· 

Is het vakantiepark Landal Hoog Vaals vuurwerkvrij?

Is het vakantiepark Landal Hoog Vaals vuurwerkvrij?

Is het vakantiepark Landal Hoog Vaals vuurwerkvrij? Dat is voor vele hondenliefhebbers een grote vraag. Als je een hond hebt die bang is voor vuurwerk, dan is de periode rondom de feestdagen, aan het einde van het jaar geen pretje. Van de vuurpijlen en knallers welke de lucht in gaan worden veel viervoeters onrustig, daarom zoeken veel baasjes een rustige plek op om met oud en nieuw te verblijven. 

Ik ben ook zo'n type, elk jaar gaan we tijdens de jaarwisseling naar een Landal-vakantiepark om het vuurwerk te ontlopen, zo ook afgelopen jaar. In dit artikel vertel ik je hoe we het vakantiehuisje in Limburg hebben ervaren.

Is het vakantiepark Landal Vaals vuurwerkvrij?

Wat houdt een vuurwerkvrij vakantieverblijf in?

Een vuurwerkvrij vakantieverblijf houdt in dat er op het park geen vuurwerk mag worden afgestoken. Vaak ook niet rondom de ligging van het park. Dit is zeer gunstig als je er rustig bij wilt zitten met je hond tijdens de jaarwisseling. Toch is mijn ervaring dat de term vuurwerkvrij vakantiepark niet bij elk verblijf hetzelfde inhoud. Bij het ene vakantiehuisjespark is er een centrale plaats waar je wel vuurwerk mag afsteken, bij de ander is het niet de bedoeling dat er knallers of siervuurwerk wordt afgestoken. Als je niet elk jaar naar hetzelfde vakantiepark toegaat dan is het slim om vooraf de regels goed uit te zoeken, zodat je tijdens de jaarwisseling er zeker van bent dat je geen last hebt van vuurwerkoverlast.

Een ontspannen vakantiehuisje in Limburg

We komen met ons gezin heel erg graag in Limburg. We bezoeken vaak drie keer per jaar een Landal vakantiehuisje omdat we graag in de natuur verblijven. We komen dan ook in alle hoeken van Nederland, al hebben de provincies Limburg, Gelderland en Overijssel de voorkeur. Toevallig waren we in de herfstvakantie nog in het Landal Hoog Vaals vakantiepark geweest. We hadden ons er zo fijn vermaakt en heerlijk ontspannen gewandeld.  We gingen met een zeer tevreden gevoel weer teug naar huis.

Een beetje laat een vakantiehuis geboekt

Dit keer waren we een beetje laat met het boeken van een vakantiehuis. Mijn oudste dochter kreeg een aanbieding om tijdens de jaarwisseling te werken in België. Omdat we graag met het gezin bij elkaar wilde zijn, besloten we nog een keer naar het Landal-park in Limburg te gaan. Gelukkig was het vakantiehuisje nog beschikbaar en zo zaten we met oude nieuw heerlijk ontspannen tussen de grote heuvels.

 

We waren zo bezig met het zoeken naar een huisje rondom België, dat we vergeten waren om te kijken of het huisje ook vuurwerkvrij was, voor onze bange hond. En dat was achteraf een grote fout. Het Landal vakantiepark in Vaals bleek niet vuurwerkvrij te zijn. Overdag, hebben we ons prima vermaakt, er was geen siervuurwerk te bekennen. Totdat oudejaarsavond aanbrak, en drie buren de vuurwerkpotten tevoorschijn toverde. Vanaf acht uur in de avond was het onrustig, waarbij het hoogtepunt van twaalf tot half 2 was. Nogmaals het is onze eigen schuld, we hadden ons beter moeten inlezen. Toch zette het me wel aan het denken, ik moest een vuurwerkvrij Landal vakantieparken lijstje maken.

Bij welke Landal parken mag er geen vuurwerk afgestoken worden?

Omdat ik wel goede ervaringen heb met Landal vuurwerkvrije vakantieparken, heb ik een handig overzicht gemaakt/. Op deze parken was het toen we er waren rustig. Of de regels elk jaar hetzelfde zijn weet ik niet, dus check voor de zekerheid even de vakantieparkregels.

Deze Landal vakantieparken kan ik aanraden:

 

 • Vakantiepark Landal Mooi Zutendaal (in België)
 • Vakantiepark Landal Miggelenberg
 • Vakantiepark Landal Twenhaarsveld
 • Vakantiepark Landal Heideheuvel
 • Vakantiepark Landal Sluftervallei
 • Vakantiepark Landal Orveltermarke

De volgende keer gaan we beter opletten als we er weer op uit uitgaan rondom oud en nieuw. Zodat we zeker weten dat we op-en-top kunnen genieten van elkaar en onze Jack Russell!

Houd je rekening met je huisdier rondom de jaarwisseling?

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Jouvence (zondag, 14 januari 2024 20:19)

  Wat jammer dat dit huisje van Landal niet vuurwerkvrij was. Je Jack Russell het wel een beetje doorstaan? Wij blijven met Oud & Nieuw altijd thuis bij de katten.

 • #2

  Wanda (woensdag, 17 januari 2024 19:29)

  Wat vervelend dat het uiteindelijk voor jullie hond geen leuk verblijf is geweest! Wij hebben een kat en het klinkt heel gek misschien, maar hij is gek op vuurwerk en zit op oudjaarsavond de hele avond voor het raam na al dat vuurwerk te kijken.

 • #3

  Tessa (donderdag, 18 januari 2024 16:59)

  Ik heb zelf geen huisdieren en dus ook geen ervaring er mee. Maar ik kan me voorstellen dat oud en nieuw stressvol kan zijn voor dieren

 • #4

  Eat Live Travel (donderdag, 25 januari 2024 13:40)

  Bedankt voor de tips voor vuurwerkvrije parken. Wat een hel moet het zijn geweest voor jullie bange hond. Teuntje is ook enorm bang voor vuurwerk: trillen en hijgen... Dus deze parken zijn heel welkom.

 • #5

  Claire (donderdag, 25 januari 2024 15:23)

  Balen zeg! Ik kan Denemarken ook afraden. Maar er zijn plekken in Duitsland die vuurwerkvrij zijn.