· 

Kersttrends 2022: welke kleur kerstballen in de kerstboom?

Kersttrends 2022: welke kleur kerstballen in de kerstboom?

Jaren dezelfde kerstballen is een beetje saai, soms wil je iets nieuws in je interieur. In dit artikel bespreek ik de kersttrends 2022, zodat je kan zorgen voor een gezellige kerstsfeer in huis.  Zodra je gaat switchen van kleur komen er veel vragen op je af. Zoals welke decoratie is nu trendy en past de kleur van de kerstversiering goed in de woonkamer?

Je kunt natuurlijk met de laatste kersttrends 2022 meegaan, maar het is wel leuk als de kerstdecoratie een geheel vormt. In dit blog zet ik de 6 opkomende kerstballen trends op een rijtje, zodat je ideeën kan opdoen voor de woonkamer en op de hoogte bent van de kerstkleuren.

kersttrends 2022: decoratie woonkamer ideeën
kersttrends 2022: decoratie woonkamer ideeën

De kersttrends 2022 met nieuwe kleuren

Elk jaar zijn er weer nieuwe kerstkleuren actief, ook in 2022 zien we nieuwe kleuren. Mooie kerstdecoratie waarmee je de boom kan versieren en er een stijlvolle kerstboom kan creëren. Dit jaar zien we in de kersttrends een combinatie van kerstballen met een ouderwetse kleur gemixt met trendy decoratieve kerstballen welke een hippe kleur hebben. De volgende kleur kerstballen zijn nu erg trendy: Zwart, Roze, Groen, Goud, Kobaltblauw en aardetinten.

Inspiratie van Pinterest: kerstballen trends 2022
Inspiratie van Pinterest: kerstballen trends 2022

Een leuk idee voor de woonkamer mix de kerstballen

 Waar we voorheen een Nordman kerstboom zagen met bonte kleuren of een boom gestijld in een kleur, zien we nu vaak dat twee kleuren worden gemixt. De kleurencombinaties zorgen voor een speels effect. Er zijn diverse kleuren welke je goed met elkaar kunt combineren:

 • Aardetinten/ Wit
 • Oudroze/Turquoise
 • Zilver /Koper
 • Goud/ Rood
 • Groen/Koper/Zilver
 • Donkerblauw/ Champagne/ Koper
 • Zwart/Goud
 • Pasteltinten
Kersttrends: welke kleur kerstballen in kerstboom?
Kersttrends: welke kleur kerstballen in kerstboom?

Past de kleur van de kerstversiering goed bij mijn interieur?

Waar ik vroeger ging voor goud/rode kerstballen, vijf jaar geleden voor groen/witte, ben ik nu toe aan een andere kleur ballen. Mijn interieur is veranderd, de groene en grijze muren hebben een nieuw kleurtje gekregen. Dus op naar het tuincentrum, wat een kleuren en een prijzen. Ik wilde gaan een warme kleur, mijn oog viel meteen op de kerstballen in zachtroze tint.

Maar past de kleur roze wel in mijn interieur? Het antwoord is nee, in mijn woonkamer zie je vooral veel aardetinten. Koper vind ik een te donkere tint, dus ben ik dit jaar voor champagne kerstballen gegaan. Mooie kerstdecoratie met een warme uitstraling. 

Hoeveel kerstballen gaan er in de kerstboom?

Maar bij het inkopen van slingers, kerstballen en decoratie komt de volgende vraag: "Hoeveel kerstballen heb ik nodig?" Natuurlijk hangt de hoeveelheid kerstdecoratie af van de hoogte en de breedte van de boom.

Hierbij een handige tabel:

Hoogte kerstboom: Aantal kerstballen:
100 cm 70
150 cm 120
200 cm 190
250 cm 320

Klassieke, moderne of stoere kerstballen

Kerstballen, je hebt ze in alle soorten en maten. Van klassieke ballen in de kleuren rood, groen, tot moderne en zelf sobere en stoere kerstdecoratie. Je kunt het zo bont of rust maken zoals je zelf wilt, als jij je bij de sfeer, maar fijn voelt. 

Je kunt met de glanzende, kunststof of glazen ballen niet alleen de boom versieren, de ballen staan ook mooi in een kerstdecoratie stukje of in woonaccessoires zoals een schaal met ballen. Ben jij een kerstfreak dan kun je je met kerst helemaal uitleven. Is de woonkamer mooi met kerstversiering bekleed dan kun je eventueel de tuin met decoratie kerstverlichting buiten verlichten.

Welke kleur kerstballen heb jij? Misschien heb je ook interesse in de kerstkleuren 2023.

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Rory (woensdag, 30 november 2022 12:43)

  Jeetje, er gaat een wereld voor mij open! Ik heb zelf eigenlijk een behoorlijke mix. Toen mijn moeder nog leefde, kreeg ik ieder jaar een heel bijzondere (lees: dure, maar dan in de aanbieding gekocht) kerstbal. Zo heb ik er een van Victor & Rolf, maar ook hele bijzondere ornamenten met Swarovski-kristal. Dus wel jaren dezelfde, maar dan wel hele speciale kerstballen...

 • #2

  Melanie Hoogvliet (donderdag, 01 december 2022 09:07)

  Ik ben echt gek op kerst. Dit jaar is mijn boom extra speciaal. Want toen mijn oma van de zomer overleed heb ik haar prachtige kerstballen gekregen. Dit zijn unieke handgeblazen ballen in prachtige rose en paarse tinten. Deze paste perfect bij mijn rose glazen ballen. Daarnaast heb ik ook altijd gekke hangers in de boom als macaroons. krokodillen etc

 • #3

  Claire (donderdag, 01 december 2022 13:52)

  Ik vind de trends ieder jaar mooier worden! Nu wij kinderen hebben, maar we ieder jaar een kerstnoomornament met zoutdeeg. Dat is mij zo dierbaar! Verder is onze basis wit, Riviera Maison en natuurlijk.

 • #4

  Nicole Orriëns (donderdag, 01 december 2022 16:51)

  Wat een mooie boom, met een rustige uitstraling. Bij ons ziet de boom er meestal nog eh.... chaotisch uit.

 • #5

  Sanne (donderdag, 01 december 2022 20:19)

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet wist hoeveel kerstbomen dat er hangen in een boom. Oeps, daar aan zie je dat ik maar wat doe. Mijn kleuren zijn blauw en zilver. Dat past mooi samen.

 • #6

  Tessa (vrijdag, 02 december 2022 19:35)

  Ik heb al jaren hetzelfde kleurthema: roze en paars. Elk jaar koop ik wel nieuwe decoratie in deze tinten

 • #7

  Caroline (zaterdag, 10 december 2022 10:26)

  Bij ons staat de boom nog niet, maar het lijkt me leuk dit jaar niet voor ballen in een bepaalde kleursamenstelling te kiezen, maar voor ornamenten in verschillende vormen en kleuren, lekker trendy anno 2022!

 • #8

  Jouvence (zaterdag, 10 december 2022 15:44)

  Wij hebben dit jaar diep/donkerblauw met goud. Zoeken we al heel lang naar en nu eindelijk gevonden. De jaren ervoor was het altijd rood met goud.