· 

Logo ontwerpen of laten maken?Q Designs

Logo ontwerpen of laten maken? | Q Designs

Wat ga ik doen, een logo-ontwerpen of laten maken? Al een jaar lang heb ik nu een blog. Uit het niets ben ik begonnen, mijn persoonlijke verhaal staat erop, maar ook reviews voor bedrijven. Omdat ik nu de slag te pakken heb, vond ik dat mijn blog een eigen identiteit moest krijgen in de vorm van een logo. Ik wilde niet zelf een ontwerp maken, maar het laten maken. Ontwerpen door iemand die er verstand van heeft en regelmatig logo's maakt, ik kwam uit bij Q Designs.  Maar waar moet een logo aan voldoen?

Logo-ontwerp laten maken

Het logo-ontwerp is zeer belangrijk voor je bedrijf of dienst. Het logo is namelijk het eerste wat je ziet als je op de website komt. Uit de gemaakte naam moet je meteen kunnen opmaken waar het bedrijf voor staat, dat is eigenlijk een eis. Al hoewel dat niet geldt voor elk bedrijf, denk aan bekende auto logo's. En net zo belangrijk  is dat het getekende ontwerp vertrouwen  moet uitstralen. Je wil natuurlijk dat de klant zaken met je gaat doen. Maar het gemaakte logo hoeft niet altijd voor een bedrijf ontworpen te zijn. Het kan ook voor een dienst, blogger of voetbalclub zijn. Maar wat maakt een logo een goed logo?

De eisen voor en kenmerken van een goed logo:

 • Uniek
 • Simpel
 • Herkenbaar
 • Doeltreffend
 • Tijdloos

Al meerdere logo's laten maken

Ik moest al snel aan Q Designs denken. Toen ik meerdere webshops had heeft zij het logo voor iedere site ontworpen. Ik heb met haar fijn samengewerkt. Maar ja dit was wel een paar jaar geleden. Ik heb contact gezocht. En wat hadden we een leuk gesprek. Quinta Severiens was oprecht geïnteresseerd in mijn blogsite.

Ontwerpbureau voor logo's

Q Designs is een ontwerpbureau die een logo maakt voor zowel de zakelijke als de particuliere klant. Met al haar passie en enthousiasme gaat ze voor je aan de slag. Natuurlijk wilde ze graag veel van me weten. Maar als je gaat starten is het voor jezelf ook wel handig om te weten wat je bedrijfsnaam of merknaam moet zijn en natuurlijk voor welke branche het logo ontworpen moet worden. Een ontwerpbureau maakt echt logo's op maat, dus ben je niet tevreden wordt het logo zo gemaakt dat je wel tevreden bent.

Waarom is een logo belangrijk?

Een logo is zeer belangrijk het is namelijk het eerste wat de klant ziet, of het nu een logo is nu voor een bedrijf of een sportclub wordt ontworpen. Je moet in één keer zien waar het logo voor staat. Uit de sfeer en de uitstraling moet je kunnen opmaken of het een bedrijfslogo, of een creatie voor  bijvoorbeeld een bloggers site is. Buiten dat de bedrijfsnaam of merknaam zichtbaar moet zijn moet je in één oogopslag kunnen zien in welke branche, dienst of service het (bedrijf) zich begeeft. De eerste blik is belangrijk want, daarmee bepaalt de klant of er zaken gedaan worden ja of nee. 

logo laten ontwerpen

Investeren in je website

 

Met een sterk logo kom je goed voor de dag. Het ontwerp beeld je branche uit, is strak en tijdloos. Maar het betekent voor de ondernemer ook dat je moet investeren in de toekomst en je website. Veel ondernemers willen starten en zelf een logo maken, met een eigen programma of een logo app. Maar bereik je daarmee hetzelfde doel, namelijk klanten binnenhalen? Als je creatief bent, kom je een heel eind. Maar ben je dat niet, dan heb je geen uniek ontwerp. Met een eigen onderneming moet je sowieso investeren, een logo-ontwerp kost je al gauw rond de 300,- en dan heb je de visitekaartjes en relatiegeschenken of papier nog niet eens meegerekend.

Hoe gaat Q Designs te werk?

Om te weten voor welke branche ze een creatie moet maken. Krijg je eerst een telefonisch gesprek. Waarin je kunt aangeven wat je wensen zijn. Moet de logo-ontwerper een modern of klassiek logo maken? Q Designs gaat heel gericht te werk, maar verwacht niet dat het logo meteen morgen gemaakt is. De maximum is twee weken. Na het gesprek komt er een opzetje van drie stuks. Waarin drie verschillende stijlen zijn uitgewerkt. Hierbij kun je aangeven wat je wel of niet aanspreek zo ga je (samen) je huisstijl bepalen.

 

Dit waren mijn eerste drie opzetjes.

Logo Linda schrijft 't op laten maken
opzetjes logo

Waar staat mijn website voor?

