· 

Keuzestress bij het inrichten van je slaapkamer? Zo kom je ervan af!

Keuzestress bij het inrichten van je slaapkamer? Zo kom je ervan af!

Het inrichten van je huis kan best een leuk project zijn, maar het kan ook veel stress met zich mee brengen. Het is daarom belangrijk om je huis op te delen en het per kamer aan te pakken. Maar zelfs als het gaan om het inrichten van alleen je slaapkamer zijn er al zoveel keuzes die gemaakt moeten worden. En veel keuze zorgt voor keuzestress. Van het uitkiezen van het mooiste laminaat tot de kleuren op de muur. En dan hebben we het nog niet eens over de meubels gehad! Daarom is het belangrijk om je keuzes te beperken, zodat je je optimaal en ontspannen bezig kan houden met het inrichten van deze ruimte.

Keuzestress bij het inrichten van de slaapkamer
Keuzestress bij het inrichten van de slaapkamer

Maak het jezelf niet te moeilijk

Tegenwoordig zijn er zoveel keuzes op het gebied van kleuren en duurzaam beddengoed dat je soms gewoon door de bomen het bos niet meer ziet. Zelfs al heb je je keuzes iets gefilterd, door binnen een bepaalde stijl te blijven, zijn de opties alsnog oneindig! Verdwaal niet in de mogelijkheden, wat een goede basis betreft, en beperk het aantal opties simpelweg om niet naar alle opties te kijken. Kies, als het gaat om een vloer, iets uit wat jij belangrijk vindt en wat overeenkomt met jouw wensen. Zoek je een stijlvolle vloer die makkelijk zelf te leggen is? Dan kun je tegel laminaat overwegen. En wil je graag een lichte vloer? Kijk dan ook echt alleen naar de lichtere kleuren.

Binnen die mogelijkheden kun je je keuze maken en maak je het jezelf dus niet te moeilijk.

Kijk goed wat er bij jou past

Blijf bij het kiezen van de kleuren en het uitzoeken van de meubels dicht bij jezelf. Misschien zie jij veel leuke opties en mogelijkheden, maar passen ze niet allemaal bij jou. Dan hoef je het eigenlijk al niet eens te overwegen natuurlijk. Blijf dus dicht bij je eigen stijl. Wil je een lichte vloer en natuurlijke kleuren op de muur omdat je deze

tinten vaak heel mooi vindt? Dan hoef je niet naar felgekleurde gordijnen te gaan kijken voor je slaapkamer. Op die manier maak je het jezelf ook een stuk makkelijker.

Less is more

Je kunt je al snel laten meeslepen door de vele trends die er zijn op het gebied van wonen en interieur. Maar je maakt het palet waar je uit moet kiezen, daarmee ook een stuk groter, wat uiteindelijk weer leidt tot keuzestress. Je hoeft écht niet ieder plekje van de muur te bedekken met allerlei lijsten of spiegels en ook de aantrekkelijke vloer

mag gewoon zichtbaar zijn. Dus een vloerkleed is al voldoende. Doe ook niet te gek met accessoires, want je slaapkamer is een plek waar je tot rust moet komen. Denk dus bij iedere aankoop goed na en stel jezelf de vraag of dit echt een toevoeging is aan de ruimte of dat het alleen maar leuk is omdat het een trend is. Op die manier

zul je zien dat je een stuk kritischer wordt en ook makkelijker keuzes kan maken. Kortom, wil je je keuzestress verminderen? Beperk dan zelf de opties door goed te kijken naar je wensen en je stijl en blijf vooral dicht bij jezelf. Veel succes!

Reactie schrijven

Commentaren: 17
 • #1

  Mirjam (maandag, 19 september 2022 20:18)

  Onze slaapkamer op zolder moet ook hoognodig aangepakt worden. Alhoewel ik dol ben op interieurstyling, ga ik hier wel hulp bij vragen. Het wordt namelijk een ingrijpende verbouwing!

