· 

Kerstkleuren 2023: sierlijke kerstballen voor in de boom

Kerstkleuren 2023: sierlijke kerstballen voor in de boom

Elk jaar zijn er weer ouderwetse en nieuwe kerstkleuren en ook dit keer zijn de kersttrends 2023 weer voorzien van decoratieve kerstballen. Zelf vind ik het altijd leuk om te zien welke kerstballen kleuren hip zijn en hoe de kerstversiering is toegepast. Heeft je woonkamer een andere kleurtint gekregen, dan is het altijd sierlijk als de kerstdecoratie mooi aansluit bij de rest van het geheel. Om de kerstsfeer in huis te krijgen zijn mooie ballen onmisbaar, maar welke kerstkleuren zijn nu trendy? In dit artikel staat mijn inspiratie van een groot tuincentrum, zodat je ideeën en tips op kunt doen van de hipste sfeer in huis.

Kersttrends 2023: welke kleur kerstballen? Donkerblauw, donkergroen, oudroze of bruin

Kersttrends 2023

Ieder jaar is het weer leuk om te kijken wat de kerstkleuren zullen zijn, voor de kersttrends 2023 ben ik op onderzoek uitgegaan in een groot tuincentrum, waar het een walhalla aan kerstversiering is, met mooi opgetuigde kerstbomen en een zee van kleuren en prints. Zelf kan ik er erg van genieten, maar eerlijk is eerlijk na een middagje rondstruinen ben ik blij dat ik thuis een kopje thee kan drinken. Ik heb zo veel decoratie gezien van glitter, bewerkte, mat en glimmende kerstballen. Maar ook een Disney-kerstboom met alle Disneyfiguren die je maar kunt bedenken.

In dit artikel ga ik niet de thema's bespreken, maar de kleurtinten, zodat je dadelijk een stijlvolle kleur kunt uitkiezen welke mooi bij je interieur past.

Van ouderwets kleuren tot hippe nieuwe kerstboom trends

De ouderwetse kerstkleuren blijven elk jaar terugkomen, van een versierde kerstboom met gouden ballen tot een rood versierde boom en zelfs een rood ruitje heb ik voorbij zien komen. De klassieke kleur rood straalt echt het kerstgevoel uit, wat staat voor warmte en gezelligheid. Natuurlijk kan de kleurtint goud ook niet ontbreken, deze kleurtint kan eigenlijk bij elke kleur, het maakt niets uit of je nu natuurlijke kleuren in je interieur hebt of houd van een moderne woonstijl. 

 

Wil je een beetje met de tijd meegaan of heeft je woonkamer een andere look gekregen, dan is het leuk om ook de kerstballen te vervangen. Je kunt dan kijken naar de nieuwste kerstboom trends. Het is slim om je van tevoren goed te oriënteren en inspiratie op te doen. In het artikel over de kersttrends 2022 zie je een tabel staan, waarbij een richtlijn wordt gegeven over het aantal ballen dat je nodig hebt om de kerstboon te versieren. Zo zie je dat je voor een kerstboom van 150 cm al snel 120 kerstballen nodig hebt. En dat is niet alle versiering, vaak koop je er nog kerstslingers, een piek, kerstlampjes en wat kerstdecoratie bij.

 

Verleden jaar ben ik voor een nieuwe kleurtint gegaan. Daarbij was ik aan kerstversiering ongeveer € 100,00 kwijt, dit waren alleen kerstballen en decoratie, de kerstlampjes en de kosten voor de boom zijn daarbij niet meegerekend. Omdat de kosten van de kerstdecoratie snel oplopen is het slim om ideeën op te doen wat betreft de kerstkleuren. Op deze wijze kun je je kerstinkopen voor een lange tijd gebruiken.

4 nieuwe kerstbalkleuren

Ik vind er dit jaar echt vier kerstballenkleuren uitspringen, de trendy kerstversiering hadden de kleuren oudroze, donkerblauw, donkergroen en meerdere bruintinten. De nieuwe kleuren knalde er echt uit. Waar verleden jaar meer pastelkleuren aanwezig waren zoals zachtroze, waren het nu meer klassieke kleurtinten, bijvoorbeeld oudroze. 

kersttrends 2023: oudroze kerstballen als decoratie

1. Oudroze kerstballen

Ben je dol op een vleugje romantiek in de woonkamer, dan mag de kleurtint oudroze niet ontbreken. Voor velvet pink kerstballen betaal je voor ongeveer 37 kerstballen €25,00, dan heb je een mix van mat, glans en glitter. De zacht rustgevende oudroze kerstballen kunnen mooi samengaan met andere kerstkleuren zoals zilver, goud, wit of andere pasteltinten. Zo creëer je een sfeervolle kerstboom met een eigentijdse kleur en stijl.

