nog helemaal geen idee hoe de stoere kamer eruit moet komen te zien, maar heb je wel al woonideeën van bijvoorbeeld Pinterest, maak dan een moodboard. Een moodboard is een collage, welke je makkelijk zelf kan maken. Door al je inspiratie en ideeën naast elkaar neer te leggen, ontstaat er een duidelijk overzicht voor het indelen van je interieur. Op deze wijze wordt de woonstijl en het kleurenpalet duidelijk en krijg je meer ideeën over de meubels. Zo kan je je slaapkamer sfeervol inrichten.

 

Niet alleen de indeling van je kamer is belangrijk, ook de gebruikte materialen zorgen voor een warme sfeer. Denk hierbij aan een fluwelen stof voor de overgordijnen of houten meubels. Heb je alles op een rijtje van stoer behang tot een houten vloer, dan kan je de gordijnen gaan uitkiezen. Voordat je overgaat tot gordijnen kopen is het belangrijk om goed na te denken over het soort raambekleding en de juiste kleur.

 

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Kan je nu beter gaan voor een lichte of een donkere kleur? Deze tip wil ik je meegeven, wil je warmte in de slaapkamer zorg dan voor contrast. Heb je een lichte muur dan kan je het beste donkere gordijnen nemen. Heb je juist een antraciet betonnen muur in gedachte dan staat lichtere raambekleding mooier.

Industriële slaapkamer - Gordijnen kleuren tips
Industriële slaapkamer - Gordijnen kleuren tips

Welke kleur gordijnen past bij een industriële slaapkamer?

Bij een industriële slaapkamer denk je al snel aan een betonnen muur, stalen meubels en metalen woonaccessoires. Voor de inrichting van de slaapkamer zijn niet alleen de materialen belangrijk maar ook de kleurencombinaties.

 

De basiskleuren van een stoere slaapkamer zijn aardse tinten, bij deze interieurstijl heb je een ruime keuze uit verschillende kleuren. Het zijn warme en natuurlijke kleuren, welke je veel terugziet als jet de bossen ingaat. Laat je inspireren door de kleurtinten welke goed te combineren zijn met andere kleuren. 

Er zijn vier kleuren welke er echt uitspringen en dat zijn:

 • Grijs
 • Groen
 • Taupe
 • Zwart

Alle vier de kleuren hebben een rustige uitstraling en zorgen voor ontspanning, waardoor je lekker in slaap valt. Het is belangrijk dat jij kiest voor je persoonlijke voorkeur. Kleur kan een belangrijke invloed hebben op je stemming en  kan sfeerbepalend zijn. Ga daarom voor een kleurtint waar jij je fijn bij voelt.

Wel of geen verduisteringsgordijnen

Wanneer gebruik je wel of geen verduisteringsgordijnen? Dat hangt ervan af hoe licht of diep je slaapt. Ben je een vaste slaper dan heb je een keuze uit diverse raambekleding. Maar als je in de zomermaanden, wanneer je vertrek eerder verlicht wordt door de opkomende zon, last hebt van veel licht, dan zijn verduisterende gordijnen een uitkomst. De zonwerende gordijnen zijn niet alleen ideaal om de zon tegen te houden, de gordijnen zorgen ook voor minder geluid. Zo sla je twee vliegen in een klap.

Welke kleur raambekleding zou jij nemen?

Reactie schrijven

Commentaren: 21
 • #1

  Krystle (donderdag, 05 januari 2023 12:55)

  Ik heb onlangs gordijnen en een rolgordijn gekocht in taupe kleur. Staat super mooi en warm!

 • #2

  Claire (donderdag, 05 januari 2023 16:35)

  Herkenbaar! Hier is de slaapkamer ook een plek waar qua interieur best meer aandacht aan geschonken mag worden.

 • #3

  Merel | De Mamagids (donderdag, 05 januari 2023 17:38)

  We hebben voornamelijk sprekende blauwtinten in huis. Daar vind ik grijze en lichte raambekleding het mooist bij staan. Handig artikel!

 • #4

  Nicole (donderdag, 05 januari 2023 18:28)

  Wij zijn erg slecht als het gaat om interieur inrichten etc. Beetje allegaartje geloof ik.
  Alleen de slaapkamers van de kinderen zijn redelijk in 1 stijl geloof ik. Daar hebben we dan ook goed gekeken naar de raamdecoratie.

 • #5

  Sanne (donderdag, 05 januari 2023 20:24)

  Zo een latjes liggen snel vol stof. Ik zou eerder kiezen voor een rolgordijn. Gemakkelijk in onderhoud en zeker niet duur.

 • #6

  Nicole Orriëns (vrijdag, 06 januari 2023 09:23)

  Ik vind de foto met de lichte kleuren en de luxaflex heel mooi. Sfeervol en elegant!

