· 

Inspiratie woonkamer grijs – 5 kleur interieur ideeën

Inspiratie woonkamer grijs – 5 kleurencombinaties interieur

Je woonkamer krijgt een nieuwe look, de basiskleur wordt grijs. Maar is de tint grijs saai, of juist een mooie kleur die je met vele accenttinten kan combineren? Grijs is een fraaie basiskleur welke je kan toepassen in vele woonstijlen. Er zijn veel kleurencombinaties welke goed passen bij lichtgrijze meubels of een donkergrijze muur, maar welke tint kan het beste op de wand als de bank antraciet of muisgrijs is? In dit artikel geef ik je meer uitleg, tips en ideeën over hoe je je huis het beste kan inrichten als de kleur grijs je favoriete interieur kleur is.

Inspiratie en kleur ideeën woonkamer grijs
Inspiratie en kleur ideeën woonkamer grijs

Welke kleurencombinaties kan je maken met grijs?

De kleur grijs is een neutrale kleur welke je met vele natuurlijke tinten kan combineren, o.a.met de kleurtinten groen, bruin, zwart, geel, rood en blauw. Wil je een rustige uitstraling in de woonkamer dan kan je het beste een kleur uitkiezen en daar diverse kleurtinten van gebruiken. Is bijvoorbeeld groen je favoriete kleur dan kan je mosgroen, donkergroen, legergroen en lichtgroen terug laten komen in je interieur. Omdat je alle tinten uit een kleurtint hebt gekozen creëer je rust en kalmte. Ben jij meer een bonttype en houd je van diverse felle maar ook rustige kleuren dan kan je meerdere kleurencombinaties toevoegen bij het stijlen van je woonkamer.

Kleurencombinaties grijze woonkamer
Kleurencombinaties grijze woonkamer

Kleur en interieur ideeën voor bij de woonstijl

Heb je geen idee welke kleurtinten goed passen bij je grijze woonkamermeubels? Dan geef ik je in dit artikel graag inspiratie en ideeën. Elke woonstijl heeft weer een andere bijpassende kleur en uitstraling. Wil je weten welke kleurtinten goed bij jouw grijskleurige eettafel en eetkamerstoelen passen dan is het slim om te kijken naar de inrichting van de woonkamer. Welke woonstijl past het beste bij jou?

 • Industriële woonstijl: Je kan de industriële woonstijl combineren met bruintinten, groen, zwart of een beige/zandkleurige kleur
 • Scandinavische woonstijl: De Scandinavische stijl kenmerkt zich door lichte tinten waaronder wit, beige, zand en aardetinten in combinatie met zwart
 • Klassieke woonstijl: Heb je grijskleurige meubels in een klassiek interieur dan kan je er de volgende kleuren aan toevoegen, de meeste kleurtinten zijn donker zoals donkerblauw, donkergroen maar ook oudroze en zwart
 • Landelijke woonstijl: In een Landelijke woonstijl past ook heel goed een grijskleurige bank, je kan de grijs gekleurde meubels combineren met de volgende kleuren: taupe, wit, diverse bruintinten maar ook zwart, donkerblauw en donkergroen
 • Bohemian woonstijl: Bij de Bohemian woonstijl kan en mag veel, veel felle kleuren zien we tevoorschijn komen in dit interieur waaronder: terracotta, aubergine, turquoise, okergeel en azuurblauw
Grijze bank - Welke kleur op de muur?
Grijze bank - Welke kleur op de muur?

Grijze bank: welke kleur op de muur?

Een lichtgrijze bank kan je het beste combineren met een effen kleur, is het zitmeubel muisgrijs dan is wit of beige een mooie achtergrondkleur voor op de muur. Je ziet de combinatie ook veel in de moderne Scandinavisch interieur, bij de woonkamer inrichting zie je vooral lichte kleuren, de variatie hierop is lichtgrijs met wit, zand en beige kleuren. Om meer kleurtinten in je interieur te brengen is het niet noodzakelijk om de muur een kleurtint te geven, je kan ook de sierkussens in combinatie met het vloerkleed een warme kleur geven en zo je woonkamer een gezellige uitstraling geven.

Is het zitmeubel donkergrijs dan kan je werken met contrast, achter de donkerkleurige bank kan je dan een lichte kleurtint plaatsen. Bij de tint antraciet passen vooral pasteltinten, zachte kleuren die mooi afsteken bij de donkere bank, hierbij kan je denken aan de kleurtinten roze, zalm, geel, mint en babyblauw. Mint en babyblauw geven je interieur een koelere uitstraling, de overige kleurtinten zorgen voor meer warmte in huis.

