· 

In 5 stappen een georganiseerde koelkast met bakjes

In 5 stappen een georganiseerde koelkast met bakjes

Droom je van een georganiseerde koelkast met bakjes? Zo kun je op een overzichtelijke manier meer ruimte in je koeling creëren. Transparante opbergbakken welke ervoor zorgen dat je koeling er netjes uitziet. Zo zorg je er niet alleen voor dat je voedsel niet in de verdrukking komt te liggen, maar de producten zullen ook minder snel bederven, omdat al het drinken en eten duidelijk zichtbaar is. Beleg maar ook groente en fruit zullen op deze wijze vers en geordend ik de ijskast liggen, waardoor het keukenapparaat schoon en opgeruimd zal ogen.

In 5 stappen een georganiseerde koelkast met bakjes
georganiseerde koelkast, bron Bol.com

Koelkast overzichtelijk maken

Je kent het wel, je trek vroeg in de ochtend je koelkast open maar deze is bomvol. De vleeswaren en de kaas staat achter allerlei levensmiddelen, waardoor je de pakken vla en de zurenbommen eerst moet verzetten om je beleg uit de koeling te kunnen pakken. Het is tijd om de ijskast overzichtelijk te maken. Je zult zien dat de opbergboxen je niet alleen ruimte besparen, maar dat je koeling er ook geordend uit gaat zien.

Koelkast opruimen met bakjes

Je kunt je koelkast organiseren door de zuivelproducten standaard rechtsboven neer te leggen en de eieren bijvoorbeeld in de koelkastdeur. Toch blijven er dan nog veel levensmiddelen "zweven" in de koeling. Het zakje van de geraspte kaas is bij ons in huis zo'n product, maar ook de blikjes frisdrank nemen veel ruimte in. De huishoudelijke hulp kwam met goede tips. De schoonmaakster keek met een frisse blik de keuken in en vertelde, tijdens het vervelende huishoudelijke klusje, de koelkast schoonmaken dat er handige opbergbakken te koop zijn. Speciale koelkast organizer bakken voor de eieren, blikjes en alle andere producten in de koeling. De populairste opbergboxen staan in dit overzicht.

1. Organizer beleg

Het efficiënt indelen van de koelkast heeft vele voordelen, met een beleg organizer creëer je extra ruimte voor onder andere je vleeswaren. Doordat de transparante bakjes opstapelbaar zijn kun je makkelijk de hoogte in en meerdere vleeswaren op een plek bewaren. Zo benut je de koelkastruimte optimaal en houd je meer plaats over voor ander levensmiddelen. De doorzichtige opbergbakjes zorgen niet allen voor een opgeruimde koelkast, in een blik zie je ook waar je product staat, waardoor in de koelkast meer orde ontstaat.

2. Blikjeshouder

Drinkflessen en blikjes nemen bij mij een hele plank in bezit, ze rollen namelijk alle kanten op.  Maar na het kopen van een handige stapel- mat blijven de frisdrank blikjes nu mooi op zijn plek, de mat is trouwens ook geschikt voor bierflesjes. De kunststof organizer zorgt er niet alleen voor dat je de blikjes efficiënt zijn opgeruimd, door het ontwerp rollen de blikjes ook naar voren toe zodra er een wordt uitgepakt.

3. Rollende eierhouder

Eieren kunnen heel wat ruimte in de ijskast in beslag nemen, vooral als je de eierdoos kant-en-klaar in het keukenapparaat plaatst. Met de automatische rollende eierhouder kun je makkelijk 12 tot 14 eieren kwijt. Het eierrek neemt minimale ruimte in beslag. Plaats de verse eieren aan de bovenkant en de oudste eieren rollen er aan de onderkant uit. Of het nu grote of kleine eieren zijn dat maakt niets uit, beide kunnen in het eierrek.

4. Uitschuifbare opbergbakjes

Wil je je ijskast optimaliseren, dan doe je dat op een makkelijke manier met uitschuifbare bakjes. Opbergbakjes waarmee je je koeling zo kan inrichten dat de inhoud er overzichtelijk uitziet. Doordat je de opbergbox groter en kleiner kunt maken, benut je de ruimte optimaal. Je kunt er diverse producten in kwijt zoals, groente, fruit of tussendoortjes. De bakjes zijn zo ontworpen dat ze goed ventileren wat ervoor zorgt dat de producten lang vers blijven.

5. Stapelbare boxen met deksel voor groente & fruit

Ben je op zoek naar stapelbare boxen met deksel dan zijn er handige sets op de markt. Set in diverse maten is zeer geschikt om groente of fruit in op te bergen. De transparante box zorgt ervoor dat je snel kunt zien wat er in welke box is opgeborgen. De handgreep is gemaakt zodat je eenvoudig je product uit de koelkast kunt trekken. De deksel zorgt ervoor dat geurende producten er niet voorzorgen dat heel je koelkast vies gaat ruiken.

Tips om de ijskast te organiseren

Wil je de ijskast overzichtelijk maken of organiseren, zodat je makkelijk de juiste spullen vers uit de koelkast kunt pakken? De volgende tips zorgen voor meer orde:

 • Verwijder alle artikelen en maak de koelkast schoon
 • Contoleer alle producten op houdbaarheidsdatum en versheid, wat niet oké is, kun je het beste weggooien.
 • Ga de koelkast efficiënt indelen. Waar wil je de zuivelproducten, groenten, fruit of sauzen plaatsen? Je kunt het beste in de deur, producten plaatsen welke lang houdbaar zijn, denk hierbij aan eieren, dranken en boter. Op de bovenste plank kun je kant-en-klare gerechten plaatsen of etenswaren welke je al hebt voorbereid. Op de middelste plank kun je het beste producten neerzetten welke je regelmatig gebruikt, bijvoorbeeld beleg of zuivelproducten. Op de onderste plank kun je rauwe producten plaatsen., zoals vis en vlees. Bewaar je alles in opbergdozen met een deksel dan kun je deze producten ook ergens anders ordenen.
 • Vaak heb je onderop nog twee lades., hier kun je groente en/of fruit in bewaren. Je kunt er ook producten in kwijt welke je minder vaak gebruikt.

Heb jij een geordende koelkast?

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Tessa (maandag, 20 november 2023 18:31)

  Ik heb in mijn koelkast ook zo'n soort indeling. Alleen heb ik op de bovenste planken spullen staan die ik niet zo vaak gebruik: mijn koelkast staat namelijk boven een kasthe en ik heb een opstapje nodig om bij de bovenste planken van de koelkast te komen

 • #2

  Jouvence (woensdag, 22 november 2023 17:12)

  Ik vind het er altijd heel mooi en georganiseerd uitzien van die doorzichtige organiser bakjes, maar onze koelkast is niet zo heel groot, dus dat gaat helaas niet werken, want ik heb de ruimte die ik heb echt nodig. Wie weet als we ooit een ander huis hebben met een dubbeldeurs koelkast ;)

 • #3

  Nicole Orriëns (vrijdag, 24 november 2023 10:33)

  Wat ziet dat er aangenaam opgeruimd en goed georganiseerd uit! En die doorzichtige bakken zijn handig, om je zo meteen kunt zien wat waar is.

 • #4

  EvenDelen.be (zaterdag, 09 december 2023 12:39)

  Echt prachtige tips om alles netjes te houden en dat is net hoe ik het graag zie.
  Ik hou van orde in de ijskast. Je krijgt er een mooi overzicht mee. Echt iets voor mij.

 • #5

  Claire (maandag, 11 december 2023 11:26)

  Ik ben dol op bakjes in de koelkast! Maakt het geheel inderdaad zo lekker georganiseerd.