 • #7

  Tessa (vrijdag, 06 januari 2023 19:02)

  Ik heb Luxaflex, omdat ik toch altijd wel iets van licht nodig heb in mijn slaapkamer

 • #8

  Josyanne (zondag, 08 januari 2023 08:35)

  Ik heb zelf nog geen slaapkamer die echt af is. Ik haal steeds losse dingen die ik leuk vind. Maar echt eenheid wat jij beschrijft vind ik nog lastig

 • #9

  Irene (zondag, 08 januari 2023 11:15)

  Herkenbaar! Mijn slaapkamer kan ook wel een opknapbeurt gebruiken.

 • #10

  Wanda (zondag, 08 januari 2023 11:56)

  Onze slaapkamer staat voor dit jaar op de planning om eens flink onder handen te nemen. We moeten vooral flink opruimen, onze kledingkasten uitmesten en inderdaad nieuwe gordijnen zijn ook geen overbodige luxe, ik zou wat kleur betreft naar donkergroen/olijfgroen neigen.

 • #11

  Frederique (zondag, 08 januari 2023 12:11)

  Ik zou voor groen gaan, ik houd van kleur. Ik kies altijd voor verduisteringsgordijnen, ik kan niet slapen zonder.

 • #12

  Janet (zondag, 08 januari 2023 19:49)

  Wij kregen juist van de verkopers v/d raambekleding de tip om niet te kiezen voor donkere raambekleding, omdat de algehele uitstraling daar standaard zo donker van wordt. Ze gaven de tip om de raambekleding in wit of lichte kleur te doen en de industriele look op andere manieren terug te laten komen.

 • #13

  Rory (maandag, 09 januari 2023 12:45)

  Ik heb heel snel last van geluid en licht. Zelfs de meest lichte tinkelgeluidjes irriteren mij. En zo eigenlijk ook de lichtstralen, al is dat op vakantie anders, als het niet anders kan. Omdat het thuis allemaal niet werkte. De gordijnen die wij kochten waren dan steeds net niet helemaal afsluitend. Heb ik zelf een oplossing bedacht. Een douchestang in de koof van onze openslaande deuren, daar een verduisteringsgordijn opgehangen dat niet goed werkte. Vervolgens de andere variant (die ook niet goed werkte) ervoor in de rails gehangen. En twee gordijnen die niet helemaal goed verduisteren zijn samen op de een of andere manier wel goed! Tadaaa. En ja, ik houd van licht dus beiden zijn crème-en zandkleurig.

 • #14

  sandra (dinsdag, 10 januari 2023 07:23)

  Hier ook net nieuwe raambekleding! Ik heb er een hele tijd over gedaan om te kiezen want vind dat erg belangrijk

 • #15

  Jouvence (dinsdag, 10 januari 2023 13:31)

  Ik ben fan van zwart, dus ik zou voor zwarte raambekleding gaan.

 • #16

  Caroline (zaterdag, 14 januari 2023 14:04)

  Ik vind de industriële woonstijl persoonlijk te somber en donker. Ik heb liever een lichte interieurstijl met bijpassende lichte gordijnen, daar zou ik voor kiezen ;-)

 • #17

  Melanie (woensdag, 18 januari 2023 13:05)

  Ik heb beneden mooie petrol kleurige gordijnen van linnen. Zon doorlatend maar houdt wel net dat hele scherpe zonlicht tegen. In de keuken hebben we zwarte lamellen omdat we daar meer inkijk hebben.

 • #18

  Sherry (woensdag, 18 januari 2023 16:33)

  Wauw wat mooi ik vind ze mooier dan Luxa flex die we nu hebben. We zijn nog aan het verbouwen. Dus wellicht dat we hier ook voor kiezen.

 • #19

  Nicole Orriëns (dinsdag, 24 januari 2023 09:33)

  Ik houd wel verduisteringsgordijnen als het gaat om goed slapen. Zeker voor kinderen!

 • #20

  Frederique (woensdag, 01 februari 2023 16:21)

  Ik zou voor een donkere kleur kiezen, misschien wel zwart. Een moodboard is inderdaad altijd fijn, ik moest ze vroeger maken voor mijn studie dus ik doe het nu nog vaak.

 • #21

  Joanne (woensdag, 01 februari 2023 17:33)

  Zo gaaf! Wij hebben momenteel lelijke rolgordijnen hangen, die wil ik nog wel een keer vervangen voor zoiets! Alleen de kleur weet ik echt totaal nog niet... Ik zou het liefst voor zwart gaan aangezien wij ook een industriële look hebben, maar daar zie je echt elk stofje op liggen natuurlijk...