Grijze woonkamer inspiratie interieur
Grijze woonkamer inspiratie interieur

Welke meubels passen goed op een grijskleurige vloer?

Er zijn veel grijskleurige vloeren verkrijgbaar, van een gietvloer, laminaten tot een houten vloer met een grijze tint. De lichtgrijze maar ook de donkergrijze tint is goed te combineren met meubels van verschillende soorten materiaal. Wil je een warme uitstraling dan is hout de ideale combinatie, de houttint zorgen voor een mooi contrast. Spreekt stoer wonen je meer aan dan kan je de woonkamervloer ook combineren met staal. Op deze wijze creëer je met grijs meer sfeer in huis.

Heb jij veel grijstinten in je interieur?

Reactie schrijven

Commentaren: 14
 • #1

  Nicole Orriëns (vrijdag, 05 augustus 2022 10:55)

  Bij grijs dacht ik eerst: 'Saai!' maar de foto's laten goed zien dat er veel mogelijkheden zijn!

 • #2

  Wanda (maandag, 08 augustus 2022 19:55)

  Onze bank is grijs, maar dat is echt zo'n ontzettend saaie kleur grijs dat het echt geen blikvanger is. Gelukkig is ie al op leeftijd dus binnenkort gaan we hem vervangen.

 • #3

  Frederique (dinsdag, 09 augustus 2022 10:22)

  Ik houd dus echt niet van grijs, niet in mijn kleding of in mijn inrichting. Ik vind het een van de saaiste kleuren. Toen ik nog styliste was, combineerde ik het graag met roze.

 • #4

  Claire (dinsdag, 09 augustus 2022 16:09)

  Wauw, ik had geen idee dat grijs zo sfeervol kon zijn!

 • #5

  Tessa (woensdag, 10 augustus 2022 17:05)

  Grijs kan heel mooi zijn, mits je het goed combineert met andere kleuren/printen

 • #6

  Linda (maandag, 15 augustus 2022 21:34)

  Ik hou van grijs! Wij hebben het ook gecombineerd met een zandkleur.

 • #7

  Deborah (dinsdag, 16 augustus 2022 10:13)

  Ik vind grijs echt een hele mooie kleur. Je kunt er heel veel kanten mee op en het laat zich heel mooi samen voegen met andere kleuren. Dat laat je hier in je blog ook goed zien. Wij gaan binnenkort een van onze kamers aanpakken. Daar komt de kleur grijs ook in terug. Niet als hoofdkleur. Maar wel voor de details. Na het lezen van je blog heb ik nog meer zin gekregen om die kamer aan te pakken haha.

 • #8

  Marie-Lise (Reisrustig.be) (dinsdag, 16 augustus 2022 20:36)

  Ik zou niet zo snel voor grijs gaan, al snap ik wel de kalmerende eigenschappen ervan.
  Maar voor mij zou het uiteindelijk wat te somber worden, hoewel het op zich en in combinatie met bijvoorbeeld dat groen echt wel mooi is.

 • #9

  Linda Meester (woensdag, 17 augustus 2022 08:45)

  Oh prachtig met dat groen. We hebben veel muis of dolfijn grijs in huis. Ideaal met wit en zilver te combineren

 • #10

  Sandra (woensdag, 17 augustus 2022 14:32)

  Ik vind grijs altijd heel mooi. Mijn salon is grijs! Met kleine accenten in een andere kleur kan je erg makkelijk van look veranderen

 • #11

  EvenDelen.be (vrijdag, 19 augustus 2022 13:09)

  Spelen met kleuren is altijd leuk. Ik hou vooral van de derde foto.
  Voor mijn slaapkamer heb ik wit gecombineerd met petroleumblauw.
  Ik ben echt blij met het resultaat.
  Echt fijne tips!

 • #12

  Renata Feyen (vrijdag, 19 augustus 2022 23:31)

  Tegenwoordig zijn er ook veel mooie grijstinten - en je kan inderdaad zoveel kleuren er mee combineren

 • #13

  Sherry (woensdag, 24 augustus 2022 19:53)

  Hele mooie kleur. Zo een kleur heb ik ook in mijn kamers.

 • #14

  rachel (zaterdag, 10 september 2022 09:34)

  wij hebben een donkergrijze bank en is goed te combineren met natuur tinten zoals de rest van ons huis