Kerstkleuren en trends 2023: donkerblauwe kerstballen en kertversiering

2. Donkerblauwe kerstversiering

Donkerblauwe kerstversiering kan om vele redenen aantrekkelijk zijn. De kleurtint oogt elegant waardoor de kerstbal een chique en verfijnde uitstraling krijgt, perfect voor een Hotel Chique interieur. Maar de veelzijdige versiering is ook prima te combineren met zilveren of gouden kerstdecoratie waardoor de kerstbal meer een klassieke vibe in huis uitstraalt. De rustige "koude kleur zorgt voor rust in huis en is geheel tijdloos. Dit is een groot voordeel, want de versiering zal nooit uit de mode raken. Combineer de decoratie met ijsblauw of een andere lichtere tint voor meer contrast. Dit zorgt voor een speels effect in de kerstboom.

kerstkleuren 2023: bruine kerstversiering van kerstballen tot slingers

3. Bruintinten in de kerstboom

Bruintinten in de kerstboom staan voor warmte en gezelligheid. De bruine kerstballen passen goed in een natuurlijk interieur, waarbij veel duurzame natuurlijke materialen aanwezig zijn, zoals hout, wol, jute, linnen en katoen. De bruine kleur zorgt voor gezelligheid en een knusse kerstsfeer in huis. 

Je kunt de kleur kerstballen combineren met de klassieke kerstballen, welke je veel ziet in de kleuren groen, rood en goud. Maak een bonte mix of houd, het alleen bij de kleur bruin, maar werk dan met verschillende bruintinten.

kerst trends 2023: donkergroene kerstballen in boom

4. Donkergroene ballen voor in de boom

Donkergroene kerstballen zijn niet voor niets hip in de boom. De traditionele kleur was bij de kersttrends 2022 nog niet zo populair, maar staat nu in de top vier. Waar een paar jaar geleden nog een zachtgroene kerstbal in de boom zagen hangen is de trend nu donkerkleurige ballen. Maar ook in de kleur groen zijn nog veel kleurtinten mogelijk. Groen associeer je al snel met dennennaalden en de kerstboom, op deze wijze haal je de natuur van buiten naar binnen. Creëer warmte is de woonkamer met een van deze mooie kerstkleuren of mix en match de tinten met elkaar, zodat jij er dadelijk met kerst sfeervol bij zit.

Welke kleur kerstballen heb jij en ben jij get ready voor de feestdagen?

 

Leestip: Leegte nu kerstboom de deur uit is.

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Jouvence.nl (zaterdag, 11 november 2023 13:30)

  Wij hebben sinds vorig jaar donkerblauwe kerstballen met goud, we zochten de kleur donkerblauw toen al een paar jaar en het was er telkens niet. Voorheen hadden we altijd rood met goud.

 • #2

  Claire (zondag, 12 november 2023 12:11)

  Ik vind oud roze prachtig! Onze kerstboom is tijdloos, wit met goud.

 • #3

  Tessa (maandag, 13 november 2023 19:32)

  Mijn kerstspullen heb ik qua kleur aangepast aan de kamer waar de kerstboom staat. Mijn huiskamer heeft veel paars, dus ik heb ook veel roze en paarse kerstdecoratie

 • #4

  Renata Feyen (dinsdag, 14 november 2023 00:21)

  Wij hebben 2 jaar terug ook nieuwe kerstballen gekocht en een mengeling gemaakt van lichtblauw en wit voornamelijk

 • #5

  Nicole Orriëns (vrijdag, 17 november 2023 10:48)

  Wij hebben van alles en nog wat, en bijna allemaal van karton of kunststof zodat ze niet kapot kunnen vallen. Dat is nog uit de tijd dat de kinderen klein waren.

 • #6

  Malou (dinsdag, 21 november 2023 16:26)

  Ik heb nu vooral roze en zilveren ballen in de boom hangen, maar ik vind donkerblauw ook wel heel gaaf!

 • #7

  Renata Feyen (dinsdag, 28 november 2023 00:17)

  Van de bruine ben ik niet zo een fan, maar die roze, blauwe en groene zijn heel mooi. Onze boom is met goud, zilver, blauw en wit

 • #8

  Uniek overnachten (zondag, 03 december 2023 13:35)

  Ik ben helemaal weg van die oud roze kleurtjes. Zo gezellig! Past helemaal in de periode van het jaar ook.