Ja wie is Linda? En wat wil ik uitstralen. De vraag lijkt simpel, maar ik heb daar wel echt over na moeten denken. En aangezien ik best wel een twijfelkont ben ging ik voor twee heel uit een lopende logo's. Namelijk het geschreven ontwerp maar de wilde ik dan met een hoofdletter L. En het moderne strakke ontwerp maar dan wilde ik de vulpen anders verwerkt hebben. Daarbij wilde ik als slogan: Lifestyle blogger. Hier rolde weer nieuwe ontwerpen uit. Zie hieronder.

Welk logo is de juiste voor Lindaschrijfthetop.nl?

Een bedrijfslogo uitkiezen

De geschreven versie viel voor mij af, en het moderne ontwerp bleef staan. Zo zwart wit vond ik te zakelijk. Dus wilde ik er de kleur zalm in verwerkt hebben. Het logo moest warmte uitstralen. En daar kwamen deze creatie's uit.

Dit is het logo van Lindaschrijfthetop.nl

Breedte van de afbeelding

Hoewel ik in eerste instantie ging voor een klein geblokt ontwerp, viel de creatie op mijn website weg. De lange versie's bleven dus over. Al hoe wel je de kleine versie wel goed kan gebruiken op Social Media.

Blij met de logo ontwerpen

Ik ben super tevreden over de samenwerking met Q Designs. De communicatie verliep goed en duidelijk. Ik wist precies waar ik aan toe was. Ze had het heel erg druk. maar desondanks is mijn creatie echt Linda geworden. Zowel het  lettertype als de warme kleuren. En mijn opdracht is voldaan. Het moest een ontwerp worden met een opvallende trigger. En dat is tot uiting gekomen  door het pennetje die in de letter i is verwerkt. In combi met de favicon is mijn website compleet.

En dit is het resultaat geworden:

logo wat door ontwerpbureau Q Designs is ontworpen
kleurenpallet van mijn logo

Je krijgt er nog een mooi overzicht bij . Zodat.  je weet wat je lettertype is en je kleurcodes. Daarna worden alle foto's naar je toegestuurd. Het logo is geschikt voor alle soorten drukwerk.

Heb jij je logo zelf gemaakt of laten ontwerpen?

Reactie schrijven

Commentaren: 36
 • #1

  Tessa (donderdag, 15 oktober 2020 07:30)

  Je logo is erg mooi geworden. Ik ontwerp mijn logos altijd zelf, maar ik ontwerp ze ook voor anderen, dus dan is dat misschien logisch.

 • #2

  rachel (donderdag, 15 oktober 2020 09:00)

  voor onze bedrijven hebben wij dat laten doen bij een kennis van ons die daar een eigen bedrijf in heeft. vind het zelf ook altijd leuk om te doen!
  https://lafamiliab.nl/

 • #3

  girls-things (donderdag, 15 oktober 2020 14:05)

  Wauw echt een super mooi logo is het geworden, Leuk om dat uit te zoeken ook.

 • #4

  Joanne (donderdag, 15 oktober 2020 16:25)

  Dat ziet er zeker heel goed uit! Leuk met dat pennetje als detail.

 • #5

  Tania (donderdag, 15 oktober 2020 16:56)

  Wat is het een mooi logo geworden. Zou eigenlijk ook eens eentje moeten laten maken

 • #6

  corrina (donderdag, 15 oktober 2020 20:03)

  Ja ik heb een logo voor mijn webshop is door en buro ooit gemaakt, ben er blij mee

 • #7

  Simone (vrijdag, 16 oktober 2020 09:45)

  Ik ben zelf nog niet bedreven in het maken van logo's, dus als ik een nieuwe zou willen, zou ik deze laten maken.

 • #8

  Caroline (vrijdag, 16 oktober 2020 09:53)

  Ik werk graag samen met itsamodesign die eigenzinnige ontwerpen maakt.

 • #9

  Mieke | Miek's Mind (vrijdag, 16 oktober 2020 10:06)

  Echt heel leuk! ik heb zowel mijn Miek's Mind logo laten maken als mijn andere logo van DeBrabantseBlogger. Ik moet zeggen dat Miek's Mind wel een opfrisser kan gebruiken! jou logo is erg tof

 • #10

  Felice Veenman (vrijdag, 16 oktober 2020 11:44)

  leuk al die voorbeeldjes ook! Ik heb voor mijn ene site samen met een vriendin het logo ontworpen, de andere site had al een logo, dat heb ik gepimpt

 • #11

  Melanie Hoogvliet (vrijdag, 16 oktober 2020 12:06)

  Wat een mooi logo! Ik heb geen logo eigenlijk heel slecht maar ik heb een leuk banner dat dan weer wel

 • #12

  lodi @lodiblogt.nl (vrijdag, 16 oktober 2020 13:06)

  Wat een mooi logo, lijkt me ook leuk om er mee bezig te zijn of als een ander dit voor je doet. Ik heb zelf een logo gemaakt en ben hier nog erg tevreden over.

  https://lodiblogt.nl

 • #13

  nicole orriens (vrijdag, 16 oktober 2020 13:23)

  Heerlijk als een professional je helpt met zo iets belangrijks als een logo. En het resultaat is prachtig.

