· 

Met deze 6 soorten kaarsen zit je er in de winter warm bij

Met deze 6 soorten kaarsen zit je er in de winter warm bij

Wil je verschillende soorten kaarsen mixen en matchen of geurkaarsen in je interieur toepassen om zo meer gezelligheid te creëren in de winter? In dit artikel kun je diverse hippe kaarsen vinden welke mogelijk goed bij jouw woonstijl en kleurenpalet passen. Combineer verschillende kaarsen soorten met elkaar of ga voor sfeervolle woondecoratie in huis die je een warm gevoel geven.

Met deze 6 soorten kaarsen zit je er in de winter warm bij

Welke kaarsen soorten zijn er?

Zodra de blaadjes van de bomen vallen en het buiten donker wordt, krijgen we de drang om het thuis gezellig te maken. We sluiten vaak op een eerder tijdstip de gordijnen. Of we pakken een warme plaid om te decoreren, of gebruiken het warme kleedje om er in de avonden warm bij te zitten. Om de wintermaanden gezellig te maken zijn er verschillende decoratieve sierkaarsen die je kunt gebruiken in de woonkamer, al worden er tegenwoordig ook kaarsen neergezet op andere plekken in de woning, denk hierbij aan de wc of de slaapkamer. 

Geurkaarsen

Wie kent de bekende geurkaars niet?  Geurkaarsen zijn er in verschillende aromageuren. Waarbij de een, bijvoorbeeld de geur kaneel erg aangenaam vindt, omdat de lucht doet denken aan een bakkerij, vindt de ander juist een frisse sinaasappel of citrusachtige geur erg lekker.

Buiten heerlijke luchtjes zijn er ook geuren waarbij je fijn kunt ontspannen.  Lavendel is zo'n geur, deze lucht wordt ook gebruikt als aromatherapie, om heerlijk te ontspannen en ontstressen, zelf krijg ik van de relaxte geur hoofdpijn, maar dat geldt niet voor iedereen. Het aroma van diverse geuren is heel persoonlijk, wat de beste geur in huis is, kun je daarom beter zelf bepalen.

Stompkaarsen

Een stompkaars heeft een ronde vorm, is recht en vaak glad. Je ziet de kaarsen op een kandelaar of op zichzelf staand op bijvoorbeeld een plateau. Je kunt meerdere kleuren bij elkaar neerzetten of een speelse decoratieve combinatie maken van verschillende hoogtes. Waarbij de verlichting vroeger erg in trek was zien we nu dat de rustieke kaars meer gewild is.

Rustieke kaarsen

Waarom is de rustieke kaars meer aantrekkelijker dan de stompkaars? Dit komt door de natuurlijke uitstraling. De woonaccessoire heeft meer een eigentijdse look. De kaars is in vergelijking met de stompkaars ongelijkmatig. De verlichting wordt veel neergezet op salontafels, schalen of in grote lantaarns. Ook deze kaarsen zijn er in verschillende diktes, kleuren en hoogtes, wil je sfeer en warmte in de woonkamer, dan zijn rustieke kaarsen een goede keuze.

Waxinelichtjes

Waxinelichtjes zijn ideaal want je hebt niet snel last van brandgevaar, mits je de verlichting in een kerststukje plaatst. Plaats de kaarsjes in een waxinelichtjeshouder en je zit er voor 3 á 4 uur warm bij. Tegenwoordig heb je ook dikkere en dunne uitvoeringen, zodat je een keuze hebt in de tijdsduur van het branden van de kaars in de woonkamer.

Lantaarnkaarsen

Tijdens een koude winter wil je er natuurlijk warm bijzitten. Wil je leuke blikvangers in huis dan is een grote lantaarn leuk om neer te zetten. Plaats de decoratie op de grond om een saai hoekje op te vrolijken of zet er een paar bij elkaar op de eettafel. Wil je meer gezelligheid dan kun je ook de sfeer naar buiten toetrekken en een paar lantaarns in de tuin of op balkon plaatsen. Met een paar mooie lantaarnkaarsen erin creëer je een geborgen plekje binnen en buiten.

Spiraalkaarsen

Spiraalkaarsen zijn tegenwoordig helemaal trendy. De lange gedraaide kaarsen hebben een klassieke uitstraling, toch kunnen ze door de moderne uitvoering ook prima in een modern of Scandinavisch interieur. Je kunt ze per twee kopen, maar ze zijn ook per meerdere hoeveelheden te bestellen.

Welke kaarsen heb jij in de woonkamer?

Reactie schrijven

Commentaren: 9
 • #1

  Jouvence (zondag, 03 december 2023 12:19)

  Wij hebben geurkaarsen, rustieke kaarsen, kandelaars en een lantaarnkaars in huis staan. Ook maak ik graag gebruik van waxinelichtjes in leuke houders.

 • #2

  Claire (donderdag, 07 december 2023 18:28)

  Ik ben dol op heerlijk ruikende geurkaarsen vooral in deze tijd van het jaar.

 • #3

  Tessa (donderdag, 07 december 2023 19:15)

  Voor mij was een kaars altijd gewoon een kaars. Nooit bij stil gestaan dat er ook nog zo veel soorten zijn

 • #4

  Frederique (zaterdag, 09 december 2023 18:09)

  Ja echt he, ik zie ze overal die spiraalkaarsen. Wel leuk hoor. Ik houd van alle soorten kaarsen, altijd gezellig!

 • #5

  Saskia (zondag, 10 december 2023 12:26)

  Ik heb eigenlijk van alles staan qua kaarsen. Alleen de diner kaarsen (die lange smalle) ben ik minder fan van. Die heb ik dan ook vrijwel nooit in huis.

 • #6

  Kiki (dinsdag, 12 december 2023 23:47)

  Ik koop altijd kaarsen die er mooi uitzien en steek ze vervolgens dan nooit aan... Ben ik de enige? Haha

 • #7

  Malou (woensdag, 13 december 2023 10:31)

  Ik vind kaarsen altijd zo knus en gezellig! In deze tijd van het jaar steek ik regelmatig kaarsen aan

 • #8

  Mitchel (donderdag, 14 december 2023 13:59)

  Waxinelichtjes heb ik altijd in huis. Ik vind het heel gezellig staan. De flikkerende lichtjes vind ik erg prettig.

 • #9

  sandra (donderdag, 14 december 2023 18:56)

  Ik heb allerlei soorten kaarsen. Een winteravond zonder is voor mij ondenkbaar, zo gezellig!