 • #2

  Claire (maandag, 19 september 2022 21:10)

  Wat een fijne tips! De keuzestress herken ik heel goed. Gelukkig is mijn man fantastisch in het inrichten van ons huis. Ik ben meer van het gezellig maken.

 • #3

  Linda Meester (dinsdag, 20 september 2022 09:48)

  Nadat we vloerbedekking en bijpassende kamerhoge gordijnen hebben we ook nog een muurtje behangen. Ik ben niet van de losse spulletjes op een slaapkamer

 • #4

  Nienke | Mama met een wolkje (dinsdag, 20 september 2022 11:20)

  Kijk, dit is prettige timing! We zijn druk bezig met klussen in ons nieuwe huis. We krijgen in de slaapkamer een mooie blauwe muur en naturel eiken laminaat. Met jouw tips komen we alweer een stuk verder!

 • #5

  Rory (dinsdag, 20 september 2022 11:43)

  Goede tips. En met name ook van: "Less is more". Wij hadden alles al bewust licht en luchtig gehouden. Toen ook gekozen voor een lamp met een Marokkaanse look (metaal met gaatjes) en een mooi kledingrek in plaats van een grote fauteuil. Eigenlijk ziet het er nu best wel 'hotelkamer-achtig' uit.

 • #6

  Jouvence (dinsdag, 20 september 2022 12:12)

  Ik vind op de slaapkamer 'less is more', het moet er niet te druk worden/zijn met vanalles.

 • #7

  Cynthia (dinsdag, 20 september 2022 12:53)

  Goh, een tegel laminaat kende ik nog helemaal niet. Dat is wel een handige uitkomst!

 • #8

  Patricia Heres (dinsdag, 20 september 2022 14:25)

  Goede tips. Mijn slaapkamer is wel voorzien van nieuwe meubels na mijn verhuizing, maar mijn slaapkamer is zo groot dat daar ook mijn werkplek gevestigd is.

 • #9

  Linda (dinsdag, 20 september 2022 14:51)

  Gelukkig heb ik niet zoveel last van keuzestress en hebben mijn man en ik aardig dezelfde smaak.

 • #10

  Mandy Eggens (dinsdag, 20 september 2022 21:16)

  Ik ben echt zo’n pinterest gekkie, kan daar uren rond neuzen. Ik hou echt van bohemian, dus dat vind je bij mij terug

 • #11

  Tessa (woensdag, 21 september 2022 10:02)

  Ik had gelukkig geen last van keuzestress: ik wist gelijk wat ik wilde

 • #12

  Frederique (woensdag, 21 september 2022 20:29)

  Ik moet zo lachen om woorden als keuzestress. Stress is iets negatiefs in mijn optiek, lekker je slaapkamer een make-over geven hoort leuk te zijn, niks stress. Inderdaad zoals je zelf al aangeeft, blijf lekker dicht bij jezelf en het komt goed. Is het niks, dan verander je gewoon weer.

 • #13

  Nicole Orriëns (donderdag, 22 september 2022 10:54)

  Tegel laminaat is nieuw voor mij. Dat klinkt erg handig zeg! Wat zijn er toch veel handige opties tegenwoordig voor vloeren.

 • #14

  Wanda (donderdag, 22 september 2022 18:42)

  Wij moeten ook nodig eens onze slaapkamer onder handen gaan nemen, sws opruimen, maar ook een andere kast waarin meer opgeborgen kan worden.

 • #15

  Joyce - SomedayTodayNL (maandag, 26 september 2022 17:52)

  Less is inderdaad more bij ons in de slaapkamer! We hebben een vrij rustige muur, alleen ter breedt van ons bed een mooie grijsblauwe kleur, de rest wit. Daarnaast witte meubels en een simpele houten vloer. Prima zo!

 • #16

  karel (dinsdag, 04 oktober 2022 17:38)

  Het is altijd lastig gebleken om een slaapkamer in te richten. ook al slaap je er vooral, je wil het toch mooie hebben en met een leuk gevoel gaan slapen.

 • #17

  rachel (donderdag, 10 november 2022 08:42)

  hier geen keuze stress zolang het maar rustig is met niet al te veel prul dingetjes ;)