 • #14

  nicole orriens (vrijdag, 16 oktober 2020 13:28)

  Ik heb eigenlijk niet echt een logo, wel een header. Die heb ik zelfgemaakt.

 • #15

  Kiki Hasselton (zaterdag, 17 oktober 2020 12:27)

  ik heb mijn logo laten ontwerpen en ik ben er enorm blij mee

 • #16

  Linda Meester (zaterdag, 17 oktober 2020 12:58)

  Hier nog een Linda. We hebben een mooie T als logo van Thuisleven.com

 • #17

  Tessa (zaterdag, 17 oktober 2020 13:46)

  Wat een mooi logo is het geworden. Ook leuk om te zien hoe het proces is verlopen om tot dit logo te komen

 • #18

  www.hippiemeisje.com (zaterdag, 17 oktober 2020 16:01)

  Wel ja, ik ben zelf ook op zoek naar een logo, vooral omdat ik als zelfstandige ga werken in bijberoep en er dus echt wel een nodig heb.

 • #19

  Wanda (zaterdag, 17 oktober 2020 18:30)

  Het is in ieder geval erg mooi geworden, een strakke uitstraling!

 • #20

  Sandra (zaterdag, 17 oktober 2020 19:17)

  Wat een mooi logo dat je hebt! Ik heb er nog geen, maar zou daar eigenlijk eens werk van moeten maken

 • #21

  Krystle (zaterdag, 17 oktober 2020 19:20)

  Mooi geworden! Kan me voorstellen dat je tevreden bent! Ik heb mijn logo zelf ontworpen.

 • #22

  Frederique (zondag, 18 oktober 2020 11:37)

  Erg leuk geworden. Ik laat mijn logo's altijd maken, ik vind een logo te belangrijk om er zelf een beetje mee te gaan klooien.

 • #23

  Anouk (zondag, 18 oktober 2020 12:35)

  Het is een mooi logo geworden! Tof dat je ook een overzicht erbij krijgt met kleurcodes zodat je alles kan matchen.

 • #24

  Jouvence (zondag, 18 oktober 2020 15:45)

  Wat handig dat je er een overzicht bij krijgt! Ik heb nog steeds geen officieel logo.

 • #25

  José (zondag, 18 oktober 2020 20:20)

  Leuk om het ontwerpingsproces te zien! Het uiteindelijke logo is erg mooi geworden. Het logo straalt precies uit wat je wilde: warmte.

 • #26

  Cynthia (zondag, 18 oktober 2020 21:24)

  Mooi logo en leuk om het proces en alle voorbeelden te zien. Het logo op mijn site heb ik zelf verzonnen.

 • #27

  Soofblogt.nl (zondag, 18 oktober 2020 22:36)

  Wat een mooi logo heb je laten maken! Ik merk de laatste tijd dat ik het ook prettiger vind om zulke taken uit handen te geven aan mensen die er wat meer verstand van hebben. En zo zie je maar weer, want jouw resultaat is erg mooi!

 • #28

  Marcha (maandag, 19 oktober 2020 21:20)

  Je logo is erg mooi geworden. Ik wil het binnenkort ook gaan uitbesteden.

 • #29

  KoolFamily (maandag, 19 oktober 2020 21:37)

  Ik heb het logo van mijn zaak laten ontwerpen. Mijn blog logo is zelf gemaakt.

 • #30

  Manon (dinsdag, 20 oktober 2020 15:02)

  Heel leuk gemaakt! Past wel bij je blog ook.

 • #31

  Mitchel Kleuver (zaterdag, 24 oktober 2020 13:11)

  Fijn dat je meer uitlegt over het proces. Zo kan ik ook beter zien hoe dit zich ontwikkeld. Je hebt zeker een mooi logo nu!

 • #32

  Juliette (zaterdag, 24 oktober 2020 14:11)

  Dat ziet er goed uit! Ik heb mijn logo door mijn broertje laten ontwerpen. Maar heb dit traject niet gehad dus wel erg leuk om te lezen hoe dat gaat.

 • #33

  Lianne (zaterdag, 31 oktober 2020 13:33)

  Ziet er leuk uit! Mijn logo is ontworpen door mijn neef en ik ben er nog altijd blij mee. Leuk hoe je die vulpen hebt terug laten komen in je logo.

 • #34

  Alexandra (dinsdag, 10 november 2020 09:12)

  Ik heb mijn eigen logo ontworpen, wilde t vooral simpel en herkenbaar houden.

 • #35

  Gemma Van der vegt (vrijdag, 21 mei 2021 12:19)

  Leuk om te lezen hoe je logo tot stand is gekomen! En idd een logo is erg belangrijk!

 • #36

  Mandy Eggens (vrijdag, 14 januari 2022 15:12)

  Ik weet niet eens meer hoe ik aan mijn logo kom, vgm heeft iemand op instagram die gemaakt voor de fun